Registeren
Wachtwoord vergeten?
Af en toe is er niks lekkerder dan een kop soep. Aangezien ik alweer twee weken enorm verkouden ben (dankjewel pollen) vond ik het hoog tijd om eens een nieuw soep recept te maken. Eigenlijk is het een beetje een herfstig recept, maar ook in deze tijd van het jaar hartstikke lekker.
Tijd voor een echt weekendrecept! Namelijk deze heerlijke zoete broodjes, ensamaïdas genaamd. Deze broodjes worden met name gegeten op Mallorca en zijn heerlijke gelaagd omdat je ze oprolt met een heerlijke laag boter ertussen. In mijn geval werd ik geïnspireerd door de versie van de Hairy Bikers met amandelboter en besloot ik hun versie (een klein beetje aangepast) te maken. Ik vind deze broodjes het lekkerst als ze iets warm zijn, maar dat hoeft niet rechtstreeks uit de oven, je kunt ze een dag later ook gewoon even opwarmen.
Na alle zoetigheid van Pasen tijd voor wat gezonds en niet al te moeilijks tussendoor. Deze gegrilde groentesalade is makkelijk om te maken, gezond en ook nog eens hartstikke lekker. De geroosterde stukjes pitabrood geven de salade een lekkere bite en omdat je de salade lauwwarm serveert is hij zowel lekker met warm weer of met het dat koude en onvoorspelbare weer van de afgelopen dagen.
Dit is het recept voor de echte zoetekauwen. Deze chocoladecakerol gevuld met vanilleroomkaasvulling en aardbeien is perfect om met de Pasen op tafel te zetten. Bijna verdacht makkelijk om te maken, mits je ervoor zorgt dat de boter echt op kamertemperatuur is (ik ben soms niet geduldig genoeg). En wil je nou niet dat je cakerol scheurt bij het oprollen, rol hem dan op als hij nog warm is en laat hem op die manier afkoelen.
Deze heerlijke frambozen tartelettes wilde ik al zeker 2 weken maken. Eindelijk had ik tijd en wat een ontzettend lekkere gebakjes zijn het geworden. Deze gebakjes eet je makkelijk met de hand, de bakjes zijn namelijk gemaakt van zanddeeg. Ik gebruikte mini-quichevormpjes om de tartelettes te maken, maar je kunt ook bakringen gebruiken of zelfs je muffinbakblik. Bij deze laatste worden je bakjes dan wel smaller en dieper.
Ik had weer eens zin in lekker wat anders. Daarom maakte ik deze heerlijk kruidige couscous met kip en abrikozen. Echt genieten met al die kruiden en super simpel om te maken. Couscous eet ik niet heel vaak, het staat eigenlijk gewoon niet zo standaard op mijn menu. Neemt niet weg dat ik het wel heel lekker vind, vooral omdat het zo lekker alle smaken opneemt.
Zin in een lekkere weekend snack die net even anders dan anders? Maak dan deze karamel chocolade popcorn! Chocolade en karamel zijn sowieso al een fantastische combinatie en helemaal lekker met popcorn. Pas wel op, deze popcorn is verslavend lekker!
Zin in een lekker en supermakkelijk wok gerecht? Probeer dan eens deze lekkere noedels met kip en mango. Geïnspireerd op een gerecht van Yotam Ottolenghi van noodles en mango dat ik vorige week bij vrienden at, besloot ik om ook aan de slag te gaan met deze lekkere combinatie. Nou dat is zeker goed gelukt!
Wil je echt iets bijzonders maken voor Valentijnsdag? Heb je er dan al eens aan gedacht om zelf bonbons te maken? Bijvoorbeeld deze heerlijke bonbons met koffiekaramel. Je zou denken dat bonbons belachelijk moeilijk zijn om te maken, maar dat valt best mee. Ik heb er zelf een ijsblokjesvorm voor gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een echte bonbonvorm.
Het is alweer bijna Valentijnsdag, daarom deel ik de 14 lekkerste en vooral zoete recepten om met Valentijn te maken! Toepasselijk toch?! Veertien recepten voor 14 februari…
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.