Registeren
Wachtwoord vergeten?
Na de chocoladeharten van vorige week, had ik zin in nog meer chocolade. Wat zeg ik, chocolade, chocolade, en chocolade. Oftewel chocolade cupcakes, gevuld met chocolade ganache en een chocolade roomkaas topping. Perfect voor iedere chocoholic!
Dulce de leche, oftewel melkzoet (aldus Wikipedia), is een heerlijke karamelpasta gemaakt van gecondenseerde melk. Nou dat klinkt misschien niet super smakelijk, maar dat is het wel. Niet voor niks is dulce de leche erg bekend in Zuid-Amerika. Echte karamel is het niet, want dat maak je natuurlijk niet van melk, maar daar smaakt het niet minder lekker om. Dit goedje kun je op een boterham smeren, op een taart doen, of gewoon eten met een lepel.
Als je dan eenmaal macarons gaat maken, maak je natuurlijk niet één smaak, maar gelijk twee (of drie, of vier, maar in mijn geval dus twee). Daarom dat ik ook deze heerlijke dulce de leche chocolade macarons maakte. Wederom is basismethode een recept van Pierre Hermé, maar de vulling is geheel mijn eigen verzinsel. En laten we wel wezen, de vulling geeft de meeste smaak aan dit heerlijke koekje.
Eierkoeken zijn misschien wel de makkelijkste koek om even zelf te bakken. Zo op zijn tijd vind ik eierkoeken hartstikke lekker en dan is het natuurlijk het leukst om ze even zelf te maken. Daarnaast vind ik het ook ideale koeken om te gebruiken in een trifle, omdat ze heerlijk smaken op kunnen nemen, eigenlijk net als lange vingers dat doen in tiramisu.
Tijd voor een echt weekendrecept! Namelijk deze heerlijke zoete broodjes, ensamaïdas genaamd. Deze broodjes worden met name gegeten op Mallorca en zijn heerlijke gelaagd omdat je ze oprolt met een heerlijke laag boter ertussen. In mijn geval werd ik geïnspireerd door de versie van de Hairy Bikers met amandelboter en besloot ik hun versie (een klein beetje aangepast) te maken. Ik vind deze broodjes het lekkerst als ze iets warm zijn, maar dat hoeft niet rechtstreeks uit de oven, je kunt ze een dag later ook gewoon even opwarmen.
De Eton Mess is dus een Engels toetje dat traditioneel geserveerd werd bij de jaarlijkse cricketmatch tussen Eton College en Harrow School (dankjewel Wikipedia). Het is echt een super simpel gerecht dat van oorsprong eigenlijk maar uit drie ingrediënten bestaat, namelijk slagroom, aardbeien of banaan en meringue. Ik heb er in dit geval een deluxe versie van gemaakt met heerlijke balsamico aardbeien, kwark en bastogne koeken.
Soms heb je gewoon zin in een lekker gebakje, tenminste ik wel! Dus maakte ik dit heerlijke recept voor tartelettes met frambozen, meringue en lemon curd. Voor dit recept moet je wel een paar dingen los van elkaar maken, maar het eindresultaat is dat meer dan waard. Hoe fantastisch zou het zijn om zo’n mooi gebakje aan iemand voor te zetten op een verjaardag. Daar maakt je toch wel indruk mee!
Deze heerlijke frambozen tartelettes wilde ik al zeker 2 weken maken. Eindelijk had ik tijd en wat een ontzettend lekkere gebakjes zijn het geworden. Deze gebakjes eet je makkelijk met de hand, de bakjes zijn namelijk gemaakt van zanddeeg. Ik gebruikte mini-quichevormpjes om de tartelettes te maken, maar je kunt ook bakringen gebruiken of zelfs je muffinbakblik. Bij deze laatste worden je bakjes dan wel smaller en dieper.
Ken je dat? Je bedenkt een recept en voordat je het gemaakt hebt kun je het al bijna proeven. Dat had ik vorige week toen ik het recept voor deze taart bedacht.
De afgelopen dagen was het niet echt barbecueweer, maar gelukkig gaat dat in de aankomende dagen veranderen. Daarom dat ik nu vast dit simpele en erg lekkere barbecue dessert recept met je deel. Want ja ook een toetje kun je gewoon op de barbecue maken. Of in dit geval een gedeelte, want ik raad nou niet echt aan om een bolletje ijs op de barbecue te leggen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.