Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik had zin om weer eens een variatie te maken op mijn lekkere standaard risotto en dat is goed gelukt! Deze vegetarische risotto heeft de heerlijke smaken van geroosterde paprika en zongedroogde tomaten tezamen met lekker knapperig pijnboompitten.
Mmm, risotto. Echt een gerecht waar ik blij van word. Lekker met een glas witte wijn en een goed stukje vis, maar ook heerlijk met andere dingen te combineren. Persoonlijk ben ik zo gek op dit Italiaanse gerecht dat er wat mij betreft verder niet eens wat bij moet. Je moet trouwens wel van een beetje klef eten houden, maar dan heb je ook echt wat!
Risotto is echt zo lekker!!!! Ok, misschien overdrijf ik licht mijn uitroeptekens, maar wat ik gewoon wil zeggen is dat ik er echt gek op ben. Helaas moet je er altijd wel even de tijd voor uittrekken om het te maken, maar goed dan is het natuurlijk gewoon extra genieten als het klaar is.
Als je nog nooit roti gegeten hebt moet je het zeker eens proberen! Het heeft echt enorm veel smaak, is makkelijk om te maken (ondanks het grote aantal ingrediënten) en de grote bonus je hoort het met je handen te eten. Kom op, zeg nou zelf, af en toe is met je handen eten echt heel leuk. Gewoon steeds lekker een stukje rotivel afscheuren en daarmee wat van het mengsel grijpen.
Het is januari en nu moeten we allemaal weer gezond gaan eten of zoiets. Nou ja, eerlijk is eerlijk, ik eet nog steeds boterhammen met hagelslag met de lunch en een koekje bij de thee. Hoewel ik niet dagelijks vijf oliebollen eet, eet ik in januari niet gezonder dan in de andere maanden. Natuurlijk heb ik wat uitspattingen in december en zeker iets meer dan gemiddeld, maar daarvoor ga ik in januari eigenlijk niet compenseren. Ik ben echter wel gek op groente en salade. In het kader daarvan maakte ik deze heerlijke shakshuka met spaghettipompoen. Shakshuka is een kruidige, eventueel pittige, tomatensaus waarin je eieren pocheert.
Tijd om een recept van mijn moeder te delen. Hoewel ik namelijk zelf gek ben op koken, mag ik ook nog steeds erg graag bij mijn moeder eten. Ze kookt dan ook wel heel erg lekker. Het zou dan ook zonde zijn om nooit haar gerechten met jullie te delen. Deze Siciliaanse kip eten wij altijd met tagliatelle. Door het pepertje krijgt het gerecht een lekker scherp randje, zonder dat de hitte overheersend is.
Heb je wel eens gehoord van een Sloppy Joe? Misschien heb je het een keer in een (Amerikaanse) film voorbij zien komen. Het is namelijk een typisch Amerikaans gerecht dat veelal door kinderen gegeten wordt, maar ook voor volwassenen natuurlijk hartstikke lekker is. Simpel gezegd is het een broodje met gehaktsaus dat moeilijk netjes te eten is (daarom sloppy, oftewel slordige joe genoemd). Nou klinkt dat op zichzelf misschien niet heel spannend, maar met die gehaktsaus kun je natuurlijk alle kanten op.
Even geen zin om uitgebreid te koken, of gewoon de tijd niet. Maak dan dit gerecht! Je bent zo klaar en het is nog eens super lekker ook. De gegrilde paprika’s kun je gewoon in de winkel halen, maar als je er net even wat meer werk in wilt steken kun je ze ook gewoon lekker zelf grillen.
Af en toe moet je gewoon een makkelijk en snel recept hebben. Ik heb dat bijvoorbeeld als ik moet dansen, want ja dan wil je niet te laat eten, maar wel goed gegeten hebben. Het staat namelijk toch wel erg slordig als je op de dansvloer van je stokje gaat. Dit is zo’n recept. Het lijken misschien veel ingrediënten, maar je hebt het hele spul zo bij elkaar gegooid en kan dit binnen 20 minuten op tafel hebben staan. Ik heb ervoor gekozen om het gerecht vegetarisch te houden, maar je kunt er prima biefstuk of kipfilet aan toevoegen. Maak dan natuurlijk wel wat extra saus, om te zorgen dat het net zoveel smaak heeft.
Weinig tijd, maar liever toch gewoon vers eten? Dat overkomt ook mij wel eens (lees: regelmatig) en ik heb echt een gruwelijke hekel aan magnetron maaltijden (ik heb niet eens een magnetron). Ik vind ze stinken en schrik me altijd wezenloos van de dingen die ze erin stoppen om te zorgen dat alles er enigszins appetijtelijk (als je het dat al kunt noemen) blijft uitzien. Gelukkig heb ik altijd wat snelle recepten achter de hand, zodat het ook echt niet nodig is om aan kant-en-klare maaltijden te beginnen. Waaronder ook deze pastasaus met chorizo.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.