Registeren
Wachtwoord vergeten?
Met pakjesavond om de hoek is er heel wat lekkers om uit te kiezen. De lekkerste Sinterklaasrecepten heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.
Het is alweer bijna Valentijnsdag, daarom deel ik de 14 lekkerste en vooral zoete recepten om met Valentijn te maken! Toepasselijk toch?! Veertien recepten voor 14 februari…
Het stoofperen seizoen is weer begonnen. Nou zijn stoofperen op zichzelf natuurlijk al super lekker, maar je kunt ze ook heerlijk combineren met een dessert of een taartje. Het stoofperensap kun je ook nog eens inkoken tot een lekkere siroop voor een echte smaakexplosie. Hieronder vind je vier heerlijke stoofperen recepten die makkelijk te maken zijn en een heerlijke toevoeging zijn aan ieder diner.
Bezoek en je wilt een niet al te moeilijk toetje? Dan is dit een heerlijk dessert om op tafel te zetten. Heel eerlijk, ik had dus afgelopen vrijdag een vriendin op bezoek en we hebben het gepresteerd om ieder twee van deze aardbeien bakjes, waarin ook nog eens banketbakkersroom zit, op te eten. Zoals zij zou zeggen “Op één been kan ik niet lopen”. Ze waren in ieder geval heerlijk en als je de oven in de gaten houdt (dat deed ik de eerste ronde niet), zo klaar. De bakjes kun je trouwens ook gewoon van tevoren klaarmaken, want ze hoeven niet warm te zijn.
Al klaar met de paasbaksels? Maar nog niet met de zoetigheid die het voorjaar met zich meebrengt. Nu de heerlijke Hollandse aardbeien weer te krijgen zijn vond ik het hoog tijd om die eens in te zetten voor één van mijn baksels.
Tiramisu is één van mijn favoriete desserts. Lekker romig, met een beetje koffie en heerlijke laagjes lange vingers die zacht zijn als cake. In de zomer maak ik altijd graag een variatie op de reguliere tiramisu, namelijk met aardbeien. Veel recepten voor tiramisu met aardbeien bevatten zoete witte wijn in plaats van koffie, maar wat mij betreft is er ook zoiets als te veel zoet. Het bittere van de koffie in combinatie met de zoete aardbeien maakt naar mijn smaak de perfecte combinatie. En als je dan nagaat dat ik verder helemaal geen koffie lust wil dat heel wat zeggen.
Ik maak altijd mijn eigen spijs. Het is niet moeilijk, maar ik vind het vaak het lekkerst als je het een paar dagen van tevoren maakt. Dan kunnen de smaken er lekker intrekken, al gaat op de dag zelf maken ook prima. Daarnaast vind ik het ook altijd iets toevoegen als je net dat beetje extra werk en liefde in je baksel gestoken hebt door ook de spijs zelf te maken.
Deze lekkere pannenkoeken, die geenszins op Hollandse pannenkoeken lijken, kun je in de Verenigde staten in elk pannenkoekenhuis en vele “American diners” bestellen, maar dan eet je het meestal niet als losstaand gerecht. Je bestelt het dan bij het ontbijt of lunch als bijgerecht. Dan krijg je bijvoorbeeld een combinatie van wentelteefjes, pannenkoeken, roerei en bacon. Enorm gezond uiteraard en wat mij betreft ook iets te veel van het goede als combinatie, maar losstaand met wat siroop en verse vruchten zijn ze ook heerlijk.
Apenbrood een brood dat uit bolletjes deeg bestaat die heerlijk door kaneelsuiker gerold zijn. Het brood kun je dan vervolgens helemaal uit elkaar plukken. Al moet ik zeggen dat ik het met de karamelsaus erover makkelijker is om het brood gewoon in plakjes te snijden, tenminste als je wilt voorkomen als je echt van boven tot onder plakt.
Ik had al dagen zin om wat te bakken en vandaag kwam het er eindelijk van. Het resultaat is appelcupcakes met kaneel en een vleugje nootmuskaat. Het koste me moeite om ze volledig te laten afkoelen, ze roken namelijk zo lekker dat ik het liefst er gelijk twee had willen eten. Maar ik kon mijn geduld enigszins bewaren en heb er lekker bij een kop thee eentje (nouja twee) gegeten.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.