Registeren
Wachtwoord vergeten?
Tijd voor een toetje! Hoewel ik (uiteraard) gek ben op toetjes, eet ik ze niet heel regelmatig. Een beetje een gezondheidsoverweging, want hoewel ik vier uur in de week dans is er tegen een toetje elke dag echt niet op te dansen. Tenminste niet tegen het soort toetjes waar ik van houd, zoals chocolade-ijs en tiramisu. Aan dat rijtje kan nu ook dit toetje worden toegevoegd. Heerlijke zelfgemaakte hangop met vanille, gebakken nectarine en bastogne koekkruimels.
Ik wilde al een tijdje cannelloni maken, oftewel van die gevulde pastastaafjes. Veel recepten voor cannelloni hebben een vulling van spinazie en ricotta. Ook erg lekker uiteraard, maar ik had toch echt behoefte een iets minder standaard recept en iets wat niet vegetarisch is (al is daar natuurlijk niks mis mee).
Hoe leuk zijn deze ijsvormpjes?! Ik vond ze bij de Action en kon ze niet laten liggen. Zelfs nu word ik nog steeds enthousiast van een Raketje. Dus wat is er dan leuker om zelf ook eens raketjes te maken. Ik heb er wel voor gekozen om het een toch een beetje een gezond tintje te geven door alleen fruit te gebruiken. En geloof me, daar werd het ijsje zeker niet minder lekker van.
Om te beginnen zal ik maar vertellen dat ik weinig heb met gekookte groenten. Waarschijnlijk omdat veel mensen de groenten nog net niet tot moes koken, met als resultaat een nogal smaakloze prak. Aangezien ik echt nog geen kunstgebit nodig heb, geef ik dan ook de voorkeur aan groentes met een beetje bite. Dat kun je natuurlijk prima bereiken door ze minder lang te koken, maar ik geef de voorkeur aan het grillen of bakken van groentes, bij voorkeur met wat kruiden en knoflook. Zo ook bij deze wortels. Een mooie bonus is natuurlijk dat dit kleurenfestijn er ook nog eens super gezellig uitziet op je bord.
Koekjes, cake, taart (bij voorkeur met een kopje thee), voor mij maakt het niet uit, ik vind het allemaal heerlijk. Nu de wilde perziken weer volop overal te krijgen zijn leek het me leuk om ook die eens te verwerken in een cake. In dit geval werd dat een yoghurtcake en dat was zeker geen verkeerde keuze. Het frisse van de yoghurt, samen met het zure van de citroen, het zoete van de perzik en natuurlijk de heerlijke vanille maakt voor een heerlijke combinatie. Het gebruik van olie zorgt er daarnaast ook voor dat de cake heerlijk zacht blijft. De cake was dan ook een grote hit toen ik deze meenam op kamp en nu ik het zo opschrijf krijg ik eerlijk gezegd wel weer zin in een plakje.
Tiramisu is één van mijn favoriete desserts. Lekker romig, met een beetje koffie en heerlijke laagjes lange vingers die zacht zijn als cake. In de zomer maak ik altijd graag een variatie op de reguliere tiramisu, namelijk met aardbeien. Veel recepten voor tiramisu met aardbeien bevatten zoete witte wijn in plaats van koffie, maar wat mij betreft is er ook zoiets als te veel zoet. Het bittere van de koffie in combinatie met de zoete aardbeien maakt naar mijn smaak de perfecte combinatie. En als je dan nagaat dat ik verder helemaal geen koffie lust wil dat heel wat zeggen.
Het duurde even voordat ik dit gerecht goed gemaakt had. Drie pogingen welteverstaan. Niet omdat het zo’n moeilijk recept is, want dat is het helemaal niet zelfs. Bij poging één was de vulling nog niet helemaal naar mijn zin, bij poging twee zat er een gat in het deeg (en liep de vulling er uit, oeps), gelukkig ging poging drie goed en had ik een heerlijke quiche. Nu ik al het voorbereidende werk gedaan heb, lukt het ieder ander natuurlijk om in één keer de perfecte quiche te maken.
Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor mijn blog schreef. Helaas ben ik te druk de laatste tijd om blogposts te schrijven, maar gelukkig niet te druk om te koken. Als er iets is wat ik echt lekker vind, dan is het wel pulled pork. Echter moet de perfecte pulled pork wel een hele dag braden voordat deze helemaal perfect is. Dat is helaas niet altijd ideaal, dus besloot ik om eens barbecue pulled chicken te maken. Dit heerlijke kipgerecht kun je in zo’n 1,5 uur op tafel zetten. Zeg nou zelf, dat is toch perfect voor de vrijdagavond?!
Heb je al eens geprobeerd havermout te bakken in de oven? Ik, tot vandaag, in ieder geval niet. Dus werd het hoog tijd om dat te proberen en eens met wat anders te ontbijten. Ik maakte het met lekker wat aardbeien, frambozen, chocolade en honing. Dat zijn inderdaad behoorlijk wat toevoegingen, maar daar leent de havermout zich dan ook perfect voor.
Tijd voor een lekker stukje varkenshaas. Deze keer met een mosterdsausje met appeltjes, tijm en sherry. Een verrassend lekkere combinatie als je het mij vraagt. Ik vind dit een typisch voorbeeld van een gerecht dat er luxe uitziet, maar in een handomdraai gemaakt is. Ideaal dus voor als je eters krijgt, maar niet de hele dag in de keuken kan of wil staan.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.