Registeren
Wachtwoord vergeten?
Indiaas eten, daar heb ik toch wel een beetje een speciale band mee. Niet alleen omdat ik het gewoon heel erg lekker vind, maar ik lang geleden zeven weken door Nepal en India gereisd heb. Waarvan het merendeel van de reis in India plaats vond. Ik vond het toen echt een fantastisch land, en het eten behalve lekker ook eigenlijk veel te heet (gelukkig kan ik daar tegenwoordig een stuk beter tegen). Ik ben later ook met een studiereis nog een keer terug geweest en zou als ik de kans krijg zo weer gaan. Heerlijk al die kruiden die ze daar in het eten doen. Deze lamscurry is wat aan de pittige kant, dus ik heb er zelf nog een raita bijgemaakt voor verkoelend effect.
Hoog tijd voor weer eens een risotto recept, absoluut één van mijn favoriete gerechten. Deze keer met pompoen en knapperige ontbijtspek. De pompoen maakt de risotto nog romiger, terwijl de spek het een lekkere bite geeft. Dat klinkt toch gewoon heerlijk?! Risotto is altijd een behoorlijke klus om te maken, maar dit recept valt best mee qua hoeveelheid tijd die je er aan kwijt bent. Al moet je het nog steeds niet maken als je veel haast hebt. Daar ben ik zelf al eens ingetuind, dan moet je zo gehaast eten en dat is gewoon zonde van dit heerlijke gerecht.
Onlangs kocht ik een super mooie bakvorm waarin je zes mini tulbandjes kan bakken. Zeg nou zelf, ze zien er toch fantastisch uit?! De tulbandjes hebben een beetje het formaat van een donut, dus zijn een prima formaat voor één persoon (als je serieuze trek hebt). Maar geen zorgen als je deze vorm niet hebt, want je kunt van dit beslag ook prima cupcakes bakken.
In het kader van nog wat Texas inspiratie maakte ik dit lekkere broodje braadworst met coleslaw, gebakken paprika en barbecuesaus. Niet dat braadworst mega Texaans is, helemaal niet zelfs. Echter deed ik het idee voor dit broodje wel daar op, namelijk op basis van één van de betere hamburgers die ik ooit at. Dit broodje is zowel lekker als lunch of als avondeten. Ik maakte de barbecuesaus voor dit recept ook zelf, maar je kunt natuurlijk ook gewoon je favoriete kant-en-klare barbecuesaus gebruiken. Voor een klein beetje luxe gevoel vind ik het lekker om een hard broodje te gebruiken in plaats van een zacht broodje. Lekker voor dat beetje extra crunch.
Tijdens mijn vakantie in Texas at ik een heerlijke coleslaw op een broodje hamburger. Daarom leek het me leuk (en lekker) om ook zelf eens een coleslaw te maken. Ook bij mij eindigde die uiteindelijk op een broodje, alleen niet met een hamburger, maar dat recept deel ik later nog. Ik heb er voor gekozen om rode en witte kool te gebruiken, vooral omdat het er mooi uitziet, maar het smaakt natuurlijk ook hartstikke lekker.
Ik ben net terug van bijna twee weken Amerika, Dallas (Texas) om precies te zijn. En na dagenlang veel te grote porties, ongezond en veel te zoet eten was ik toe aan iets gezonds. Deze wrap met gerookte zalm is dan ook perfect, lekker licht en gezond. Met een beetje crème fraîche, avocado en pico de gallo is het echt een super combinatie. Ideaal voor de goede voornemens, of als je net meer dan vijftien uur gereisd hebt.
Hoog tijd voor weer eens een nieuwe video. Deze keer over hoe je een lekkere Mexicaanse tomatensoep maakt. Zoals de meesten ondertussen wel weten, ben ik gek op soep. Bij voorkeur een goedgevulde soep. Nou moet ik het soep maken en tegelijkertijd filmen wel nog even oefenen. Oei oei, de helft van de tijd kijk ik niet in de camera. Oeps! En tja, wat zal ik van die mooie breedtestrepen zeggen. Ik doe maar net of ik ze niet gezien heb. Gelukkig doen die dingen niks af aan dat deze soep gewoon super lekker is!
Tijd voor lekker Hollands. Slavinken! Zo na de feestdagen even terug naar de basis. Geen uitgebreide diners, maar gewoon aardappels, vlees, groente. In dit geval dus een recept voor het stukje vlees van je AGVtje. Het feit dat ze omwikkeld zijn met spek zou al reden genoeg moeten zijn om ze te eten. Alleen de naamgeving blijft toch wat vreemd, er zit immers sla noch vink in. Hoe moet ik dat nou ooit vertalen voor mijn familie in Amerika?
Gelukkig geloof ik niet in goede voornemens, maar dat wil niet zeggen dat ik niet een soort van in gezond eten geloof. Of in ieder geval een goede poging daartoe. Daarom maakte ik deze semi-verantwoorde pannenkoekjes met onder andere amandelmelk, havermout, en rood fruit. Het fruit is niet gezoet, dus kan voor de zoetekauwen niet zoet genoeg zijn. Je kunt natuurlijk suiker toevoegen, maar dan moet je natuurlijk geen goede voornemens hebben.
Guacamole, als je het vers maakt is het volgens mij best gezond. Al is het dan natuurlijk beter om de tortillachips weg te laten, maar ja die maken het misschien ook wel weer extra lekker. Nou is guacamole niet alleen lekker met een tortillachipje, maar ook heerlijk verfrissend op een wrap. Het geeft het net dat beetje extra. Maar goed, oude en nieuw staat voor de deur, dus deze heerlijke dip zou ik gewoon op tafel zetten met heel veel, maar dan ook heel veel, tortillachips. Dan zou ik wel gelijk het recept twee of drie keer maken, want dan heb je natuurlijk niet genoeg aan één schaaltje.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.