Registeren
Wachtwoord vergeten?
Heerlijk! Een gerecht met een Oosters tintje, maar niet zo Oosters dat je je genoodzaakt voelt om er rijst bij te eten. Het is namelijk ook lekker met gebakken aardappels en salade. Zelf vind ik dit precies zo’n gerecht wat je er heel luxe uit kunt laten zien, maar stiekem heel simpel is om te maken. Ideaal dus om indruk te maken op gasten zonder dat je noodzakelijk de hele dag in de keuken staat.
Ben je er nog steeds niet over uit wat het hoofdgerecht met de kerst moet zijn? Ren dan nu naar de slager en haal varkenshaasjes, want dit is het recept is super lekker. De roomsaus met calvados en rozemarijn heeft een mooie uitgesproken smaak en is een super combinatie met de varkenshaas en gebakken appels. Daarnaast is het ook nog eens “spectaculair”, want je moet erbij flamberen. Pas uiteraard wel op dat je de keukenkastjes niet laat smelten en zet altijd de afzuig uit om brand te voorkomen.
Zo simpel en zo ontzettend lekker! Deze heerlijke varkenshaas is perfect om met kerstavond te serveren of gewoon om een keertje in het weekend klaar te maken. Het is een kind-kan-de-was-doen-recept zou mijn moeder zeggen. Als je heel lekker wilt eten en indruk wilt maken, maar absoluut geen uren in de keuken wil staan dat is dit het recept voor jou. De saus kun je trouwens prima van tevoren klaar maken en opwarmen zodra je hem wilt gebruiken.
Tijd voor een lekker stukje varkenshaas. Deze keer met een mosterdsausje met appeltjes, tijm en sherry. Een verrassend lekkere combinatie als je het mij vraagt. Ik vind dit een typisch voorbeeld van een gerecht dat er luxe uitziet, maar in een handomdraai gemaakt is. Ideaal dus voor als je eters krijgt, maar niet de hele dag in de keuken kan of wil staan.
Alweer een vegetarisch recept?! Jazeker! Nee, ik ben geen vegetariër geworden. Ik maak gewoon wat vaker een vegetarisch gerecht dan voorheen, maar ik mag nog net zo graag vlees eten. Vegetarisch eten is natuurlijk hartstikke lekker, maar los daarvan kan het ook een leuke uitdaging zijn om recepten waar normaliter vlees in gaat vegetarisch te maken. Dat is uiteindelijk deze vegetarische bolognese geworden. Bij het maken van de bolognese ben uitgegaan van het basisrecept dat ik normaliter gebruik waar zowel gehakt als spekjes in zitten. Naast wat andere kleine aanpassingen heb ik het vlees vervangen voor linzen. Niet één op één qua gewicht anders zijn het wel heel veel linzen, maar wel genoeg voor een goed vullende saus. Het resultaat is wat mij betreft een heerlijke vegetarische bolognese die als prima afwisseling kan dienen voor de reguliere bolognese.
Ik heb weleens de opmerking gekregen dat ik wel heel vaak wraps eet. Ik vind ze dan ook gewoon heel lekker. Van wraps naar quesadillas is dan ook geen hele grote stap. Zeker niet deze vegetarische quesadillas, die echt een koud kunstje zijn om te maken. Ze vullen ook goed door onder andere de zwarte bonen die erin zitten. De quesadillas zijn overigens heerlijk om te serveren met avocado, crème fraîche en salsa.
Uiteraard wil ik ook mijn steentje bijdragen aan de nationale week zonder vlees. Hoewel ik geen intenties heb om vegetariër te worden, vind ik vegetarisch eten wel heel lekker. Niet dat er wat mis is met vegetariër zijn, het is gewoon niets voor mij. Ik draag wel graag bij aan het dierenwelzijn door onder andere het kopen van biologisch vlees en door af en toe vegetarisch te eten. Dit recept was dan ook snel bedacht en de combinatie van de rijst en linzen zorgt ervoor dat de wraps goed vullen.
Daar is hij dan! Het eerste gerecht voor de kerst en in dit geval een voorgerecht. Tot aan de kerst zal ik met name kerstrecepten publiceren, zodat iedereen genoeg inspiratie op kan doen. Deze beauty van vijg met zachte geitenkaas, gebakken peer, uitgebakken spek en honing is in ieder geval heel makkelijk om te maken.
Tijd voor vis! Nadat ik een lekkere pistachepesto had gemaakt leek het me lekker om de pesto in een gerecht te verwerken, maar dan geen pasta pesto (hoewel dat natuurlijk ook super lekker is). Ik vind vis die je gewoon puur in een beetje roomboter bakt echt al super lekker, maar wat ik nog lekkerder vind is vis met een beetje kruiden. Daarom besloot ik om een heerlijk stukje vis in te smeren met een dun laagje pesto en er met behulp van wat wit brood een heerlijk krokant laagje aan te geven.
Ik had zin om eens geheel wat anders te proberen. Ik had er al regelmatig van gehoord en met name in Amerikaanse kookprogramma’s wil het nog wel eens aan bod komen, de vistaco. Ik had het nog nooit gegeten, laat staan gemaakt, maar het stond alweer een tijdje op mijn to-do lijstje.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.