Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ja ik weet dat het niet meer die lekkere 25 graden van gisteren is. Mijn auto gaf aan dat het maar 16 graden is vandaag, bah. Gelukkig maakt de temperatuur niet uit voor het eten van een heerlijk ijsje. En dat is zeker wat dit is. Een heerlijk volle chocolade ijs met lekkere witte chocolade stukjes erin. Ik moest me echt inhouden om slechts één bolletje te eten. Ok, als ik heel eerlijk ben, heb ik dat dat tweede bolletje ook wel gehaald, met alles wat ik gewoon tussendoor van het ijs heb lopen snoepen.
Ook zo gek op ijs? Wie niet?! Het lekkerst of in ieder geval het leukst is misschien nog wel om je ijs zelf te maken. Met het warme weer van vorige week besloot ik om weer eens sorbetijs te maken. Deze keer werd het een heerlijke combinatie van frambozen en maracuja. Een maracuja is het gele en iets grotere zusje van de passievrucht en net zo lekker. En laten we wel wezen, van zelfgemaakt ijs is het toch wel extra genieten.
Ik zou nu kunnen beweren dat ik hier thuis puffend en zwetend van de hitte zit en het daarom uiterst noodzakelijk vond om ijs te maken. Maar goed, ik zit hier in een kantoor met airco te typen, het is hier een zeer aangename temperatuur kan ik je vertellen. Natuurlijk was het warme weer wel de aanleiding voor het maken van ijs en dat is goed gelukt kan ik je vertellen. Heerlijk kaneelroomijs met bastognekoeken en nogatine. Om je vingers bij af te likken!
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik eet nog steeds ruim voldoende ijs. Er zit hier niet al te ver vandaan een hele lekkere ijssalon waar je vanalles kan krijgen van mango-passievrucht sorbetijs tot aan tiramisu ijs en chocolade karamel zeezout ijs. Zoals je zult begrijpen sta ik niet wekelijks in de keuken mijn eigen ijs te maken, gelukkig maar want mijn vriezer is niet zo groot, maar af en toe vind ik het wel heel leuk om te doen. Nadeel van het hebben van een misschien iets te goedkope ijsmachine is dat ik niet met 40 graden moet bedenken dat ik ijs wil maken, want dat kan het apparaat absoluut niet aan. Al gok ik dat dat voor de meeste ijsmachines geldt die niet zelf-vriezend zijn.
Lekker weer betekend natuurlijk ijsjes voor de kinderen. Wel jammer dat ook in waterijsjes vaak veel suiker zit. Daarom besloot ik om deze bevroren fruitijsjes te maken van mango en frambozen. Zelf vond ik de combinatie van de zacht zoete mango in combinatie met de veel zoetere frambozen erg lekker, maar dit recept kun je natuurlijk ook makkelijk maken met aardbeien, kiwi of een andere fruitsoort.
Onlangs kocht ik een heerlijke beker mango-passievrucht sorbetijs. Ik vond het zo lekker dat ik het zelf wilde proberen te maken, dus ging ik gisteren aan de slag. Sorbetijs is lekker makkelijk om te maken. Ook is het hartstikke gezond, toch? Er zit namelijk voornamelijk vruchten in, en een paar scheppen suiker ;-). Dat laatste mag de pret natuurlijk niet drukken, een ijsje op z’n tijd kan echt geen kwaad.
Pompoensorbetijs, gewoon omdat het kan! Uiteraard moest ik ook wat bereiden met de pompoenpuree die ik laatst maakte en dat werd pompoensorbetijs. Als je van andere dingen met pompoen houdt, moet je dit ook zeker proberen. Met het kleine beetje kaneel erdoor krijgt het iets lekker kruidigs en lekker herfstachtigs. En zeg nou zelf, nu het weer wat mooier weer is, is een herfstachtig ijsje toch precies wat je nodig hebt?
Hoe leuk zijn deze ijsvormpjes?! Ik vond ze bij de Action en kon ze niet laten liggen. Zelfs nu word ik nog steeds enthousiast van een Raketje. Dus wat is er dan leuker om zelf ook eens raketjes te maken. Ik heb er wel voor gekozen om het een toch een beetje een gezond tintje te geven door alleen fruit te gebruiken. En geloof me, daar werd het ijsje zeker niet minder lekker van.
Ik kon het weer eens niet laten om tiramisu te maken. Niet alleen een heerlijk dessert voor de kerst, maar ook fantastisch om op oudjaarsavond te serveren. Voor iemand die absoluut geen koffie lust eigenlijk best een bijzonder dessert. Deze keer dan wel in de vorm van een ijscake met een heerlijke koffiekaramel. Deze laatste kocht ik onlangs op een kerstmarkt en dat inspireerde mij om mijn eigen karamel met koffiesmaak te maken.
Met dit enorm zomers weer mag een recept voor ijs natuurlijk niet ontbreken. Daarom maakte ik gisteren vanille ijs met balsamicostroop en verse aardbeien. Balsamico in combinatie met aardbeien is echt een heerlijke combinatie. Ik ben voor het ijs begonnen met een basis van vanilleijs, waarin ik later mijn eigengemaakte balsamicostroop verwerkte.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.