Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dulce de leche, oftewel melkzoet (aldus Wikipedia), is een heerlijke karamelpasta gemaakt van gecondenseerde melk. Nou dat klinkt misschien niet super smakelijk, maar dat is het wel. Niet voor niks is dulce de leche erg bekend in Zuid-Amerika. Echte karamel is het niet, want dat maak je natuurlijk niet van melk, maar daar smaakt het niet minder lekker om. Dit goedje kun je op een boterham smeren, op een taart doen, of gewoon eten met een lepel.
Ja ik weet dat het niet meer die lekkere 25 graden van gisteren is. Mijn auto gaf aan dat het maar 16 graden is vandaag, bah. Gelukkig maakt de temperatuur niet uit voor het eten van een heerlijk ijsje. En dat is zeker wat dit is. Een heerlijk volle chocolade ijs met lekkere witte chocolade stukjes erin. Ik moest me echt inhouden om slechts één bolletje te eten. Ok, als ik heel eerlijk ben, heb ik dat dat tweede bolletje ook wel gehaald, met alles wat ik gewoon tussendoor van het ijs heb lopen snoepen.
Drie maal is scheepsrecht, toch? Het duurde even voor ik dit recept goed onder de knie had. Het was vooral een kwestie van experimenteren met de temperatuur van de oven en de tijd die het gerecht nodig had. Ook weet ik nu weer dat je risotto nooit moet maken als je haast hebt. Nou ja dat wist ik eigenlijk al, maar ik ben eigenwijs en blijf het dan toch proberen. Ik moet zeggen dat het verder wel ideaal een ideaal recept is. Waar ik normaliter naast de pan blijf staan als ik risotto maak, kon ik het zo de oven in mikken en wachten tot het klaar is.
Bezoek en je wilt een niet al te moeilijk toetje? Dan is dit een heerlijk dessert om op tafel te zetten. Heel eerlijk, ik had dus afgelopen vrijdag een vriendin op bezoek en we hebben het gepresteerd om ieder twee van deze aardbeien bakjes, waarin ook nog eens banketbakkersroom zit, op te eten. Zoals zij zou zeggen “Op één been kan ik niet lopen”. Ze waren in ieder geval heerlijk en als je de oven in de gaten houdt (dat deed ik de eerste ronde niet), zo klaar. De bakjes kun je trouwens ook gewoon van tevoren klaarmaken, want ze hoeven niet warm te zijn.
Na een weekendje heel veel snoepen (ik was op scoutingkamp en het is een wonder dat ik mijn broek nog pas), was het tijd om weer gezond te eten. En dat gezonde eten wil ik nu met jullie delen. Ik maakte namelijk een heerlijke spinaziesalade met avocado, gepocheerd ei en een limoendressing. Heerlijk met een beetje geroosterd meergranen stokbrood.
Dit recept is eigenlijk ontstaan door een aanbieding bij de Albert Heijn. Daar waren vorige week namelijk de blauwe bessen in de aanbieding en zo kwam mijn moeder met een extra bakje blauwe bessen thuis. Het tweede bakje was immers gratis, maar dan moesten we ineens wel heel veel blauwe bessen eten. De oplossing was dus simpel, ze verwerken in een heerlijk recept!
Een recept dat heerlijk is op de barbecue en net zo makkelijk in de oven gemaakt kan worden. Dus wat voor weer het dit weekend ook wordt, deze gepofte aardappelen kun je sowieso eten. Het lekkere van het gebruik van de barbecue vind ik dat de aardappels knapperig worden aan de buitenkant. Maar aangezien ik weiger te barbecueën in de regen of als het echt heel koud is, is de oven een prima alternatief.
Hoog tijd voor weer een recept! Ik had namelijk even geen tijd om te koken vanwege drukte met werk en dat gaat natuurlijk soms gewoon voor. Ik was dan ook super blij dat ik weer de keuken in kon duiken en lekker kon kokkerellen. Dit recept, waar ik al een tijdje mee in mijn hoofd liep, was dan ook het eerste dat ik maakte. Het is echt zo’n gerecht wat altijd lekker is, misschien nog wel lekkerder met dit enorm warme weer, want de chorizo geeft het een heerlijk Spaans tintje.
Morgen is het koningsdag en daar mag best een lekker gebakje bij. Daarom bakte ik deze heerlijke Koningstulband met rood, wit en blauwe accenten. Heel veer meer vanille dan deze tulband zal je het niet snel treffen met zowel vanillesuiker, vanille extract als vanillemerg. Mijn huis ruikt dan ook heerlijk op dit moment!
Ik zou liegen wanneer ik zou beweren dat ik regelmatig croissants eet. Eigenlijk eet ik ze vooral met feestdagen en in de vakantie. Oftewel ik heb er voor mezelf een beetje een luxe item van gemaakt. Ik vind croissants namelijk heel erg lekker, maar echt gezond zijn ze niet. Omdat het af en toe toch lekker is om een beetje dat vakantiegevoel te hebben, ook al ben je niet op vakantie, besloot ik om croissants te maken gevuld met kaneelsuiker. Echt een heerlijk recept om de dag mee te beginnen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.