Registeren
Wachtwoord vergeten?
Als echte geldbewuste Hollander houd ik natuurlijk enorm van aanbiedingen. Nou ja, een echte koopjesjager ben ik niet, maar als er iets in de aanbieding dat ik regelmatig gebruik dan sla ik wel even in. Daarom vond ik het een leuke uitdaging voor mezelf om een gerecht te maken dat voornamelijk bestaat uit producten die deze week in de aanbieding zijn.
Pff, wat een hitte gisteren. Eigenlijk moet je toch wel bijna gek geweest zijn om de barbecue aan te steken en nog meer hitte te creëren. Maar barbecueën is natuurlijk veel te lekker en leuk om voor een beetje hitte een uitzondering te maken. Daarom maakte ik twee soorten barbecuespiesjes, een lekkere kip kerrie spies en een Koriaanse kebab spies.
Eigenlijk had ik hierboven beef wellingtons moeten zetten, want ik maakte er meer dan eentje. Dat zit namelijk zo. Meestal wordt er een groot stuk ossenhaas gebruikt om het te maken en dat is ook erg lekker. Echter is dit vlees ook bizar duur. Daarom besloot ik om het iets goedkoper te houden door kogelbiefstuk te gebruiken. Geen verkeerde keuze al zeg ik het zelf, want de beef wellington was heerlijk! De truc is vooral om de kogelbiefstuk strak op te rollen in het spek, waardoor het geen plat stuk vlees meer is, dit helpt met het krijgen van de juiste garing.
In de supermarkt kun je allerlei lekkere woksauzen kopen en ik moet eerlijk bekennen dat ik dat best wel eens doe. Maar gisteren dacht ik waarom niet gewoon m’n eigen woksausjes maken, zonder alle gekke toevoegingen en helemaal naar eigen smaak.
Dit recept wil ik al een tijdje maken. Een jaartje geleden was ik namelijk bij de Hertog Jan brouwerij en daar at ik de lekkerste bitterballen die ik ooit gegeten had. Het geheim? Ze hadden er hun Grand Prestige bier doorheen gedaan. Ik besloot toen gelijk al om de bitterballen een keertje te proberen na te maken. En dat is goed gelukt! Wel met iets meer vlees dan dat er daar in zat, maar dat maakt het uiteraard alleen maar lekkerder.
Ik mag altijd graag carpaccio bestellen in een restaurant. Daar kun je eigenlijk nooit mis mee gaan als voorgerecht en het is ook nog eens makkelijk klaar te maken. Ideaal voor de kerst dus, zeker als je liever gezellig aan tafel zit, dan lang in de keuken staat. Deze variant is net even anders met een heerlijke honing mosterd tijmdressing, versgebakken croutons en geroosterde pistachenoten. De mooie Black Angus carpaccio vond ik trouwens bij de Lidl, ik kwam eigenlijk voor kalfsmedaillons (die helaas uitverkocht waren), maar ging met deze heerlijke carpaccio (en hertenbiefstuk, dat recept volgt later) naar huis.
Lekker en simpel, dat zijn deze gehaktballetjes. Ideaal voor bij de borrel, maar je kunt ze natuurlijk ook prima iets groter maken voor bij het avondeten. Ook misstaan ze niet als je hapjes eet, dat is hoe ik ze gisteren gegeten heb. Om te zorgen dat de gehaktballetjes lekker zacht worden moet je wel de tijd nemen om ze te bakken en ze rustig bakken op laag vuur.
In het kader van nog wat Texas inspiratie maakte ik dit lekkere broodje braadworst met coleslaw, gebakken paprika en barbecuesaus. Niet dat braadworst mega Texaans is, helemaal niet zelfs. Echter deed ik het idee voor dit broodje wel daar op, namelijk op basis van één van de betere hamburgers die ik ooit at. Dit broodje is zowel lekker als lunch of als avondeten. Ik maakte de barbecuesaus voor dit recept ook zelf, maar je kunt natuurlijk ook gewoon je favoriete kant-en-klare barbecuesaus gebruiken. Voor een klein beetje luxe gevoel vind ik het lekker om een hard broodje te gebruiken in plaats van een zacht broodje. Lekker voor dat beetje extra crunch.
Lekker, een broodje hamburger wie houdt daar nou niet van. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet van al te veel poespas houd op zo’n broodje. Dus niet zes verschillende sausjes, en tien verschillende soorten beleg, dat vind ik eigenlijk gewoon zonde van de smaak van de hamburger. Nou is de smaak van een zelfgemaakte hamburger natuurlijk ook wel net even anders als de smaak van die van een fastfoodketen. En voor een sausje geldt dat ook niet anders.
Ik had zin in iets lekkers en iets simpels. Ineens had ik het , ik heb zin in een broodje hamburger maar dan met een twist. Die twist werd heerlijk gekarameliseerde uit, niet gezond, maar wel erg lekker. Eerder maakte ik al eens de hamburgers zelf. Daar had ik deze keer dus totaal geen behoefte aan en dus ben ik gewoon voor een mooie kant-en-klare hamburger gegaan. Ik heb zelf een voorkeur voor de hamburgers van Greenfields, die kun je bij de Appie halen, maar koop vooral een hamburger die je zelf lekker vindt. Of maak ze natuurlijk gewoon zelf.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.