Registeren
Wachtwoord vergeten?
Hiep hiep hoera!!! Ik ben jarig!!! Aangezien ze vanmiddag bij de slijter om mijn ID vroegen, houd ik bij deze vol dat ik (alweer) de fantastische leeftijd van 25 heb bereikt. Of je dat gelooft is natuurlijk een tweede. Maar goed, wie jarig is moet ook trakteren. En als ik dan trakteer doe ik dat het liefste met iets waar chocolade in zit. Daarom besloot ik om deze heerlijk smeuïge chocoladetaart te maken, gevuld met een luchtige chocolade vulling en zoute karamel! Zeg nou zelf, alleen die taart zou al een reden moeten zijn om een feestje te geven.
Onlangs ging ik met twee vrienden voor een scoutingkamp een tocht uitzetten in het bos bij Zeist. Na een paar uur door het bos dwalen hadden we toch echt zin om wat op te warmen met een kop koffie (of thee). Zo kwamen we bij hotel Oud Londen terecht, wel ietwat underdressed in ons oude kloffie met modder, maar dat mocht de pret niet drukken. Aldaar vond ik op de kaart een recept voor Oud Londense chocoladelollies, eigenlijk gewoon truffels op een stokje, en gelijk had ik zoiets van die ga ik deze week nog maken!
De feestdagen zijn toch wel een beetje het ultieme excuus om zo’n beetje alles te eten waar je zin in hebt. Lekker ongegeneerd de hele dag chocolade, koekjes, chips, toastjes en allerhande ander lekkers eten. Deze heerlijke chocolade tulband met witte chocolade mag ook zeker niet ontbreken tijdens de kerstdagen. Heerlijk voor bij de koffie of als dessert met een beetje vanille ijs.
Dit recept wilde ik al enige tijd maken. Ik ben dan ook super blij dat ik er eindelijk aan toe gekomen ben en nog blijer dat de taart echt fantastisch goed gelukt is. Ik heb niet alleen citroenrasp en citroensap in de taart gedaan, maar ook nog eens heerlijke swirls van lemon curd. Dat laatste geeft de taart net even dat beetje extra. Het zure van de citroen is ook fantastisch lekker met het zoete van het rode fruit. Daarnaast ziet de taart er gewoon fantastisch uit met al dat fruit erop en het oog wil natuurlijk ook wat. Alleen bij het aansnijden is het wel een dingetje, maar gelukkig gaat de taart ook niet in één stuk naar binnen.
Niet om je te ontmoedigen om ze eens te maken, maar dit is denk ik toch wel het meest moeilijke en bewerkelijke recept dat ik ooit gemaakt. Bij het maken van macarons kan het voor mijn gevoel maar twee kanten op, of ze zijn heerlijk, of ze zijn echt totaal mislukt. Dit laatste is me meer dan eens overkomen, dus besloot ik om het kookboek van de meester van de macarons aan te schaffen, Pierre Hermé.
Kerstdessert alarm! Dit is niet zomaar een lekkere taart, dit is een bijzonder lekkere taart. Wel eentje waar je wat werk in moet steken, maar dat is het meer dan waard. Het belangrijkste aan een citroentaart vind ik dat de taart een overduidelijke citroensmaak heeft. Dat is met deze taart zeker gelukt. Niet alleen heb ik het sap van drie citroenen gebruikt, maar ook de rasp van drie citroenen.
Zin om lekker koekjes te bakken met de Pasen, maar dan wel zonder er al teveel tijd in te hoeven steken? Dan wil je deze heerlijke citroen shortbread koekjes maken. Je hoeft het deeg niet uit te rollen of koekjes uit te steken. Je laat het als een rol opstijven en snijdt het vervolgens in plakken. Zeg nou zelf, makkelijker kan toch niet?
Ik vind baksels met een citroensmaak heel erg lekker, maar dan moet er wel echt een goede volle citroensmaak aanzitten. Dus niet een vleugje citroen, maar echt een lekkere frisse citroensmaak zonder dat je bij jezelf denkt wat voor zuurs heb ik een hap uit genomen. Nou deze cake zit bomvol citroensmaak! Heerlijk voor bij een kopje koffie of thee.
Cupcakes! Misschien niet meer de hype die ze een paar jaar geleden waren, maar nog altijd even lekker! De sleutel tot het maken van de lekkerste citroencupcakes is natuurlijk het gebruik van daadwerkelijke citroenen, in plaats van citroenaroma. Dat wil dus zeggen citroenschil en citroensap. Ik had helaas geen tijd om ook nog zelf lemoncurd te maken, maar dat bewaar ik voor een volgende keer. Deze cupcakes zitten in ieder geval barstensvol citroensmaak en zijn dus gewoon super lekker.
Nadeel van het kerstdiner vind ik vaak dat je na het diner al zo vol zit dat er haast geen dessert meer bij past. Daarom heb ik veel desserts laten passeren voordat mijn uiteindelijke keuze op dit dessert viel. Heerlijke vanille crêpes met daaroverheen warme kersen in siroop, amandelschaafsel en chocoladerasp. Dit is echt een super geschikt toetje als je net als ik tijdens het diner (en eerder op de dag) geen maat kan houden. Niet zwaar, niet te zoet, maar gewoon een geweldige combinatie.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.