Registeren
Wachtwoord vergeten?
Het klinkt misschien een beetje vreemd, broodpudding, oftewel pudding van brood. Niet iets wat je in Nederland heel vaak voorbij hoort komen, daarom is het des te leuker om een keer te maken. Er zijn twee soorten broodpudding die je kunt maken, namelijk gewoon broodpudding, of brood en boter pudding. Je zult begrijpen dat de laatste variant het minst gezond is. Niet dat ik ga beweren dat er aan dit hemelse gebeuren, in welke vorm dan ook, ook maar iets gezond is, maar uiteindelijk koos ik er toch voor om de iets minder vette variant te maken. Ik had nog wat suikerbrood over van vorige week, dus dat kon als een mooie basis dienen.
Iedereen heeft wel eens wat oud brood over en daarvan maak je natuurlijk wentelteefjes! Ownee, broodpudding! Eigenlijk zijn dat een soort wentelteefjes (vind ik), maar dan met het brood in stukjes gesnedenen en heerlijk gebakken in de oven. Deze keer maakte ik een heerlijke variant met appel en glazuur. Super lekker als toetje en zelfs lekker bij de thee.
Dat ik gek ben op chocolade is geen groot geheim. Ik bak er dan ook graag mee. Het merendeel van mijn vriendengroep kan ik vooral een groot plezier doen met brownies. Het is zelfs zo erg dat ik voor verjaardagen alleen nog maar brownies bak, want met ieder ander gebak blijf ik toch zitten. Nu leek het me leuk om van die brownies eens wat anders te maken, namelijk brownie koekjes, ook wel bekend als brookies (brownie cookies). Nou dat is goed gelukt! Mijn vader vond de koekjes zo lekker dat hij nu met allemaal ideeën rondloopt voor een koekjesfabriek en de koekjes dus in grote oplagen wil gaan produceren. Ik wil het in nog even wat rustiger aan doen, dus ik ben bang dat als je deze koekjes wilt eten je toch echt zelf aan de slag moet. Gelukkig is het een makkelijk recept en zijn de koekjes zo klaar.
Ik heb sinds kort een heuse Kitchenaid Artisan mixer! Wat een super apparaat! Ik ben zo blij met deze keukenrobot. Deze mixer stond al ruim twee jaar op mijn verlanglijstje en was het wachten meer dan waard. Genoeg over de mixer en op naar wat ik er mee klaarmaakte. Namelijk heerlijke chocolade cupcakes met witte chocolade, verse aardbeien en een vulling van aardbeienjam. Zeg nou zelf, daar word je toch blij van! Ik tenminste wel, maar goed ik ben dan ook een chocoholic. Ik moet eerlijk toegeven dat de chocolade cupcake zonder alle poespas al hartstikke lekker is. Maar als je er een keer helemaal voor wilt gaan, maak dan de cupcake met alles er op en er aan.
Ja ik weet dat het niet meer die lekkere 25 graden van gisteren is. Mijn auto gaf aan dat het maar 16 graden is vandaag, bah. Gelukkig maakt de temperatuur niet uit voor het eten van een heerlijk ijsje. En dat is zeker wat dit is. Een heerlijk volle chocolade ijs met lekkere witte chocolade stukjes erin. Ik moest me echt inhouden om slechts één bolletje te eten. Ok, als ik heel eerlijk ben, heb ik dat dat tweede bolletje ook wel gehaald, met alles wat ik gewoon tussendoor van het ijs heb lopen snoepen.
Deze lekker knapperige koekjes zijn ontstaan op basis van een recept voor knapperige kaneelkoekjes. Die koekjes zijn al enorm lekker, maar als een echte chocoladefreak had ik gelijk inspiratie voor een chocoladekoekje.
Deze koekjes zijn echt super lekker!!! Ik heb ze vorige week samen met vriendinnetje Monique gebakken en behalve dat het recept geheel haar idee was heeft ze er ook schitterende foto’s van gemaakt. Ik ben dan ook heel blij om nu het resultaat met jullie te kunnen delen.
Bij Valentijnsdag horen natuurlijk harten en chocolade. Dus wat is er beter dan harten van vanillecake, gevuld met aardbeienjam, gedoopt in chocolade. Inderdaad, helemaal niks! Deze chocoladeharten zijn een makkie om te maken, super lekker en zijn perfect voor een dag als Valentijnsdag (of iedere andere dag). Als ik heel eerlijk ben zijn de suikerhartjes vooral ter decoratie. Qua smaak voegen ze weinig toe, eigenlijk is het gewoon een kinderding, en kun je ze prima weg laten.
Chocolade!!! Daar kan ik dus niet zonder. Tegenwoordig kun je repen chocolade echt in allerhande smaken krijgen. Hoe fantastisch is dat?! Onder de favorieten valt bij mij zeezout karamel en speculoos, ook word ik nog altijd erg gelukkig van witte chocolade met gepofte rijst. Hoewel het natuurlijk fantastisch is om zo’n fantastische reep voor jezelf te halen, is het natuurlijk nog leuker om je eigen reep samen te stellen. Daarom maakte ik dit weekend een chocoladereep met witte- en melkchocolade, bakkerskruidnoten en stukjes karamel. Oei, dit soort recepten moeten eigenlijk gewoon verboden worden.
Dit is het recept voor de echte zoetekauwen. Deze chocoladecakerol gevuld met vanilleroomkaasvulling en aardbeien is perfect om met de Pasen op tafel te zetten. Bijna verdacht makkelijk om te maken, mits je ervoor zorgt dat de boter echt op kamertemperatuur is (ik ben soms niet geduldig genoeg). En wil je nou niet dat je cakerol scheurt bij het oprollen, rol hem dan op als hij nog warm is en laat hem op die manier afkoelen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.