Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies. Lees ons cookiebeleid voor meer informatie.  
Inloggen met Facebook
Inloggen met Google+
Inloggen met Twitter

Registeren

Wachtwoord vergeten?

  • Home
  • Vlogs
  • Recepten
  • Over Suus
  • Contact
  • SHOP VIA CHEF99
  • De keuken van Suus
  • Home
  • Vlogs
  • Recepten
  • Over Suus
  • Contact
  • Social
  • Inloggen met Facebook
  • Inloggen met Google+
  • Inloggen met Twitter
  • Wachtwoord vergeten?

  • Registeren

Vergelijk Bakvormen op Chef99.nl
Charlotte kwarktaart met lemon curd

Het is al enige tijd geleden dat ik wat schreef voor mijn blog. Een nieuwe baan, scoutingkampen en allerlei andere dingen kwamen er helaas gewoon tussen. Dus inmiddels is het hoog tijd om weer wat nieuws te delen. Om te beginnen deze heerlijke Charlotte taart met lemon curd, rood fruit en meringues. Een echte aanrader voor een heerlijk niet al te zwaar dessert.

Oranje tompouces met mandarijntjes

De oranjekoorts is echt losgebarsten! Niet per se bij mij in huis, maar overal waar ik kom of langsrij kom ik oranje vlaggetjes tegen. En hoewel ik geen voetbalfan ben, vind ik al die gezelligheid wel heel erg leuk! Daarom dat ik het hoog tijd vind om een oranje recept te delen. Dat van mijn mini oranje tompouces met mandarijntjes. Deze tompouces zijn heerlijk gevuld met banketbakkersroom. Wat mij betreft hebben ze ook het perfecte formaat voor bij de thee of koffie, of als klein dessert.

1
Amerikaanse (buttermilk) pannenkoeken met appel en spek

Deze lekkere pannenkoeken, die geenszins op Hollandse pannenkoeken lijken, kun je in de Verenigde staten in elk pannenkoekenhuis en vele “American diners” bestellen, maar dan eet je het meestal niet als losstaand gerecht. Je bestelt het dan bij het ontbijt of lunch als bijgerecht. Dan krijg je bijvoorbeeld een combinatie van wentelteefjes, pannenkoeken, roerei en bacon. Enorm gezond uiteraard en wat mij betreft ook iets te veel van het goede als combinatie, maar losstaand met wat siroop en verse vruchten zijn ze ook heerlijk.

Risotto met tuinkruiden

Mmm, risotto. Echt een gerecht waar ik blij van word. Lekker met een glas witte wijn en een goed stukje vis, maar ook heerlijk met andere dingen te combineren. Persoonlijk ben ik zo gek op dit Italiaanse gerecht dat er wat mij betreft verder niet eens wat bij moet. Je moet trouwens wel van een beetje klef eten houden, maar dan heb je ook echt wat!

Tagliatelle met kip in tomaten-roomsaus

Recept nummer drie, zoals dit recept ook wel bekend staat bij ons thuis, uit de lijst van favoriete recepten van mijn broer, wordt hier regelmatig gegeten. Ik ben gek op pasta, dus ook dit recept mag ik graag klaarmaken. Het liefste eet ik het met kruidentagliatelle. Deze koop ik vaak vers bij de supermarkt, zelf pasta maken is misschien niet veel werk, maar aangezien ik ook gewoon moet werken heb ik daar lang niet altijd tijd voor en bij diverse supermarkten kun je prima verse pasta krijgen.

Quesadilla's met kip en spek

Ken je dat? Je bedenkt een combinatie van ingrediënten en weet eigenlijk niet wat je moet verwachten, maar dan blijkt het resultaat nog veel lekkerder dan gehoopt. Dat had ik met dit recept. Niet dat quesadilla’s heel bijzonder zijn, maar vanaf de eerste hap van deze variant was het genieten! Door de combinatie van cherrytomaten, puntpaprika, en paprikapoeder neigen ze een beetje naar de zoete kant, maar door de toevoeging van het spek en de tacokruiden is het gewoon een heerlijke combinatie.

Zalm in citroensaus

Een lekker stuk vis op zijn tijd vind ik echt heerlijk. Met name zalm vind ik erg lekker, zeker in combinatie met bijvoorbeeld risotto. Dat is pas genieten! Nu komt het er niet enorm vaak van om vis te maken. Vaak omdat ik voor biologische zalm kies, en de prijs daarvan en mijn enorm Hollandse genen niet zo goed combineren. Maar gelukkig is ook de biologische zalm weleens in de aanbieding en zo maakte ik afgelopen week deze heerlijke zalm met een frisse citroensaus.

Waldorfsalade met een twist

Deze klassieke salade werd voor het eerst gemaakt in het Waldorf-Astoria Hotel in New York City tussen 1893 en 1896, en kreeg daarmee ook zijn naam. De originele receptuur zou in ieder geval selderij, appel, rozijnen of rode druiven, walnoten, mayonaise, en citroensap bevatten.

Koningsdag monchoutaart

Het is alweer bijna koningsdag! Helaas ook dit jaar geen gezellige rommelmarkt, dus des te meer reden om de dag te vieren met heerlijk gebak. Maak bijvoorbeeld deze lekkere koningsdag monchoutaart met aardbeien, peer, blauwe bessen en een bodem van bastognekoeken.

Blini’s met geitenkaas, aardbeien en spek

Blini’s zijn kleine luchtige pannenkoekjes op basis van een gistdeeg. Een recept dat oorspronkelijk gemaakt wordt met boekweitmeel, maar je ook prima met tarwebloem kunt bereiden. Blini’s zie je vaak als kleine gerechtjes voorbij komen. Een veel geziene variatie is er eentje met gerookte zalm en crème fraîche. Ik besloot om het over een zoetere boeg te gooien en te gaan voor blini’s met geitenkaas, aardbeien, spek en honing. De aardbeien met spek combinatie was een nieuwe voor mij, maar echt super lekker! Nou vind ik zout-zoet combinaties sowieso fantastisch, dus misschien niet heel gek dat ik dit ook super lekker vond. Wat mij betreft dus een echte aanrader!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.

Vind de beste prijs via Chef99.nl
Dr. Oetker grote rechthoekige springvorm met emaille bodem Kreativ - 38 x 25 cm
Jouw beste prijs bij
bol.com
€39.28
Vind de beste prijs via Chef99.nl
Dr. Oetker Springvorm - 28 cm
Jouw beste prijs bij
bol.com
€13.99
Vind de beste prijs via Chef99.nl
Dr. Oetker Springvorm - 18 cm
Jouw beste prijs bij
bol.com
€10.99
Vind de beste prijs via Chef99.nl
Ronde bakvorm / springvorm, 23 cm - Masterclass
Jouw beste prijs bij
bol.com
€17.89
De keuken van Suus

Aan de inhoud van De keuken van Suus kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2014-2025 Alle rechten voorbehouden. Teksten van blogs alsmede beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Cookiebeleid
  • Over Suus
  • Disclaimer
  • Contact
Chef99.nl - 2025