Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ken je dat? Je bedenkt een combinatie van ingrediënten en weet eigenlijk niet wat je moet verwachten, maar dan blijkt het resultaat nog veel lekkerder dan gehoopt. Dat had ik met dit recept. Niet dat quesadilla’s heel bijzonder zijn, maar vanaf de eerste hap van deze variant was het genieten! Door de combinatie van cherrytomaten, puntpaprika, en paprikapoeder neigen ze een beetje naar de zoete kant, maar door de toevoeging van het spek en de tacokruiden is het gewoon een heerlijke combinatie.
Wanneer bij mijn ouders in huis Indonesisch gegeten wordt, dan wordt dat zeer uitgebreid gedaan. Dan staan er soms wel drie verschillende vleesgerechten op tafel, plus een eiergerecht, rijst en natuurlijk groente en wat kroepoek. Heerlijk is dat! Iedereen gaat echt rollend van tafel. Deze rendang is ook één van de standaardgerechten. Een lekker pittig stoofvleesgerecht.
De ribeye met stroganoffsaus is een populair gerecht bij ons op de kersttafel. Niet zo verrassend, want het is echt heerlijk en past helemaal bij de sfeer van kerst.
Al zo lang ik mij kan herinneren trekt mijn moeder haar eigen bouillon. Dat is natuurlijk ook gewoon het lekkerst, maar wel een tijdrovende klus. Niet tijdrovend in de zin van dat je er de hele dag naast moet staan, maar wel tijdrovend in de zin van dat je de hele dag de bouillon moet laten trekken. Ik ben niet vaak in de gelegenheid om dat te doen, want ik laat namelijk liever niet het gas aan als ik er niet ben. Dus wanneer ik wel in de gelegenheid ben maak ik gelijk een flinke hoeveelheid, omdat het echt een ideale basis is voor niet alleen soepen, maar ook voor ragout en sauzen. En dat lekkere recept (van mijn moeder) deel ik nu ook met jullie.
Tijd om een recept van mijn moeder te delen. Hoewel ik namelijk zelf gek ben op koken, mag ik ook nog steeds erg graag bij mijn moeder eten. Ze kookt dan ook wel heel erg lekker. Het zou dan ook zonde zijn om nooit haar gerechten met jullie te delen. Deze Siciliaanse kip eten wij altijd met tagliatelle. Door het pepertje krijgt het gerecht een lekker scherp randje, zonder dat de hitte overheersend is.
Tijd voor lekker Hollands. Slavinken! Zo na de feestdagen even terug naar de basis. Geen uitgebreide diners, maar gewoon aardappels, vlees, groente. In dit geval dus een recept voor het stukje vlees van je AGVtje. Het feit dat ze omwikkeld zijn met spek zou al reden genoeg moeten zijn om ze te eten. Alleen de naamgeving blijft toch wat vreemd, er zit immers sla noch vink in. Hoe moet ik dat nou ooit vertalen voor mijn familie in Amerika?
Heb je wel eens gehoord van een Sloppy Joe? Misschien heb je het een keer in een (Amerikaanse) film voorbij zien komen. Het is namelijk een typisch Amerikaans gerecht dat veelal door kinderen gegeten wordt, maar ook voor volwassenen natuurlijk hartstikke lekker is. Simpel gezegd is het een broodje met gehaktsaus dat moeilijk netjes te eten is (daarom sloppy, oftewel slordige joe genoemd). Nou klinkt dat op zichzelf misschien niet heel spannend, maar met die gehaktsaus kun je natuurlijk alle kanten op.
Even geen zin om uitgebreid te koken, of gewoon de tijd niet. Maak dan dit gerecht! Je bent zo klaar en het is nog eens super lekker ook. De gegrilde paprika’s kun je gewoon in de winkel halen, maar als je er net even wat meer werk in wilt steken kun je ze ook gewoon lekker zelf grillen.
Weinig tijd, maar liever toch gewoon vers eten? Dat overkomt ook mij wel eens (lees: regelmatig) en ik heb echt een gruwelijke hekel aan magnetron maaltijden (ik heb niet eens een magnetron). Ik vind ze stinken en schrik me altijd wezenloos van de dingen die ze erin stoppen om te zorgen dat alles er enigszins appetijtelijk (als je het dat al kunt noemen) blijft uitzien. Gelukkig heb ik altijd wat snelle recepten achter de hand, zodat het ook echt niet nodig is om aan kant-en-klare maaltijden te beginnen. Waaronder ook deze pastasaus met chorizo.
Deze spareribs zijn zo ontzettend lekker en mals. Ik zou het graag zeggen dat het mijn eigen recept is, maar dat kan ik helaas niet doen. Dit lekkere recept komt namelijk uit “500 Slowcooker recepten” en is bij ons thuis altijd een groot succes. Het vlees is zo mals dat het letterlijk van het bot afvalt. Voor mij is dat de perfecte manier om spareribs te eten. In combinatie met een pittig en zoete barbecuesaus is het echt een feestje. Een ideaal recept ook voor de feestdagen, omdat je er de hele dag niet naar om hoeft te kijken. “Maar ik heb geen slowcooker”, hoor ik een aantal mensen al denken. Ook dan heb je geen probleem, want je kunt ze ook prima in een pan in de oven maken.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.