Registeren
Wachtwoord vergeten?
Soms heb je gewoon zin in een tosti. Ik maak niet heel vaak een tosti, ik heb niet eens een tosti-ijzer, maar gelukkig mocht ik die van mijn moeder lenen. Al moet ik heel eerlijk zeggen dat je een tosti natuurlijk prima in een pan of de oven kan maken, dan krijg je alleen niet van die leuke strepen (tenzij je natuurlijk een grillpan gebruikt).
Ik denk dat de meeste mensen wel eens een vorm van gedroogd fruit hebben gegeten. Ik ben zelf bijvoorbeeld gek op rozijnen, hoe suf dat misschien ook klinkt, en ja ik weet dat daar best wel wat suikers in zitten. Een collega van mij is echter gek op gedroogde cranberries en na een keertje proeven en even een scheve bek getrokken te hebben (ze zijn behoorlijk zuur) vind ik ze ook hartstikke lekker. Daarom wilde ik zelf eens proberen cranberries te drogen.
Oftewel pasta met knoflook en olie, en in dit geval ook spinazie en een gepocheerd eitje. Knoflook is echt zo’n heerlijk basis ingrediënt dat super veel smaak toevoegt aan een gerecht. Dus waarom niet gewoon een gerecht wijden aan dit fantastische spul moeten de Italianen gedacht hebben. Het is namelijk een klassiek gerecht uit de Italiaanse keuken. Hopelijk beledig ik dan ook niemand met de aanpassingen die ik gemaakt heb. Ik vind ze namelijk heerlijk en weet zeker dat ieder ander dat ook zo zal ervaren.
Wat moet je als je deze maand gezond doen wil, maar toch het liefst ook een toetje wilt eten? Dan maak je dit lekkere toetje met rood fruit in port, met yoghurt en een beetje havermout. Ik geef toe, alcoholische dranken zijn niet echt gezond, maar in dit geval gebruik je er geen enorme hoeveelheid van. Dus geen zorgen en gewoon genieten.
Na oliebollen, kerststol en uitgebreid dineren is het hoog tijd om weer op de gezonde tour te gaan. Nou ja een soort van, want ik laat de koekjes of chocolaatjes bij de thee laat ik nog steeds niet staan. En ook een lekkere boterham met vlokken of hagelslag kan ik ook zeker niet zonder. Maar een beetje gezonder dan dat ik de afgelopen tijd gegeten heb kan zeker geen kwaad. Daarom maakte ik deze vegetarische courgettelasagne met feta.
De feestdagen zijn nog niet helemaal voorbij. Gelukkig, want ik ben gek op de feestdagen! Daarom heb ik deze feestelijke tulband gebakken. Vroeger (lang geleden), toen je op de basisschool nog snoep mocht uitdelen wanneer je jarig was, bakte mijn moeder altijd een marmertulband voor de leraren. En aangezien ik net een nieuwe tulbandvorm heb aangeschaft (is het geen beauty?!) leek het me een mooie gelegenheid om weer eens zo’n lekkere cake te bakken.
Nadeel van het kerstdiner vind ik vaak dat je na het diner al zo vol zit dat er haast geen dessert meer bij past. Daarom heb ik veel desserts laten passeren voordat mijn uiteindelijke keuze op dit dessert viel. Heerlijke vanille crêpes met daaroverheen warme kersen in siroop, amandelschaafsel en chocoladerasp. Dit is echt een super geschikt toetje als je net als ik tijdens het diner (en eerder op de dag) geen maat kan houden. Niet zwaar, niet te zoet, maar gewoon een geweldige combinatie.
Tijd voor vis! Nadat ik een lekkere pistachepesto had gemaakt leek het me lekker om de pesto in een gerecht te verwerken, maar dan geen pasta pesto (hoewel dat natuurlijk ook super lekker is). Ik vind vis die je gewoon puur in een beetje roomboter bakt echt al super lekker, maar wat ik nog lekkerder vind is vis met een beetje kruiden. Daarom besloot ik om een heerlijk stukje vis in te smeren met een dun laagje pesto en er met behulp van wat wit brood een heerlijk krokant laagje aan te geven.
Wat ik onder andere zo leuk vind aan de kerstdagen is dat je zo heerlijk de tijd kunt nemen om te borrelen. Lekker toastjes, broodjes, kaasjes, smeersels en andere hapjes op tafel, een lekker drankje erbij en er helemaal voor gaan. Ook is borrelen wat mij betreft een goede vervanger van een voorgerecht bij het kerstdiner. Want laten we wel wezen, het kan soms een erg lange zit zijn met drie of meer gangen. Waarom niet gewoon lekker op de bank zitten met borrelhapjes terwijl je een spelletje speelt of een zoetsappige kerstfilm kijkt? Deze pesto gemaakt met pistachenoten in plaats van pijnboompitten past perfect bij de borrel en is heerlijk op een broodje of een toastje.
Ik ben gek op stoofperen! Ik kan er rustig zonder blikken of blozen vier eten. Mijn favoriete stoofperenrecept is dan ook niet voor niks één van de eerste recepten die ik op mijn blog plaatste. Wij eten nagenoeg elke kerst stoofpeertjes als bijgerecht, daarom leek het me leuk om ze ook eens in een dessert te gebruiken. In tegenstelling tot de meeste crumbles, maak je hierbij de peertjes los van de kruimels. Maar geen zorgen het is super makkelijk en heel erg lekker.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.