Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dat klinkt misschien tegenstrijdig, chocolade, cake en gezond, maar het kan toch echt. Ik bakte gisteren deze smeuïge chocoladecake met daarin onder andere banaan, dadels, amandelmelk, speltbloem, palmsuiker en extra pure chocolade. Heerlijk! En lang niet zo slecht als een roombotercake (al zal ik ook daar niet gauw nee tegen zeggen).
Honing en mosterd vind ik echt een heerlijke combinatie. Wat op zich apart is, want verder heb ik vrij weinig met mosterd. In dit geval maakte ik er een marinade mee. Een lekker makkelijk gerecht, want de marinade is zo gemaakt en de kip bak je verder af in de oven. Ideaal dus als je niet de hele avond in de keuken wil staan. Als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken (en een beetje ruime oven hebt), bak je daarnaast ook nog je aardappels in de oven. Met een makkelijke salade erbij ben je helemaal snel klaar.
Ik vond het weer eens hoog tijd voor asperges en dan wel in de vorm van deze lekkere bladerdeegtaartjes met parmaham en geitenkaas. Leuk als voorgerechtje of als je gewoon de asperges eens anders wil presenteren.
Jambalaya is een heerlijk (iets) pittig gerecht met rijst uit de Cajunkeuken. De Cajunkeuken vind je vooral in en rondom Louisiana. Het heerlijke aan jambalaya vind ik dat je het in vele variaties kan maken. De één maakt het met twee soorten vlees, zoals kip en worst, de ander met kip en garnalen, of andere variaties.
Van de week heb ik heerlijke verse dadels gehaald omdat ik het tijd vond om weer eens lekker een gezonde ontbijtkoek te maken. Maar met dadels kun je natuurlijk nog veel meer maken. Zoals ze lekker vullen met geitenkaas en omwikkelen met spek, of dit lekkere couscousrecept maken met onder andere pompoen. De pompoen geeft het iets herfst achtigs, niet geheel verkeerd met de koude dagen van de afgelopen tijd.
Valentijnsdag… De één krijgt een bos bloemen, de ander een doos chocolade, of je gaat natuurlijk heerlijk romantisch uit eten. Maar waarom pak je het niet eens anders aan en maak je deze superleuke appelrozen voor je geliefde?!
Je kent ze vast wel, die mooie grote zachte pretzels. In Nederland heb ik ze nog niet zo vaak gezien, maar in landen als Duitsland of de Verenigde Staten kom je ze genoeg tegen. Ik vond het hoog tijd om zelf eens te proberen een stel van die mooie pretzels te maken. En wat blijkt, dat is helemaal niet moeilijk!
Heb je wel eens gehoord van een Sloppy Joe? Misschien heb je het een keer in een (Amerikaanse) film voorbij zien komen. Het is namelijk een typisch Amerikaans gerecht dat veelal door kinderen gegeten wordt, maar ook voor volwassenen natuurlijk hartstikke lekker is. Simpel gezegd is het een broodje met gehaktsaus dat moeilijk netjes te eten is (daarom sloppy, oftewel slordige joe genoemd). Nou klinkt dat op zichzelf misschien niet heel spannend, maar met die gehaktsaus kun je natuurlijk alle kanten op.
Deze koekjes zijn super lekker, tenminste dat vonden de kinderen op scouting die na het eerste koekje gelijk om een tweede vroegen. Eigenlijk zijn het meer cakejes dan koekjes als je naar de textuur gaat kijken. Oftewel ze blijven helemaal zacht. Maar lekker dat ze zijn, ik kon er zelf ook niet vanaf blijven. De glazuur geeft het koekje iets heel zoets, dus als je niet een enorme zoetekauw bent, doe dan gewoon wat minder glazuur op de koekjes. Ik, daarentegen, ben gek op zoet, dus bij mij zat er een beste laag glazuur op. Heerlijk!
Een tijdje geleden was ik op een brunch waarbij we een gezond thema hadden. Een vriendin van me maakte daarbij een heerlijk sapje met o.a. bevroren aardbeien, cranberrysap en honing. Dat inspireerde me om dit lekkere sapje te maken. Door gebruik te maken van bevroren vruchten is het sap gelijk lekker koud en door een beetje munt toe te voegen heeft het sapje iets extra verfrissend.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.