Registeren
Wachtwoord vergeten?
Deze appelflappen zijn de nieuwe generatie appelflappen. Zo ontzettend lekker de toevoeging van amandelspijs, denk dat ik ze nooit meer anders wil eten. De amandelspijs heb ik ook zelf gemaakt, maar je kunt hem ook kant in klaar in diverse supermarkten kopen. Deze appelflappen zijn de perfecte toevoeging voor een Sinterklaasavond of met de kerst bij de koffie of thee en met een bolletje vanille-ijs zijn ze ook nog eens een heerlijk toetje.
Dit is toch wel een beetje de tijd van kruiden zoals kaneel en nootmuskaat. Twee specerijen waar ik echt gek op ben! Ook amandelspijs hoort echt bij deze tijd van het jaar. Daarom dat deze heerlijke appelkruimelsloffentaart het perfecte soort gebak is om naast de kruidnoten en de speculaas op tafel te zetten.
Afgelopen zondag was mijn vader jarig en om dat te vieren bakte ik een heerlijke appelkruimeltaart. Eén van mijn vader zijn favoriete taarten. Eigenlijk eet mijn vader al een tijdje geen suiker meer, maar voor mijn appelkruimeltaart maakt hij graag een uitzondering. Grote plus deze keer was dat ik appels van de appeltak (een boom wil het nog steeds niet worden) in de tuin gebruikt heb, dat maakte het nog even wat bijzonderder. Het stuk hiervoor schreef ik alweer 5 jaar geleden. Inmiddels heb ik het recept iets aangepast en deel ik het nu dus vernieuwd opnieuw. De taart hierboven bakte ik wederom met appels uit eigen tuin en ook voor een verjaardag, deze keer die van mijn moeder.
Valentijnsdag… De één krijgt een bos bloemen, de ander een doos chocolade, of je gaat natuurlijk heerlijk romantisch uit eten. Maar waarom pak je het niet eens anders aan en maak je deze superleuke appelrozen voor je geliefde?!
Door dat gure herfstweer van de laatste tijd heb ik enorm trek gekregen in warme smaken zoals appel uit de oven en kaneel. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik sowieso wel een beetje van dit weer houd. De wind, de guurheid, beetje regen en vroeg donker. Van dat weer waarbij je heerlijk de kaarsjes en de open haard aan kan steken.
Appels, appels, appels. Het klinkt een beetje saai, maar het is mijn favoriete soort fruit. Lekker met muesli, in taart, bij een mooi vleesgerecht, of gewoon lekker simpel appelmoes. Voor het kerstdessert maakte ik een apple crumble.
Bij de feestdagen is na de kruidnoten één van de eerste dingen waar ik naar uitkijk de banketstaaf of banketletter. Amandelspijs in bladerdeeg, daar kun je toch allen maar blij van worden! Het lekkerst vind ik de simpele variant, zonder opsmuk om het zo maar te zeggen. Dus zonder vruchten, poedersuiker, en andere aanverwante dingen erop. Gewoon simpel bladerdeeg gevuld met amandelspijs, mooi goudbruin gebakken en nog even opgewarmd wanneer je hem serveert. Ik krijg er nu alweer trek in!
Heb je nog last minute een makkelijk en uiteraard lekker dessert nodig? Dan is dit het dessert voor jou. Je kunt dit in 30 minuten op tafel hebben staan zonder al te veel moeite. Perfect voor de afsluiting van een heerlijke kerstmaaltijd!
Het heeft even geduurd, maar nu is het zo ver. Het winnende recept van Mariska Bitter eind december staat online. Waarom het zo lang duurde? Ik ging nog even op vakantie tussendoor en wilde het graag filmen, maar dan moet je wel eerst de goede spullen hebben. Maar nu staat ook dit smakelijke recept online, met filmpje uiteraard. Wel maakte ik maar de helft van het oorspronkelijke recept en voegde wat extra bokkenpootjes toe. Het was heerlijk!
Wil je echt iets bijzonders maken voor Valentijnsdag? Heb je er dan al eens aan gedacht om zelf bonbons te maken? Bijvoorbeeld deze heerlijke bonbons met koffiekaramel. Je zou denken dat bonbons belachelijk moeilijk zijn om te maken, maar dat valt best mee. Ik heb er zelf een ijsblokjesvorm voor gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een echte bonbonvorm.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.