Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik wilde al een tijdje cannelloni maken, oftewel van die gevulde pastastaafjes. Veel recepten voor cannelloni hebben een vulling van spinazie en ricotta. Ook erg lekker uiteraard, maar ik had toch echt behoefte een iets minder standaard recept en iets wat niet vegetarisch is (al is daar natuurlijk niks mis mee).
Dit gerecht geeft een heerlijk tapas gevoel, nou helpt het natuurlijk ook dat het ook gewoon een tapas gerecht is. Sinds ik het voor het eerst at in een klein tapas restaurantje de woonplaats van mijn ouders ben ik er echt helemaal gek op. Dit gerecht is overigens ook enorm lekker om als borrelhapje op tafel te zetten. Net even anders dan een gewoon stukje kaas of worst. Grote bonus is dat het echt enorm simpel is om te maken, er zijn maar twee ingrediënten. Dat kan gewoon niet fout gaan
Kip in wijn, of eigenlijk haan in wijn als je het letterlijk vertaald. Dit stond al enige tijd op mijn lijstje om te maken, want zeg nou eerlijk met een heerlijke stoofpot met wijn kun je toch niet misgaan. Een recept dat als ik het internet moet geloven komt van het Franse platteland waarbij men nog iets nuttigs wilde doen met de haan die te oud was om te kraaien. Er zijn heel wat varianten op dit recept. Veelal zie je dat er kip met bot gebruikt wordt, ik heb er gekozen om dat niet te doen. Waarom? Simpelweg omdat ik het makkelijker vind eten.
Ik ben deze week bij mijn moeder de (kook)boekenkast in gedoken. Zij verzamelde al recepten en kookboeken lang voordat ik op het toneel verscheen, dus geen betere plek om eens op zoek te gaan naar leuke boekrecepten. Mijn moeder wees me op het boekje “Rommelpotterij, op hoop van zegen” van Ina Faassen en Henk Molenberg uit 1971. Een nogal eigenaardig kookboek, waarin niet de per se de recepten maar de verhalen bij de recepten de hoofdrol spelen. Met recepten als “De Spaanse hoer” en “Hem van boven”, viel mijn keuze op een iets toegankelijker recept, namelijk de wilde eend.
Tijd voor een lekker makkelijk herfstrecept. Want nu de dagen langzaam korter worden en het weer een heel stuk guurder (had vandaag zowaar mijn winterjas aan), is het wel weer tijd voor een lekker warm recept. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Deze heerlijke gehaktballetjes gestoofd in rode wijn zijn zo gemaakt en hartstikke lekker. Perfect voor op een gure herfstdag. En zeg nou zelf ze zijn in rode wijn gestoofd, dat is op zichzelf toch al perfect?
Tijd voor een heerlijk maandag gerechtje. Lekker comfort food voor aan het begin van de week, waar je denk ik toch wel het hele gezin blij mee kan maken (behalve als ze geen vlees eten). Altijd fijn om na een lange werk- of schooldag met heerlijk eten aan tafel te kunnen schuiven en echt weer even bij te komen. Deze lekkere gehaktballetjes met een Italiaans tintje zijn makkelijk om te maken, een ideale start van de week dus.
Af en toe, nou ja heel vaak, is een sausje bij een stukje vlees heel erg lekker. Daarom besloot ik om een kleine variatie op een champignonsaus te maken, heerlijk met wat rode wijn en tijm. En wat nog beter is, de kip stoof je eerst gaar in de rode wijn. Zo ontzettend lekker! Wel nog een kleine tip van mij, gebruik nooit een wijn in het eten die je niet lekker genoeg vindt om te drinken. Uiteraard blijft de smaak niet hetzelfde, maar een wijn die gewoon al niet te drinken is, wordt niet ineens magisch heel lekker.
Gnocchi! Heerlijk! Ik ben een groot fan van de Italiaanse keuken, eigenlijk is het dus vreemd dat ik tot ruim een jaar geleden nooit gnocchi gegeten had. Ach, zo hebben we denk ik allemaal wel van die dingen waar je nooit aan toegekomen bent om ze uit te proberen. Daarom geniet ik er nu gewoon extra van en maakte ik deze lekkere gnocchi met biefstuk. Een simpel, en lekker recept. Zeg nou zelf, het moeilijkste aan gnocchi is de naam goed spellen, moeilijker dan dat kan het toch niet worden.
Bereid jij ook zelf het vlees voor de gourmet? Voeg dan deze lekkere kipspiesjes toe aan je gourmetdiner. Zo gemaakt en een heerlijke toevoeging aan je gourmetdiner. Je kunt natuurlijk gewoon een gourmetschotel kopen, maar zelf maken is wat mij betreft het allerlekkerst en hoeft helemaal niet veel tijd te kosten.
Ik had zo’n zin in een hamburger. Dus wat doe je dan? Je maakt er zelf eentje, dat blijft toch altijd het lekkerste! Ik kies er trouwens eigenlijk nooit voor om ook een hamburgerbroodje te gebruiken. Ik vind ze te zacht, snel zompig, en weinig smaak hebben. Liever heb ik een broodje met een beetje bite. Zo heb ik er in dit geval voor gekozen om witte afbakbroodjes te gebruiken. Super lekker als je het mij vraagt! Maar goed anders zou ik dit recept misschien ook niet posten.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.