Registeren
Wachtwoord vergeten?
Aardappelpuree, zo’n gerecht dat gezonder klinkt dan het daadwerkelijk klinkt. Stiekem zit je rustig in je uppie 300 gram smeuïge aardappels weg te werken, waar ook nog eens volle melk en boter aan is toegevoegd. Laatst kwam ik nog een mooie quote tegen: “Op een dag ben ik slank, vandaag is niet die dag”. Dat denk ik weleens als ik dit soort dingen maak, want hoewel ik niet gek ben op gekookte aardappels, van een mooie zachte aardappelpuree word ik toch wel heel gelukkig.
Cupcakes! Misschien niet meer de hype die ze een paar jaar geleden waren, maar nog altijd even lekker! De sleutel tot het maken van de lekkerste citroencupcakes is natuurlijk het gebruik van daadwerkelijke citroenen, in plaats van citroenaroma. Dat wil dus zeggen citroenschil en citroensap. Ik had helaas geen tijd om ook nog zelf lemoncurd te maken, maar dat bewaar ik voor een volgende keer. Deze cupcakes zitten in ieder geval barstensvol citroensmaak en zijn dus gewoon super lekker.
Dit vind ik nou een typisch voorbeeld van een hapje dat je ook lekker als lunchgerecht kunt eten. Nou weet ik dat lang niet iedereen van geitenkaas houdt. Veel mensen vinden het nogal een uitgesproken smaak te hebben, maar ik vind dat dus reuze meevallen. Ik ben er dan ook gek op, vooral in combinatie met honing en tijm. Het recept voor de geitenklaasflapjes, waar ik ook peer in verwerkt heb, was dan ook snel bedacht.
Het heeft even geduurd, maar nu is het zo ver. Het winnende recept van Mariska Bitter eind december staat online. Waarom het zo lang duurde? Ik ging nog even op vakantie tussendoor en wilde het graag filmen, maar dan moet je wel eerst de goede spullen hebben. Maar nu staat ook dit smakelijke recept online, met filmpje uiteraard. Wel maakte ik maar de helft van het oorspronkelijke recept en voegde wat extra bokkenpootjes toe. Het was heerlijk!
Na de chocoladeharten van vorige week, had ik zin in nog meer chocolade. Wat zeg ik, chocolade, chocolade, en chocolade. Oftewel chocolade cupcakes, gevuld met chocolade ganache en een chocolade roomkaas topping. Perfect voor iedere chocoholic!
Pasta! Daar ben ik echt zo gek op! Op de laatste avond dat ik in de Verenigde Staten was at ik bij The Grand Lux restaurant een heerlijke pasta met garnalen en room. Deze vond ik zo lekker, dat ik besloot om hem thuis te proberen na te maken. Nou dat is goed gelukt, want dit recept is echt fantastisch en een makkie om te maken!
Iedereen heeft wel eens wat oud brood over en daarvan maak je natuurlijk wentelteefjes! Ownee, broodpudding! Eigenlijk zijn dat een soort wentelteefjes (vind ik), maar dan met het brood in stukjes gesnedenen en heerlijk gebakken in de oven. Deze keer maakte ik een heerlijke variant met appel en glazuur. Super lekker als toetje en zelfs lekker bij de thee.
Bij Valentijnsdag horen natuurlijk harten en chocolade. Dus wat is er beter dan harten van vanillecake, gevuld met aardbeienjam, gedoopt in chocolade. Inderdaad, helemaal niks! Deze chocoladeharten zijn een makkie om te maken, super lekker en zijn perfect voor een dag als Valentijnsdag (of iedere andere dag). Als ik heel eerlijk ben zijn de suikerhartjes vooral ter decoratie. Qua smaak voegen ze weinig toe, eigenlijk is het gewoon een kinderding, en kun je ze prima weg laten.
Eindelijk tijd voor weer een nieuw recept op de site. Je zou denken dat ik geen tijd heb gehad, wat eigenlijk ook wel een beetje zo is, want ik was namelijk druk met het maken van video opnamen en het editen van de video’s. En met beiden moet ik nog een beetje oefenen, dus het tempo lag niet heel hoog. Maar gelukkig is het uiteindelijk gelukt en hoop ik nog veel meer filmpjes te maken, er staan er ook nog een paar klaar om te editen.
Kinderen kunnen best moeilijk doen over het eten van groente. Ik snap dat best, want ik was vroeger ook zeker geen makkelijke eten. Des te meer kan ik me er over verbazen dat als je ze rauwe groente geeft met een dip, ze het ineens wel eten. De mogelijkheid tot dippen geeft ze een echt snackgevoel (in plaats van het verplichte groente eten) denk ik en welk kind houdt nou niet van snacken. Nou kun je met al die dips natuurlijk eindeloos variëren en dat heb ik dan ook (een beetje) gedaan. Ik vind de dips zelf het lekkerst met wortels, paprika, bleekselderij en snoeptomaten, maar je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren met de groente die je erbij eet.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.