Registeren
Wachtwoord vergeten?
Wokken! Zo makkelijk, vaak snel en zo lekker! Ok, ik ben er dus duidelijk gek op. Vooral omdat er in de Aziatische keuken veel uitgesproken smaken te vinden zijn en daar houd ik nou eenmaal van. Dat je een soort smaakexplosie krijgt, je begrijpt vast wel wat ik bedoel. Het lekkerst vind ik het altijd als er een combinatie van zoete en zure smaken met een klein beetje pit in zit. Daar is ook dit lekkere gerecht uit voortgekomen.
Ik ben net terug van bijna twee weken Amerika, Dallas (Texas) om precies te zijn. En na dagenlang veel te grote porties, ongezond en veel te zoet eten was ik toe aan iets gezonds. Deze wrap met gerookte zalm is dan ook perfect, lekker licht en gezond. Met een beetje crème fraîche, avocado en pico de gallo is het echt een super combinatie. Ideaal voor de goede voornemens, of als je net meer dan vijftien uur gereisd hebt.
Na alle zoetigheden voor Sinterklaas is het tijd voor wat anders. Een lekker makkelijke wrap die net even wat anders is. Het is dus geen Mexicaans gerecht, ondanks de wrap, maar wel ontzettend lekker. Nou ben ik sowieso gek op geitenkaas en deze combinatie met warme kip en honing is echt een perfecte combi. Het is trouwens niet alleen lekker op een wrap maar zou heerlijk zijn in een lauwwarme geitenkaas salade.
Ik ben gek op Mexicaans eten. Met name wraps eet ik graag en veel te vaak. Daarom leek het me lekker om eens te variëren. Dat werden deze mini wraps met heerlijk zachte pulled chicken die ruim een uur zachtjes heeft staan stoven. De wraps zijn daarnaast gevuld met een lekkere frisse pico de gallo, avocado en een dot crème fraîche. Deze wraps zijn niet alleen lekker bij het avondeten of de lunch, maar ook heerlijk als appetizer (dan moet je het natuurlijk wel bij eentje houden).
In 2009 gaf de Albert Heijn een leuke serie kookboekje uit genaamd “Eten met plezier”. Dit recept voor zalm in basilicum-roomsaus komt uit het boekje “tis vis” uit deze serie. Voor de zalmliefhebber wat mij betreft een echte must om eens te proberen, omdat de room niet overheersend is ten aanzien van de zalm, maar net dat beetje extra toevoegt.
Een lekker stuk vis op zijn tijd vind ik echt heerlijk. Met name zalm vind ik erg lekker, zeker in combinatie met bijvoorbeeld risotto. Dat is pas genieten! Nu komt het er niet enorm vaak van om vis te maken. Vaak omdat ik voor biologische zalm kies, en de prijs daarvan en mijn enorm Hollandse genen niet zo goed combineren. Maar gelukkig is ook de biologische zalm weleens in de aanbieding en zo maakte ik afgelopen week deze heerlijke zalm met een frisse citroensaus.
Ik ga niet beweren dat ik een enorme viseter ben, maar van zalm word ik toch altijd wel heel erg blij. Van deze zalm in honing met een klein beetje citroen word ik zeker niet minder enthousiast, hij is namelijk heerlijk. Ik heb zelf toch wel een lichte voorkeur voor biologische zalm, qua prijs wel een stuk duurder, maar qua smaak is het dat meer dan waard.
Ik had weer eens zin in Indiaas, oftewel een lekkere curry. In dit geval een heerlijke vegetarische curry met zoete aardappel, pompoen en rode linzen. Het lekkere van curry vind ik dat het echt zo’n smaakexplosie is van ingrediënten. Kruidig, pittig, romig, echt alles bij elkaar. Zo’n gerecht waarvan ook de geuren zich heerlijk door je huis verspreiden (en ook een tijdje blijven hangen). Diegenen onder jullie die wel eens in India geweest zijn, die weten dat dit ook de geuren zijn die je overal in India ruikt. Nou zou deze curry in India een stuk pittiger zijn, voeg dus ook gerust nog een paar rode pepers toe, maar aangezien ik vrij snel in een vuurspuwend draakje verander, heb ik ze achterwege gelaten.
Ik houd echt van zoet! Of het nou in de vorm van koekjes bij de thee is of bij het ontbijt, maar ook gewoon in de avondmaaltijd. Daarom vind ik het altijd leuk om fruit in gerechten te verwerken. Dit super simpele kip mango recept is ooit ontstaan toen ik een halve mango over had en zin had in een zoetere maaltijd dan ik oorspronkelijk gepland had. Het lekkerst is het om een goed rijpe mango te gebruiken, in combinatie met het kleine beetje bruine suiker dat er bij gaat karamelliseert deze ietwat en dat geeft een heerlijke smaak aan het gerecht.
In tijden van veel drukte is het fijn om een makkelijk gerecht klaar te kunnen maken . Dit zoetzure wokgerecht is zo’n gerecht. Simpel om te maken en heerlijk om te eten. Het recept voor zoetzure saus gebruik ik regelmatig en mag ik ook graag aan bezoek voorzetten. Dat valt altijd goed in de smaak.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.