Registeren
Wachtwoord vergeten?
Deze aardappelpartjes zijn zo onwijs lekker!! Ik kon me helaas niet inhouden om er voor de foto al wat op te eten, dus er staan er iets minder op dan de bedoeling was. Als je het nou hebt over een simpel en super lekker bijgerecht dan moet je echt dit recept maken. Je hebt er haast geen omkijken naar.
Jaja, hoog tijd voor weer een kom soep. Deze keer een lekkere kruidige geroosterde pompoensoep. Nu het zo koud is buiten is het helemaal lekker om met een kop soep op te warmen en dan lekker een stukje brood erin dopen. Heerlijk! Zeg nou zelf, dat is toch genieten?!
Af en toe, nou ja heel vaak, is een sausje bij een stukje vlees heel erg lekker. Daarom besloot ik om een kleine variatie op een champignonsaus te maken, heerlijk met wat rode wijn en tijm. En wat nog beter is, de kip stoof je eerst gaar in de rode wijn. Zo ontzettend lekker! Wel nog een kleine tip van mij, gebruik nooit een wijn in het eten die je niet lekker genoeg vindt om te drinken. Uiteraard blijft de smaak niet hetzelfde, maar een wijn die gewoon al niet te drinken is, wordt niet ineens magisch heel lekker.
Het is bijna kerst en dan eet je natuurlijk net even meer bijzonder dan anders. Nou ben ik wel een klein beetje een voorstander van iets maken waar je niet de hele dag voor in de keuken hoeft te staan. Dat hoeft met deze lekkere gevulde rollade zeker niet. Je kunt hem zelfs als je wilt de dag ervoor al maken en dan in de koelkast laten liggen. Dan kunnen de smaken er nog meer intrekken. Nou weet ik dat je een rollade vaak in relatief dunne plakjes snijdt, maar ja daar ben ik niet zo goed in. Gelukkig maakt de dikte van de plak niks uit voor de smaak.
Een stukje zalm op z’n tijd vind ik altijd een goede afwisseling. Ik ben niet iemand die eindeloos bergen vlees naar binnen kan proppen. Geen enorme steaks voor mij (wel een kleintje), maar net zo graag eet ik een stukje vis en bij voorkeur dan zalm.
Gnocchi! Heerlijk! Ik ben een groot fan van de Italiaanse keuken, eigenlijk is het dus vreemd dat ik tot ruim een jaar geleden nooit gnocchi gegeten had. Ach, zo hebben we denk ik allemaal wel van die dingen waar je nooit aan toegekomen bent om ze uit te proberen. Daarom geniet ik er nu gewoon extra van en maakte ik deze lekkere gnocchi met biefstuk. Een simpel, en lekker recept. Zeg nou zelf, het moeilijkste aan gnocchi is de naam goed spellen, moeilijker dan dat kan het toch niet worden.
Gnocchi is een pasta op basis van aardappelen en echt heel erg lekker. Ik at het deze zomer voor het eerst toen ik met een vriendinnetje op vakantie was en dit is zo ongeveer hoe we het gemaakt hebben. Ik ga niet beweren dat dit recept enorm gezond is gezien de spekjes en de crème fraîche die er doorheen gaan, maar het is wel enorm lekker.
Bereid jij ook zelf het vlees voor de gourmet? Voeg dan deze lekkere kipspiesjes toe aan je gourmetdiner. Zo gemaakt en een heerlijke toevoeging aan je gourmetdiner. Je kunt natuurlijk gewoon een gourmetschotel kopen, maar zelf maken is wat mij betreft het allerlekkerst en hoeft helemaal niet veel tijd te kosten.
Nu de kerstdagen in zicht komen, komen bij veel mensen ook de gourmetstellen weer uit de kast. Nu kun je natuurlijk een gourmetschotel halen, maar met weinig moeite zet je zelf zo de lekkerste gourmetgerechten op tafel. Zo ook deze heerlijke puntpaprika hapjes gevuld met feta en omwikkeld met spek. Je bakt ze makkelijk in een pannetje of op een bakplaat.
Ik wilde al een tijdje weer lekker Indiaas eten. In India wordt veel vegetarisch gegeten, dus besloot ik om ook die route te bewandelen en een lekkere groentecurry te maken. Dat was geen verkeerde keus, want na enig werk zat ik heerlijk te smullen. Ja, je leest het goed, dit is geen maaltijd die in 20 minuten op tafel staat. Maar het is wel echt een heerlijk kruidige curry, waar je lekker van kunt genieten en al het werk dubbel en dwars waard is. Ik heb de curry licht pittig gemaakt. Ik kan de echte Indiase pittigheid meestal niet aan, ik heb vaak het gevoel dat ik in een vuurspuwend draakje verander als ik dat eet. Gelukkig is het een makkie om het gerecht zo pittig te maken als je zelf wilt, en kun je na zo’n 50 minuten heerlijk eten.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.