Registeren
Wachtwoord vergeten?
Deze spareribs zijn zo ontzettend lekker en mals. Ik zou het graag zeggen dat het mijn eigen recept is, maar dat kan ik helaas niet doen. Dit lekkere recept komt namelijk uit “500 Slowcooker recepten” en is bij ons thuis altijd een groot succes. Het vlees is zo mals dat het letterlijk van het bot afvalt. Voor mij is dat de perfecte manier om spareribs te eten. In combinatie met een pittig en zoete barbecuesaus is het echt een feestje. Een ideaal recept ook voor de feestdagen, omdat je er de hele dag niet naar om hoeft te kijken. “Maar ik heb geen slowcooker”, hoor ik een aantal mensen al denken. Ook dan heb je geen probleem, want je kunt ze ook prima in een pan in de oven maken.
Een kersthoofdgerecht van mijn moeder. Dit is zo ontzettend lekker!! En gezien de lijst ingrediënten en de benodigde tijd is dit misschien wel het ideale gerecht om met kerst te maken. Het is enorm vol van smaak, lekker met zowel aardappels (in welke vorm dan ook) als rijst, je kunt er dus alle kanten mee op.
Recept nummer drie, zoals dit recept ook wel bekend staat bij ons thuis, uit de lijst van favoriete recepten van mijn broer, wordt hier regelmatig gegeten. Ik ben gek op pasta, dus ook dit recept mag ik graag klaarmaken. Het liefste eet ik het met kruidentagliatelle. Deze koop ik vaak vers bij de supermarkt, zelf pasta maken is misschien niet veel werk, maar aangezien ik ook gewoon moet werken heb ik daar lang niet altijd tijd voor en bij diverse supermarkten kun je prima verse pasta krijgen.
Tijd om weer eens wat oosters te maken! En daar gaat natuurlijk een lange lijst met ingrediënten mee gepaard. Geen zorgen, een groot deel gaat in de keukenmachine en wordt tot een heerlijk kruidige pasta verwerkt dus je bent niet eindeloos aan het snijden. Schrik niet van de hoeveelheid pepers die erin gaat, de kokosmelk weet de hitte behoorlijk te temperen.
Ik vind het altijd lekker om aan witte rijst wat toe te voegen om het net dat beetje meer te geven. Aangezien ik gek ben op tomaten is tomatenrijst iets wat ik graag maak. Deze keer heb ik ervoor gekozen om naast gewone tomaten ook zongedroogde tomaten toe te voegen. Een heerlijke toevoeging al zeg ik het zelf. Je moet wel van klef eten houden, want door de combinatie van tomaten, tomatensaus en zongedroogde tomaten is er van een droge witte rijst echt niks meer over.
Van risotto krijg ik altijd een heel blij gevoel. Je kan er dan ook zo veel mee. Heerlijk hoe die rijst al die smaken opneemt die je er aan toevoegt. Meestal ben ik van een vrij simpele risotto met tuinkruiden, ook erg lekker al zeg ik het zelf, maar ik wilde het deze week net even wat uitgebreider doen. Daarom maakte ik een tomatenrisotto met rode wijn, chorizo en kastanjechampignons. Als je het mij vraagt een hele goede afwisseling voor de eenvoudige risotto.
De tortizza, zoals het woord al zegt een kruising tussen een pizza en een tortilla. Of om het wat specifieker te zeggen de ingrediënten van een pizza op een tortilla. Een lekker gemakkelijk gerecht voor als je niet al te veel honger hebt, of als je allerhande hapjes op tafel zet. Ik maakte een tortizza met tomatensaus, rauwe ham, paprika, champignons, zongedroogde tomaten, buffelmozzarella en rucola.
Ik ben gek op de smaak van truffel! Truffelchips, truffelpasta, truffelkaas, het maakt niet uit, ik lust het allemaal. Vorige week at ik nog een heerlijke truffeldip op de Country & Christmas fair. Die zal ik binnenkort eens proberen na te maken, want dat zal uitstekend bij de kerstborrel smaken. Voor nu heb ik een heerlijke truffelrisotto gemaakt. De smaak van de truffel is heerlijk subtiel aanwezig, maar zeker niet te missen.
Een simpel gerecht dat er toch luxe uitziet, dat is deze varkensfilet met kruidenkorst. Ik vind zo’n kruidenkorstje altijd erg lekker. Het geeft een lekkere bite aan het vlees. Daarnaast ben ik eigenlijk gewoon gek op broodproducten, dus wordt ik gewoon heel blij van deze combinatie.
Dit recept had ik al een tijdje op mijn lijstje staan om te delen op mijn blog. Ik had het een paar maanden geleden al eens gemaakt en dat was toen erg goed bevallen. Ik maakte er toen een heerlijke marinade van in plaats van een saus, maar beiden waren even heerlijk. Honing en mosterd vind ik echt een geweldige combinatie, gek genoeg vind ik mosterd op zichzelf helemaal niet zo lekker. Waarom? Voor mij heeft mosterd toch net dat beetje zoete nodig van de honing, al vermoed ik dat veel mensen dat vast niet met me eens zijn.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.