Registeren
Wachtwoord vergeten?
Een kersthoofdgerecht van mijn moeder. Dit is zo ontzettend lekker!! En gezien de lijst ingrediënten en de benodigde tijd is dit misschien wel het ideale gerecht om met kerst te maken. Het is enorm vol van smaak, lekker met zowel aardappels (in welke vorm dan ook) als rijst, je kunt er dus alle kanten mee op.
Tijd om weer eens wat oosters te maken! En daar gaat natuurlijk een lange lijst met ingrediënten mee gepaard. Geen zorgen, een groot deel gaat in de keukenmachine en wordt tot een heerlijk kruidige pasta verwerkt dus je bent niet eindeloos aan het snijden. Schrik niet van de hoeveelheid pepers die erin gaat, de kokosmelk weet de hitte behoorlijk te temperen.
Een simpel gerecht dat er toch luxe uitziet, dat is deze varkensfilet met kruidenkorst. Ik vind zo’n kruidenkorstje altijd erg lekker. Het geeft een lekkere bite aan het vlees. Daarnaast ben ik eigenlijk gewoon gek op broodproducten, dus wordt ik gewoon heel blij van deze combinatie.
Dit recept had ik al een tijdje op mijn lijstje staan om te delen op mijn blog. Ik had het een paar maanden geleden al eens gemaakt en dat was toen erg goed bevallen. Ik maakte er toen een heerlijke marinade van in plaats van een saus, maar beiden waren even heerlijk. Honing en mosterd vind ik echt een geweldige combinatie, gek genoeg vind ik mosterd op zichzelf helemaal niet zo lekker. Waarom? Voor mij heeft mosterd toch net dat beetje zoete nodig van de honing, al vermoed ik dat veel mensen dat vast niet met me eens zijn.
Heerlijk! Een gerecht met een Oosters tintje, maar niet zo Oosters dat je je genoodzaakt voelt om er rijst bij te eten. Het is namelijk ook lekker met gebakken aardappels en salade. Zelf vind ik dit precies zo’n gerecht wat je er heel luxe uit kunt laten zien, maar stiekem heel simpel is om te maken. Ideaal dus om indruk te maken op gasten zonder dat je noodzakelijk de hele dag in de keuken staat.
Ben je er nog steeds niet over uit wat het hoofdgerecht met de kerst moet zijn? Ren dan nu naar de slager en haal varkenshaasjes, want dit is het recept is super lekker. De roomsaus met calvados en rozemarijn heeft een mooie uitgesproken smaak en is een super combinatie met de varkenshaas en gebakken appels. Daarnaast is het ook nog eens “spectaculair”, want je moet erbij flamberen. Pas uiteraard wel op dat je de keukenkastjes niet laat smelten en zet altijd de afzuig uit om brand te voorkomen.
Zo simpel en zo ontzettend lekker! Deze heerlijke varkenshaas is perfect om met kerstavond te serveren of gewoon om een keertje in het weekend klaar te maken. Het is een kind-kan-de-was-doen-recept zou mijn moeder zeggen. Als je heel lekker wilt eten en indruk wilt maken, maar absoluut geen uren in de keuken wil staan dat is dit het recept voor jou. De saus kun je trouwens prima van tevoren klaar maken en opwarmen zodra je hem wilt gebruiken.
Tijd voor een lekker stukje varkenshaas. Deze keer met een mosterdsausje met appeltjes, tijm en sherry. Een verrassend lekkere combinatie als je het mij vraagt. Ik vind dit een typisch voorbeeld van een gerecht dat er luxe uitziet, maar in een handomdraai gemaakt is. Ideaal dus voor als je eters krijgt, maar niet de hele dag in de keuken kan of wil staan.
Ik houd echt van zoet! Of het nou in de vorm van koekjes bij de thee is of bij het ontbijt, maar ook gewoon in de avondmaaltijd. Daarom vind ik het altijd leuk om fruit in gerechten te verwerken. Dit super simpele kip mango recept is ooit ontstaan toen ik een halve mango over had en zin had in een zoetere maaltijd dan ik oorspronkelijk gepland had. Het lekkerst is het om een goed rijpe mango te gebruiken, in combinatie met het kleine beetje bruine suiker dat er bij gaat karamelliseert deze ietwat en dat geeft een heerlijke smaak aan het gerecht.
Tijd voor nog een lekker barbecuerecept. Ik ben gek op uitgesproken smaken zoals de combinatie van zoetzuur. Daarom dat ik ook helemaal weg ben van deze zoetzure kipspiesjes die rijkelijk ingesmeerd zijn met een zoetzure marinade. Een makkelijk recept voor bij een heerlijke barbecue. Het lekkerst is het natuurlijk als je de marinade lekker lang laat intrekken.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.