Registeren
Wachtwoord vergeten?
Tijd voor nog een lekkere salade. Met dit warme weer heb ik namelijk het meeste zin in frisse dingen en daar hoort deze bonensalade met appel en paprika ook bij. Dit is niet het soort salade dat je als op zichzelf staand gerecht gaat eten, geen maaltijd dus, al zal hij door de bonen wel behoorlijk vullen. Maar als bijgerecht is hij heerlijk.
Pff, wat een hitte gisteren. Eigenlijk moet je toch wel bijna gek geweest zijn om de barbecue aan te steken en nog meer hitte te creëren. Maar barbecueën is natuurlijk veel te lekker en leuk om voor een beetje hitte een uitzondering te maken. Daarom maakte ik twee soorten barbecuespiesjes, een lekkere kip kerrie spies en een Koriaanse kebab spies.
De zomer, het duurde even, maar hij lijkt er dan nu toch echt te zijn. Voor hoe lang? Geen idee, dus we moeten er maar van genieten zo lang het kan. Ik vind dat de zomer vaak vol tegenstrijdigheden zit. Zo’n periode waarin de meesten er picobello, mooi en strak in hun zwempak uit willen zien. Maar waar we ons anderzijds tegoed doen aan ijsjes, hapjes en drankjes op het terras en uitgebreid barbecueën.
Het barbecueweer laat de laatste tijd te wensen over, maar goed dat mag hier in huis toch de pret niet drukken. Daarom maakte ik afgelopen week een aantal gerechten die heerlijk bij een barbecue, of een makkelijke maaltijd passen. Deze aardappelsalade met spekjes is een recept van mijn moeder. Echt zo’n kind kan de was doen recept, maar wel echt super lekker. Het lekkerste is hij als je er een klein beetje spekvet door doet. Misschien niet enorm gezond, maar de zomer is toch niet de tijd om te diëten, maar om te genieten.
De Eton Mess is dus een Engels toetje dat traditioneel geserveerd werd bij de jaarlijkse cricketmatch tussen Eton College en Harrow School (dankjewel Wikipedia). Het is echt een super simpel gerecht dat van oorsprong eigenlijk maar uit drie ingrediënten bestaat, namelijk slagroom, aardbeien of banaan en meringue. Ik heb er in dit geval een deluxe versie van gemaakt met heerlijke balsamico aardbeien, kwark en bastogne koeken.
Ik heb sinds kort een heuse Kitchenaid Artisan mixer! Wat een super apparaat! Ik ben zo blij met deze keukenrobot. Deze mixer stond al ruim twee jaar op mijn verlanglijstje en was het wachten meer dan waard. Genoeg over de mixer en op naar wat ik er mee klaarmaakte. Namelijk heerlijke chocolade cupcakes met witte chocolade, verse aardbeien en een vulling van aardbeienjam. Zeg nou zelf, daar word je toch blij van! Ik tenminste wel, maar goed ik ben dan ook een chocoholic. Ik moet eerlijk toegeven dat de chocolade cupcake zonder alle poespas al hartstikke lekker is. Maar als je er een keer helemaal voor wilt gaan, maak dan de cupcake met alles er op en er aan.
Zoals jullie misschien al bedacht hadden is bloggen niet mijn dagelijks werk, dan zou ik ook wel vaker posten. Doordeweeks werk ik gezellig op kantoor en onlangs at ik daar een heerlijke spinaziesoep. Eigenlijk had ik nog nooit bedacht om van spinazie een soep te maken, soms kan iets ook gewoon te groen zijn, maar het bleek hartstikke lekker. Daarom besloot ik om het zelf ook eens te maken. Wel met een extra twist natuurlijk. Daarom voegde ik heerlijk basilicum toe.
Mijn moeder haalt met enige regelmaat een honing-notenbroodje bij de bakker. Daarom wilde ik haar eens verrassen met een zelfgemaakte variant. Een geslaagde actie, want dit honing-notenbroodje met honing, amandelen, pecannoten, vanillepudding en bladerdeeg vond ze heerlijk. Ik heb van de broodjes een soort knutselwerkje gemaakt, maar als je lekker makkelijk wilt doen vouw je gewoon de hoekjes van het bladerdeeg naar binnen.
Een lekkere chutney kun je met van alles combineren. Een mooi stuk vlees of een lekker stukje kaas. Daarom wilde ik zelf ook eens proberen om zelf een chutney te maken. En wat blijkt, dat is echt totaal niet moeilijk! Deze appel-dadel chutney is zelfs hartstikke makkelijk om te maken en natuurlijk heel erg lekker. Zelf at ik de chutney in combinatie met varkensvlees, een echte aanrader wat mij betreft.
Lekker weer betekend natuurlijk ijsjes voor de kinderen. Wel jammer dat ook in waterijsjes vaak veel suiker zit. Daarom besloot ik om deze bevroren fruitijsjes te maken van mango en frambozen. Zelf vond ik de combinatie van de zacht zoete mango in combinatie met de veel zoetere frambozen erg lekker, maar dit recept kun je natuurlijk ook makkelijk maken met aardbeien, kiwi of een andere fruitsoort.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.