Registeren
Wachtwoord vergeten?
Tijd om weer eens een recept van mijn moeder te delen. Afgelopen week maakte zij deze heerlijke kip in mosterd-tomatensaus en oh wat hebben we weer gesmuld. Mijn moeder verzameld ongeveer alles wat los en vast zit aan recepten betreft. Oftewel wij hebben hier dozen vol recepten uit kranten, de Libelle, Allerhande en de Tip.
Ik vond het weer eens hoog tijd voor een avondmaaltijd. Niet een hapje, geen taart en ook geen feest eten. Hierbij dus een lekker kruidig en zeker niet ongezond gerecht. Bereid met yoghurt en heerlijk met rijst en wokgroenten past het goed in de gezonde januari sferen. De lijst met ingrediënten is lang, maar ondanks dat is het zeker niet moeilijk om te maken.
Hoog tijd voor weer een recept! Ik had namelijk even geen tijd om te koken vanwege drukte met werk en dat gaat natuurlijk soms gewoon voor. Ik was dan ook super blij dat ik weer de keuken in kon duiken en lekker kon kokkerellen. Dit recept, waar ik al een tijdje mee in mijn hoofd liep, was dan ook het eerste dat ik maakte. Het is echt zo’n gerecht wat altijd lekker is, misschien nog wel lekkerder met dit enorm warme weer, want de chorizo geeft het een heerlijk Spaans tintje.
Kerst is bij ons altijd een gezellig samenkomen van het gezin en het is eigenlijk een wonder dat er ’s avonds nog gegeten wordt als je soms ziet wat er overdag allemaal voorbij komt. Hier in huis is het gebruikelijk dat mijn moeder en ik samen het kerstdiner bereiden.
Dit simpele gerechtje maakte ik vooral toen ik jaren geleden in de Verenigde Staten woonde. Ik ben gek op gerechten met een klein beetje zoet erin. De perziken vind ik dan ook een heerlijke toevoeging. Overigens vind ik perziken warm misschien nog wel lekkerder dan koud. Geen idee wat dat is, maar dat heb ik wel vaker. Zo vind ik ananas ongebakken en koud helemaal niet lekker en vind ik warme appels (met kaneel uiteraard) nog veel lekkerder dan koude appels.
Ik ben gek op Italiaans! Deze keer maakte ik geen pasta, maar een heerlijke kip Parmezaan. Oftewel, kip met een kruidige tomatensaus, met daarover broodkruimels gemengd met Parmezaanse kaas. Zeg nou zelf, dat klinkt toch heerlijk?!
Dit receptje ziet er luxe uit en smaakt ook nog eens heel erg lekker, maar is echt een werkje van niks om te maken. Zeg nou zelf, dat is toch één van de betere combinaties. Ik heb ervoor gekozen om kipdijfilet te gebruiken omdat dat net iets mooier te portioneren is en ook makkelijker op te rollen. Controleer wel goed of er nog kleine stukjes bot in zitten, dat is namelijk niet zo lekker.
Tijd voor een echt kidsproof gerecht, namelijk kipnuggets. Je kunt ze natuurlijk eten bij één van de grote fastfoodketens of ze halen bij de supermarkt en ze zelf frituren. Maar wat is er nou leuker dan ze zelf maken! Ik vind het heerlijk dat je zelf kunt bepalen hoe dik je de korst maakt (ik ga altijd voor twee lagen) en wat voor kruiden je gebruikt.
Heerlijk, hapjes! Eens in de zoveel tijd, eten we bij mijn ouders hapjes, eigenlijk een soort tapas, maar dan niet noodzakelijk met een Spaans tintje. Ik mag het graag eten, maar mijn broer krijgt liever een groot bord eten voor zijn neus. Nou heeft hij ook een hekel aan gourmetten (snap je dat nou, juist gezellig toch?!).
Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik weinig wraps eet. Net als pasta staat dit toch regelmatig op tafel. Vooral als ik haast heb, omdat ik te lang aan het werk geweest ben en als een razende door moet naar de dansles is dit één van de makkelijke dingen die ik zo klaar heb. Ik zal niet gaan beweren dat ik dan altijd mijn eigen salsa erbij maak. Gemak dient de mens, toch? Maar als er tijd is om het zelf te maken, valt het bijkomende werk best mee en is het natuurlijk extra lekker.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.