Registeren
Wachtwoord vergeten?
Een simpel gerecht dat er toch luxe uitziet, dat is deze varkensfilet met kruidenkorst. Ik vind zo’n kruidenkorstje altijd erg lekker. Het geeft een lekkere bite aan het vlees. Daarnaast ben ik eigenlijk gewoon gek op broodproducten, dus wordt ik gewoon heel blij van deze combinatie.
Soms is het fijn om lekker makkelijk te doen met het avondeten. Lekker makkelijk betekend namelijk niet dat het eten minder lekker is. Maar dat het wel ideaal is voor als uit je werk komt en eigenlijk niks anders wil dan op de bank hangen. Want wees eerlijk, we hebben allemaal van die avonden. Gnocchi hoor je eigenlijk te koken, iets wat ik ook erg lekker vind, maar van deze gebakken variant word ik ook wel heel erg gelukkig. Je behoudt het lekkere zachte van de gnocchi, maar dan met een heerlijk knapperig laagje.
Wat een heerlijk weer! Daar past een lekkere zomerse salade bij. Deze salade met peren gedrenkt in honing en balsamico is perfect voor een stralende lentedag als deze. Hij heeft een lekker zoetje en is heerlijk met de zachte smaak van brie. Ideaal voor als je net even wat anders wil dan de standaard salade.
Tja, tegen taart kan ik eigenlijk nooit nee zeggen. Het is namelijk TAART! Als echte zoetekauw ben ik er dan ook gek op. Al moet ik eerlijk toegeven een stuk taart kan best machtig en soms veel te veel zijn. Daarom zijn deze mini cheesecakes ideaal. Je kunt ze eigenlijk eten als een koekje en zelfs een tweede kan met dit formaat prima. Ik vind cheesecakes het lekkerst met een bastogne bodem, die in combinatie met de zoute karamel topping het echt helemaal compleet maakt.
Ik ben echt gek op tomaten. Op zich raar, want ik had er vroeger echt een enorme hekel aan. Vooral van die kleine tomaatjes vind ik enorm lekker en daar kun je echt alle kanten mee op. Onlangs zag ik in één van de kooktijdschriften die ik lees een tomatentaart met cherrytomaatjes. Daardoor geïnspireerd besloot ik om deze tomatentaart te maken. Een ideaal recept voor als je tapas maakt, een lekkere lunch, brunch of high tea, of een makkelijk bijgerecht wilt. Mijn huisgenootje en ik vonden de taart zelfs zo lekker dat we de taart bedoeld voor vier personen met zijn tweetjes hebben opgegeten.
Wat word ik toch blij van dit mooie weer. Lekker fietsen of op het terras zitten (oké wel nog met je jas aan, maar toch), wat een genot. Bij dit fantastische weer hoort natuurlijk ook een lekker verfrissend drankje. Dus ging ik dit weekend aan de slag en maakte deze lekkere aardbei limonade. Nu klinkt aan de slag gelijk heel heftig, want al met al is het misschien tien minuutjes werk en dan heb je een heerlijke limonade.
Ik vond het weer de hoogste tijd voor een soepje. Soep eet ik namelijk zo’n vier keer per week! Ja, ik ben dus echt gek op soep. Geen zorgen hoor, ik eet het meestal niet als avondeten, maar een heerlijk soepje naast de reguliere lunch is nooit verkeerd. Nieuwe soep recepten uitproberen vind ik dan ook hartstikke leuk. Zo kwam ook dit recept tot stand, een lekker romig en eenvoudig soepje, waar je niet al te veel werk aan hebt. Ideaal, als je het mij vraagt.
Wat doe je met de overgebleven brioche van de Pasen die net iets te oud is om nog gewoon te eten? Daar maak je natuurlijk super lekkere wentelteefjes van! Inspiratie die niet zomaar komt overigens. Dit weekend was ik namelijk op een food festival in Utrecht waar een foodtruck (eigenlijk caravan) stond genaamd de Wentelteefjes.
Dit is de perfecte toevoeging aan het paasontbijt! Deze lekkere zachte brioche is niet moeilijk om te maken, maar wel tijdrovend. Het deeg moet namelijk een hele nacht rusten in de koelkast en meerdere keren rijzen. Gelukkig hoef je er tijdens het rijzen niet naast te blijven staan, dus dat scheelt weer. Ik heb er zelf voor gekozen om het brioche deeg te vlechten voor het uiterlijke effect, maar dat is uiteraard niet noodzakelijk voor het maken van een lekker brood.
Altijd lekker, een broodje met tapenade. Tapenade met zongedroogde tomaten is mijn favoriet. Daarom leek het me leuk om daar een variatie op te maken met geroosterde paprika. Als je dit eenmaal gemaakt hebt is er echt geen reden meer om ooit nog tapenade uit een potje te kopen. Serieus, dit is zo ontzettend lekker! Dus ga je met de paasdagen lekker borrelen, of wil je gewoon wat hartigs bij de brunch, dan mag deze tapenade zeker niet ontbreken.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.