Registeren
Wachtwoord vergeten?
Een tijdje geleden nam ik mijn eerste video op. Het klopt dat je de video nog niet gezien hebt, die hoort namelijk bij dit recept en helaas had ik eerder geen tijd om het recept erbij te schrijven. Maar nu is het eindelijk zover! Het recept is geschreven en mijn eerste videorecept staat online. Een video over heerlijke zachte witte chocolade koekjes.
Wokken! Zo makkelijk, vaak snel en zo lekker! Ok, ik ben er dus duidelijk gek op. Vooral omdat er in de Aziatische keuken veel uitgesproken smaken te vinden zijn en daar houd ik nou eenmaal van. Dat je een soort smaakexplosie krijgt, je begrijpt vast wel wat ik bedoel. Het lekkerst vind ik het altijd als er een combinatie van zoete en zure smaken met een klein beetje pit in zit. Daar is ook dit lekkere gerecht uit voortgekomen.
Heerlijk de paasdagen! Tijd voor een lang weekend met een heerlijk dessert. Ik gebruikte zo’n super lekkere Tony Chocolonely zeezout karamel reep om een chocolademousse (geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver) mee te maken. Hier vulde ik vervolgens een wit chocolade ei mee. Dat laatste ben ik overigens bij drie winkels voor geweest, maar bleken ze gewoon bij de supermarkt (in mijn geval Albert Heijn) te verkopen. Aangezien het een wat stevige mousse is, heb je genoeg aan twee gevulde eieren voor vier personen.
Af en toe, nou ja heel vaak, is een sausje bij een stukje vlees heel erg lekker. Daarom besloot ik om een kleine variatie op een champignonsaus te maken, heerlijk met wat rode wijn en tijm. En wat nog beter is, de kip stoof je eerst gaar in de rode wijn. Zo ontzettend lekker! Wel nog een kleine tip van mij, gebruik nooit een wijn in het eten die je niet lekker genoeg vindt om te drinken. Uiteraard blijft de smaak niet hetzelfde, maar een wijn die gewoon al niet te drinken is, wordt niet ineens magisch heel lekker.
Van risotto krijg ik altijd een heel blij gevoel. Je kan er dan ook zo veel mee. Heerlijk hoe die rijst al die smaken opneemt die je er aan toevoegt. Meestal ben ik van een vrij simpele risotto met tuinkruiden, ook erg lekker al zeg ik het zelf, maar ik wilde het deze week net even wat uitgebreider doen. Daarom maakte ik een tomatenrisotto met rode wijn, chorizo en kastanjechampignons. Als je het mij vraagt een hele goede afwisseling voor de eenvoudige risotto.
De manier waarop roti gekruid is vind ik erg lekker. Het leek me dan ook lekker om deze manier van kruiden toe te passen op een heel ander soort eten, namelijk gehakt in bladerdeeg. Dit lekkere hapje is dan ook een variatie op een aantal van de ingrediënten van roti, maar dan in een andere vorm. Ik at het met gegrilde groenten bij het diner, maar je kunt het ook prima als hapje serveren bij de borrel.
Volgens mij kun je wel van elk soort groente soep maken. Zelf merk ik dat ik al snel verzand in verschillende soorten tomatensoep. Ik ben nou eenmaal gek op tomaten in allerlei variaties. Des te moeilijker vind ik het eigenlijk altijd om een soep van een andere soort groente te verzinnen. Gelukkig wordt er bij mij op het werk elke dag soep geserveerd, dus heb ik elke dag (tot op zekere hoogte) gratis inspiratie. Zo kwam ik dan ook een courgettesoep tegen.
Als je van worteltaart houdt, dan ga je dit ook zeker lekker vinden. Namelijk wortelpannenkoeken! Ik ga niet beweren dat ze gezond zijn (ondanks de wortel), maar wel een stukje gezonder dan de daadwerkelijke taart en ook minstens net zo lekker.
Valentijnsdag komt er weer aan en dan moet er natuurlijk iets zoets op tafel komen met bij voorkeur een rood of roze tintje. Daarom maakte ik dit weekend een pavlova in hartvorm, met daarop een mascarponemengsel, frambozen en chocoladerasp.
Lekker, een broodje hamburger wie houdt daar nou niet van. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet van al te veel poespas houd op zo’n broodje. Dus niet zes verschillende sausjes, en tien verschillende soorten beleg, dat vind ik eigenlijk gewoon zonde van de smaak van de hamburger. Nou is de smaak van een zelfgemaakte hamburger natuurlijk ook wel net even anders als de smaak van die van een fastfoodketen. En voor een sausje geldt dat ook niet anders.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.