Registeren
Wachtwoord vergeten?
Het is alweer bijna Valentijnsdag, daarom deel ik de 14 lekkerste en vooral zoete recepten om met Valentijn te maken! Toepasselijk toch?! Veertien recepten voor 14 februari…
Het stoofperen seizoen is weer begonnen. Nou zijn stoofperen op zichzelf natuurlijk al super lekker, maar je kunt ze ook heerlijk combineren met een dessert of een taartje. Het stoofperensap kun je ook nog eens inkoken tot een lekkere siroop voor een echte smaakexplosie. Hieronder vind je vier heerlijke stoofperen recepten die makkelijk te maken zijn en een heerlijke toevoeging zijn aan ieder diner.
Dit is alweer het honderdste recept dat ik op mijn blog deel. Dat vond ik reden om voor een minifeestje, oftewel ik maakte deze lekkere aardbeienschuimtaart.
Deze week is mijn vader jarig. Eén van de verzoeken die ik steevast elk jaar krijg is om daarvoor taart te bakken die hij uit kan delen op kantoor. Meestal had hij genoeg aan brownies en appelkruimeltaart, maar dit jaar zijn er meer collega’s dan andere jaren en dus was het tijd voor een extra taart. Nou liep ik al een tijdje met een ideetje rond, dus werd het hoog tijd om dat in uitvoering te brengen. Het is een aardbeientaart geworden met een smeuïge cakebodem bedropen met koffie met amaretto, banketbakkersroom, verse aardbeien en chocoladeschaafsel. En hij is heerlijk!
Ik had al dagen zin om wat te bakken en vandaag kwam het er eindelijk van. Het resultaat is appelcupcakes met kaneel en een vleugje nootmuskaat. Het koste me moeite om ze volledig te laten afkoelen, ze roken namelijk zo lekker dat ik het liefst er gelijk twee had willen eten. Maar ik kon mijn geduld enigszins bewaren en heb er lekker bij een kop thee eentje (nouja twee) gegeten.
Dit is toch wel een beetje de tijd van kruiden zoals kaneel en nootmuskaat. Twee specerijen waar ik echt gek op ben! Ook amandelspijs hoort echt bij deze tijd van het jaar. Daarom dat deze heerlijke appelkruimelsloffentaart het perfecte soort gebak is om naast de kruidnoten en de speculaas op tafel te zetten.
Afgelopen zondag was mijn vader jarig en om dat te vieren bakte ik een heerlijke appelkruimeltaart. Eén van mijn vader zijn favoriete taarten. Eigenlijk eet mijn vader al een tijdje geen suiker meer, maar voor mijn appelkruimeltaart maakt hij graag een uitzondering. Grote plus deze keer was dat ik appels van de appeltak (een boom wil het nog steeds niet worden) in de tuin gebruikt heb, dat maakte het nog even wat bijzonderder. Het stuk hiervoor schreef ik alweer 5 jaar geleden. Inmiddels heb ik het recept iets aangepast en deel ik het nu dus vernieuwd opnieuw. De taart hierboven bakte ik wederom met appels uit eigen tuin en ook voor een verjaardag, deze keer die van mijn moeder.
Tja wat kan ik erover zeggen. Chocolade, chocolade, en nog eens chocolade. Ik ben echt gek op chocolade, het liefst eet ik het dan ook iedere dag. Dit recept voor brownies maak ik ook al jaren, en ik moet zeggen ze waren vanaf het allereerste moment een grote hit.
Onlangs bereikte de geweldige leeftijd van 28 jaar. Van vrienden kreeg ik het fantastische kookboek “United States of Cakes” van Roy Fares met allemaal heerlijke zoete recepten uit de Verenigde Staten. Een boek dat goed bij mij past, aangezien ik nog wel eens naar de V.S. ga en er zelfs een aantal maanden gewoond en gestudeerd heb. In dit boek staat ook een recept voor worteltaart, een taart die ik zelf ook voor het eerst eens in de V.S. at.
Het is al enige tijd geleden dat ik wat schreef voor mijn blog. Een nieuwe baan, scoutingkampen en allerlei andere dingen kwamen er helaas gewoon tussen. Dus inmiddels is het hoog tijd om weer wat nieuws te delen. Om te beginnen deze heerlijke Charlotte taart met lemon curd, rood fruit en meringues. Een echte aanrader voor een heerlijk niet al te zwaar dessert.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.