Registeren
Wachtwoord vergeten?
Simpel om te maken en enorm lekker! Deze gehaktballetjes zijn lekker als comfortfood met zowel rijst als aardappels, je kunt ze zelfs bij tapas serveren. Door de tacokruiden smaakt het net even anders dan een reguliere gehaktbal en de tomatensaus geeft het precies dat beetje extra. Ideaal om te maken op een luie zondag! Dit recept maak ik zelf altijd als we met vrienden bij elkaar komen en iedereen wat meeneemt. Ze vallen altijd in de smaak.
Wat smaakt er nou niet lekkerder met tortillachips? Ok, een heleboel dingen, maar dat geldt niet voor deze lekkere Mexicaanse gehaktschotel. Ik denk dat je veel kinderen heel erg blij maakt met deze schotel, er zit toch immers chips op. Misschien dat je er dan wel een beetje minder cayennepeper op moet doen, maar voor volwassenen mag het wat mij betreft zeker een beetje pit hebben. De ingrediëntenlijst lijkt misschien lang, maar geloof mij als ik zeg dat je dit gerecht met een half uur op tafel kan hebben staan, als je tenminste een beetje snel kan snijden.
Ik heb geen idee hoeveel mensen in Nederland gourmetten met de kerst, maar het zijn er een hele hoop. Wij gingen vroeger altijd op tweede kerstdag gourmetten. Helaas zijn alleen mijn moeder en ik daar nog voor te porren. Mijn vader en broer vinden het een Karwei maaltijd, oftewel een doe-het-zelf maaltijd. Hoe lief ze ook zijn, gourmetten hebben ze niet meer voor ons over. Ze willen gewoon aan tafel gaan zitten en een maaltijd voorgeschoteld krijgen. Maar voor diegenen die wel gek zijn op gourmetten heb ik dit lekkere gourmethapje deluxe bedacht. Lekkere ossenhaastournedos rolletjes gevuld met brie en rucola.
Hier is nou een voorbeeldje van een gerecht dat er leuk uitziet en niet moeilijk is om te maken. Handig voor als je een keer een etentje geeft, maar stiekem niet veel tijd hebt. Het is natuurlijk wel zo handig als de paprika niet omvalt tijdens het bakken. Zorg daarom dat je paprika’s gebruikt die een enigszins vlakke onderkant hebben, of dat je het met een mes een beetje bijsnijdt. Doe dat laatste natuurlijk wel op zo’n manier dat je geen gat maakt aan de onderkant, want dan loopt de vulling eruit. Het is een beetje afhankelijk van hoe je de paprika zelf het lekkerst vindt hoe lang je deze in de oven bakt. Ik vind het lekker als hij nog een beetje knapperig is, wil je de paprika wat zachter, bak hem dan wat langer in de oven.
Dit vind ik nou echt zo’n lekker zomers broodje. Lekker fris vanwege de tzatziki, maar ook lekker kruidig vanwege de gyroskruiden. Je zou dit ook ideaal mee kunnen nemen op een picknick. Uiteraard wel alles even apart verpakken, anders heb je van die zompige broodjes bij aankomst en dat is natuurlijk niet lekker.
Whoehoe! Na een week van wolken, regen, wind en guurheid heb ik zowaar vandaag in de zon op het terras gezeten. Heerlijk! Daardoor geïnspireerd deel ik vandaag mijn voorlopig laatste barbecue recept. Zodat jullie dit weekend lekker aan de slag kunnen. Dit recept komt oorspronkelijk uit de Telegraaf en is van Felix Wilbrink. Je kunt er spiesjes van maken, maar mocht je toch geen zin hebben om de barbecue aan te steken dan kun je ze ook heerlijk roerbakken.
Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor mijn blog schreef. Helaas ben ik te druk de laatste tijd om blogposts te schrijven, maar gelukkig niet te druk om te koken. Als er iets is wat ik echt lekker vind, dan is het wel pulled pork. Echter moet de perfecte pulled pork wel een hele dag braden voordat deze helemaal perfect is. Dat is helaas niet altijd ideaal, dus besloot ik om eens barbecue pulled chicken te maken. Dit heerlijke kipgerecht kun je in zo’n 1,5 uur op tafel zetten. Zeg nou zelf, dat is toch perfect voor de vrijdagavond?!
Pulled pork is een gerecht waar je veel geduld voor moet hebben, maar waar ook je geduld rijkelijk mee beloond wordt. Het vlees moet namelijk heel langzaam garen, zo’n 5-7 uur waardoor het heel mals wordt en het als het ware smelt in je mond. Traditioneel gezien wordt het vlees heel langzaam gegaard op de barbecue, maar je kunt het ook heerlijk bereiden in de slowcooker. Het heerlijke daaraan vind ik dat je het gelijk kunt stoven als het waren in de bijbehorende barbecuesaus. Hierdoor wordt het vlees nog veel smaakvoller. Praktisch voordeel is ook gelijk dat je de slowcooker ’s morgens aan kunt zetten, naar je werk kunt gaan en bij thuiskomst heerlijke pulled pork hebt, zonder dat je er verder naar om hoeft te kijken.
Tijd voor weer eens een Mexicaanse tosti, oftewel een quesadilla. In dit geval een quesadilla met chorizo, gehakt en twee soorten kaas. Een echte succesformule als je het mij vraagt. Heerlijk dat beetje pittige van de chorizo in combinatie met het zachte van de kaas en crème fraîche. Een gerecht waar de echte vleeseters onder ons heel gelukkig van zullen worden. Ben je iets minder een vleeseter? Maak er dan een lekkere salade naast en geniet verder gewoon van deze heerlijke quesadilla.
Op een quesadilla kun je praktisch alles doen. Dat maakt het een leuke variabele snack die je met verjaardagen op tafel kunt zetten of een lekker licht (of minder licht) avondmaal. Dus besloot ik om eens aan de slag te gaan met het maken van een lekkere quesadilla.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.