Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies. Lees ons cookiebeleid voor meer informatie.  
Inloggen met Facebook
Inloggen met Google+
Inloggen met Twitter

Registeren

Wachtwoord vergeten?

  • Home
  • Vlogs
  • Recepten
  • Over Suus
  • Contact
  • SHOP VIA CHEF99
  • De keuken van Suus
  • Home
  • Vlogs
  • Recepten
  • Over Suus
  • Contact
  • Social
  • Inloggen met Facebook
  • Inloggen met Google+
  • Inloggen met Twitter
  • Wachtwoord vergeten?

  • Registeren

Vergelijk braadpannen op Chef99
Coq au vin (Kip in wijn)

Kip in wijn, of eigenlijk haan in wijn als je het letterlijk vertaald. Dit stond al enige tijd op mijn lijstje om te maken, want zeg nou eerlijk met een heerlijke stoofpot met wijn kun je toch niet misgaan. Een recept dat als ik het internet moet geloven komt van het Franse platteland waarbij men nog iets nuttigs wilde doen met de haan die te oud was om te kraaien. Er zijn heel wat varianten op dit recept. Veelal zie je dat er kip met bot gebruikt wordt, ik heb er gekozen om dat niet te doen. Waarom? Simpelweg omdat ik het makkelijker vind eten.

1
Pure chocolademousse

Dit is het perfecte toetje om op tafel te zetten met de kerst! Hoewel je het misschien niet zou denken is chocolademousse onwijs makkelijk om te maken. Het recept heb ik gebaseerd op het chocolademousse recept van Jamie Oliver. Deze chocolademousse is iets steviger en veel voller van smaak dan wat je in de supermarkt kan kopen. En wat is er nou beter dan indruk te maken met een zelfgemaakte chocolademousse?! De chocoladebakjes zijn natuurlijk optioneel, maar die zijn ook vrij makkelijk om te maken en als je hoge ogen wilt gooien zou ik de mousse daar zeker in serveren. Hoe weet ik dat je er hoge ogen mee gooit? Dat heb ik even uitgeprobeerd bij mijn eigen familie. Er ging heel wat “Wow” en “Knap gemaakt” over tafel.

Gourmetrecept: Gebakken roodschillige aardappeltjes

Je kunt natuurlijk stokbrood met kruidenboter als bijgerecht serveren als bijgerecht bij de gourmet, maar waarom niet gewoon iedereen lekker zijn eigen bijgerecht laten bakken. Deze roodschillige aardappeltjes zijn zo’n perfect bijgerecht, makkelijke om voor te bereiden en nog makkelijker om te bakken tijdens het gourmetten.

Gourmetrecept: Pannenkoekjes met warme kersen

Behalve een diner kun je iedereen natuurlijk ook zijn eigen dessert laten maken met het gourmetten. En laat ik daar nou het perfecte recept voor hebben. Heerlijke pannenkoekjes met warme kersen en een beetje vanille-ijs. Je moet natuurlijk en even je pannetje schoonmaken of een doekje over de bakplaat halen, maar dat is natuurlijk niet het grote werk.

Gourmetrecept: Kipspiesjes

Bereid jij ook zelf het vlees voor de gourmet? Voeg dan deze lekkere kipspiesjes toe aan je gourmetdiner. Zo gemaakt en een heerlijke toevoeging aan je gourmetdiner. Je kunt natuurlijk gewoon een gourmetschotel kopen, maar zelf maken is wat mij betreft het allerlekkerst en hoeft helemaal niet veel tijd te kosten.

Tiramisutaart

Tijd voor een heerlijk kerstdessert. Deze tiramisutaart is een echte showstopper bij het kerstdiner en mocht je wat overhouden ook nog heerlijk bij de koffie de volgende dag. Deze taart maakte ik met een biscuitbeslag, er is dus geen lange vinger aan te pas gekomen. Als je gek bent op tiramisu dan is dit echt een variatie die je moet proberen!

Gourmetrecept: Puntpaprika met feta en spek

Nu de kerstdagen in zicht komen, komen bij veel mensen ook de gourmetstellen weer uit de kast. Nu kun je natuurlijk een gourmetschotel halen, maar met weinig moeite zet je zelf zo de lekkerste gourmetgerechten op tafel. Zo ook deze heerlijke puntpaprika hapjes gevuld met feta en omwikkeld met spek. Je bakt ze makkelijk in een pannetje of op een bakplaat.

Geroosterde pompoensoep

Jaja, hoog tijd voor weer een kom soep. Deze keer een lekkere kruidige geroosterde pompoensoep. Nu het zo koud is buiten is het helemaal lekker om met een kop soep op te warmen en dan lekker een stukje brood erin dopen. Heerlijk! Zeg nou zelf, dat is toch genieten?!

Ratatouille

Ik ben gek op allerhande groenten. En dan helemaal groentes met een uitgesproken smaak, of als ze bijvoorbeeld lekker gewokt zijn. Nou wilde ik toch ook eens ratatouille maken. Ratatouille is een van oorsprong Frans gerecht van gestoofde groenten. Tegenwoordig wordt het op verschillende manieren gemaakt, ik heb ervoor gekozen om de groenten niet te stoven, maar te bakken in de oven. Simpelweg omdat ik er niet van houd als de groenten helemaal zacht zijn of tot snot gekookt zijn. Wat mij betreft is dit echt het perfecte bijgerecht bij een etentje. Door alle kleuren ziet het er gezellig uit en als je groenten kun snijden kun je dit gerecht maken, dus wat kan er misgaan?

Varkenshaas met geroosterde paprikasaus

Zo simpel en zo ontzettend lekker! Deze heerlijke varkenshaas is perfect om met kerstavond te serveren of gewoon om een keertje in het weekend klaar te maken. Het is een kind-kan-de-was-doen-recept zou mijn moeder zeggen. Als je heel lekker wilt eten en indruk wilt maken, maar absoluut geen uren in de keuken wil staan dat is dit het recept voor jou. De saus kun je trouwens prima van tevoren klaar maken en opwarmen zodra je hem wilt gebruiken.

  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.

Vind de beste prijs via Chef99.nl
Oven en stoven
Jouw beste prijs bij
bol.com
€9.95
Vind de beste prijs via Chef99.nl
Gietijzeren ovale braadpan in Mat Zwart 27cm 4,1l
Jouw beste prijs bij
Kookpunt.nl
€189.00
Vind de beste prijs via Chef99.nl
Gietijzeren ovale braadpan in Kersenrood 27cm 4,1l
Jouw beste prijs bij
Kookpunt.nl
€189.00
Vind de beste prijs via Chef99.nl
Gietijzeren ovale braadpan in Kersenrood 29cm 4,7l
Jouw beste prijs bij
De Bijenkorf NL
€212.00
De keuken van Suus

Aan de inhoud van De keuken van Suus kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2014-2025 Alle rechten voorbehouden. Teksten van blogs alsmede beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Cookiebeleid
  • Over Suus
  • Disclaimer
  • Contact
Chef99.nl - 2025