Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik vond het weer eens tijd om een lunchgerecht te posten. Ik eet graag zoete dingen, en de lunch is daarbij geen uitzondering. Heerlijk een volkoren boterham (toch nog iets gezonds) met hagelslag, vlokken of appelstroop. Maar af en toe mag het natuurlijk best wat luxer. Daarom maakte ik deze lekkere appeltosti. Een lunchgerecht voor de lekkere trek, want op de appel na is er weinig gezonds aan.
Wanneer bij mijn ouders in huis Indonesisch gegeten wordt, dan wordt dat zeer uitgebreid gedaan. Dan staan er soms wel drie verschillende vleesgerechten op tafel, plus een eiergerecht, rijst en natuurlijk groente en wat kroepoek. Heerlijk is dat! Iedereen gaat echt rollend van tafel. Deze rendang is ook één van de standaardgerechten. Een lekker pittig stoofvleesgerecht.
Oud en Nieuw is misschien voorbij, maar dat wil niet zeggen dat de borrelhapjes niet gewoon gezellig op tafel kunnen. Daarom maakte ik dit super lekkere en niet mega ongezonde borrelhapje. Namelijk een crostini met geroosterde paprika, hüttenkäse en balsamicostroop. In mijn geval is de balsamicostroop zelf gemaakt, maar daar gaat je huis wel lekker van naar azijn ruiken. Je kunt het anders ook verkrijgen bij de grotere supermarkten, sommige kookwinkels of een groothandel.
Zo aan de start van het nieuwe jaar vliegen de goede voornemens en de gezonde recepten je weer om de oren. Gezond eten is natuurlijk belangrijk en kan natuurlijk hartstikke lekker zijn. Echter is het natuurlijk ook leuk om lekker tegendraads te zijn en gewoon niet mee te doen met al die goede voornemens om eindeloos gezond te doen. Daarvoor is er veel te veel lekker eten te krijgen. Daarom van mij dan ook geen recept voor een mooie salade of een vruchtensmoothie, maar een recept voor heerlijke Indonesische gehaktballetjes.
Aangezien ik twee borrelhapjes toch wel een beetje karig vond op tafel, heb ik hier nog een heerlijk recept voor een derde variant, namelijk zalmsalade. Want uiteraard moet er voor de visliefhebbers ook wat lekkers op tafel staan. Deze zalmsalade is een makkie om te maken en zacht en fris van smaak.
Met de jaarwisseling moet de tafel natuurlijk vol staan. Naast de oliebollen zullen er bij veel mensen ook kaasjes met toastjes op tafel staan. Daarom maakte ik speciaal voor de kaasliefhebbers deze camembert uit de oven met walnoot, appel en honing. Zeg nou zelf, daar wordt je toch blij van?! Ik vind zelf dat de combinatie van verschillende structuren de combinatie extra lekker maakt.
Zo met oud en nieuw komen natuurlijk de borrelhapjes weer op tafel. Ik ben zelf een voorstander van makkelijke borrelhapjes, maar dan wel even iets luxer dan de zak met borrelnootjes (die natuurlijk ook super lekker zijn). Deze dadels met spek zijn er een goed voorbeeld van. Je hebt er bijna geen werk aan om ze te maken en ze zijn hartstikke lekker. Je zou ze eventueel nog kunnen vullen met geitenkaas, maar zelfs dat is niet nodig (ook al is dat ook is een top combinatie).
Zo vlak voor de kerst heb ik nog een last minute toetje voor je. Voor iedereen die gek is op zoute karamel is dit een absolute must! Dit is zo ontzettend lekker. Wat mij betreft is alleen het ijs al voldoende, maar als je toch wat kerststol over hebt van het ontbijt is het natuurlijk extra lekker om er ook zo’n lekker wentelteefje bij te maken. Want zeg nou zelf, met kerst mag het best een beetje luxe en maken die paar extra calorieën ook niet meer uit.
Ben je er nog steeds niet over uit wat het hoofdgerecht met de kerst moet zijn? Ren dan nu naar de slager en haal varkenshaasjes, want dit is het recept is super lekker. De roomsaus met calvados en rozemarijn heeft een mooie uitgesproken smaak en is een super combinatie met de varkenshaas en gebakken appels. Daarnaast is het ook nog eens “spectaculair”, want je moet erbij flamberen. Pas uiteraard wel op dat je de keukenkastjes niet laat smelten en zet altijd de afzuig uit om brand te voorkomen.
Dit recept is een klassieker van mijn moeder. Deze garnalencocktail staat elke kerst en Pasen op tafel. Best een favoriet dus hier in huis. De saus over de garnalen heeft een heerlijk uitgesproken smaak en romige smaak, en is uitstekend geschikt als voorgerecht. Het leukste vind ik het om het in een mooi glas te serveren, zodat je zowel de garnalen als de saus goed kunt zien.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.