Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik had zo’n zin in een hamburger. Dus wat doe je dan? Je maakt er zelf eentje, dat blijft toch altijd het lekkerste! Ik kies er trouwens eigenlijk nooit voor om ook een hamburgerbroodje te gebruiken. Ik vind ze te zacht, snel zompig, en weinig smaak hebben. Liever heb ik een broodje met een beetje bite. Zo heb ik er in dit geval voor gekozen om witte afbakbroodjes te gebruiken. Super lekker als je het mij vraagt! Maar goed anders zou ik dit recept misschien ook niet posten.
Bij de kerst denk ik veelal aan warme smaken. Die zie ik dan ook graag terug in het kerstdiner. Zoals bij deze hertenbiefstuk met rode wijnsaus. Dat is inderdaad die biefstuk die ik laatst bij de Lidl haalde, want als een echte Hollander houd ik wel van een goede deal. Hertenbiefstuk wil nog wel eens flink aan de prijs zijn en dan is het toch leuk als je een goed en ook betaalbare variant vindt. Ook met kerst moet het immers een beetje leuk en als het aan mij ligt betaalbaar blijven blijven. Ik zit dus niet aan de kaviaar of iets dergelijks. Overigens heb ik de wildfond (tot mijn verbazing) en de wijn ook bij de Lidl gehaald, maar dat is wel weer even genoeg reclame. Straks denken jullie nog dat ik hiervoor gesponsord word. Overigens moet je in het eten nooit een wijn gebruiken die je niet of maar matig lekker vindt, dat is zonde van het eten.
Hertenstoofpot, of eigenlijk Bambi zoals het hier in huis bekend staat, is een gerecht waar je mij echt heel blij mee kunt maken. Het klinkt met die naam misschien een beetje zielig, maar dit gerecht is zo enorm lekker!! Het smaakt lekker, het ruikt lekker, en het ziet er lekker uit (tja het oog wil ook wat). Ik vind zo’n stoofpotje ook echt iets winters hebben, iets dat helemaal past bij het koude en gure weer van de laatste tijd. Lekker met aardappelpuree of met frites, en gebakken groente.
Honing en mosterd vind ik echt een heerlijke combinatie. Wat op zich apart is, want verder heb ik vrij weinig met mosterd. In dit geval maakte ik er een marinade mee. Een lekker makkelijk gerecht, want de marinade is zo gemaakt en de kip bak je verder af in de oven. Ideaal dus als je niet de hele avond in de keuken wil staan. Als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken (en een beetje ruime oven hebt), bak je daarnaast ook nog je aardappels in de oven. Met een makkelijke salade erbij ben je helemaal snel klaar.
Door drukte met werk ben ik helaas een tijdje offline geweest, maar dat wil niet zeggen dat ik ondertussen niet gekookt heb. Niet allerhande kerstgerechten of nieuwjaarsrecepten, maar gewoon iets wat je iedere dag op tafel kan zetten zonder al te veel moeite. Het maken van Indiase boterkip stond al een tijdje op mijn planning. Dus ik was als een kind zo blij toen ik het eindelijk gemaakt had. Ik maakte er gelijk zo’n uitgebreide Indiase maaltijd bij dat er ik er drie dagen van kon eten.
Indiaas eten, daar heb ik toch wel een beetje een speciale band mee. Niet alleen omdat ik het gewoon heel erg lekker vind, maar ik lang geleden zeven weken door Nepal en India gereisd heb. Waarvan het merendeel van de reis in India plaats vond. Ik vond het toen echt een fantastisch land, en het eten behalve lekker ook eigenlijk veel te heet (gelukkig kan ik daar tegenwoordig een stuk beter tegen). Ik ben later ook met een studiereis nog een keer terug geweest en zou als ik de kans krijg zo weer gaan. Heerlijk al die kruiden die ze daar in het eten doen. Deze lamscurry is wat aan de pittige kant, dus ik heb er zelf nog een raita bijgemaakt voor verkoelend effect.
Behalve saffraanrijst maakte ik afgelopen weekend in mijn Indiase driegangendiner ook deze Indiase lamsstoof. Dit is zo’n onwijs lekker recept! Lamsvlees is een soort vlees dat je lang moet laten stoven. Minstens zo’n drie uur, tot het punt waarop het zo mals is dat het uit elkaar valt en praktisch smelt op je tong.
Voor iedereen een bekend fenomeen denk ik. Je hebt iets al heel lang op je to do lijstje staan, maar je komt er simpelweg niet aan toe. Dat had ik met dit Italiaanse gehaktbrood. Elke keer als ik dacht vandaag is de dag dat ik het ga maken, was ik weer laat thuis van het werk, een ingrediënt vergeten, of moest ik simpelweg nog een hele berg andere dingen doen. Maar deze week was het eindelijk zover en maakte ik dit heerlijke Italiaanse gehaktbrood. Ik vind het zelf makkelijk om het gehaktbrood in een cakevorm te maken, zo zorg je dat deze een mooie vorm krijgt. Ik gebruikte een kleine cakevorm van slechts 20 centimeter.
Jambalaya is een heerlijk (iets) pittig gerecht met rijst uit de Cajunkeuken. De Cajunkeuken vind je vooral in en rondom Louisiana. Het heerlijke aan jambalaya vind ik dat je het in vele variaties kan maken. De één maakt het met twee soorten vlees, zoals kip en worst, de ander met kip en garnalen, of andere variaties.
Ik vond het hoog tijd om weer eens op de vegetarische toer te gaan. Ik eet meestal een paar keer per week vegetarisch. Niet omdat ik er heel bewust mee bezig ben, maar enerzijds omdat het soms makkelijker is, en anderzijds omdat ik toch wel begaan ben met het welzijn van de dieren. Uiteindelijk komt het ook vaak neer op waar ik op dat moment trek in heb (en wie er eventueel komt eten).
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.