Registeren
Wachtwoord vergeten?
Wil je toch net iets meer op tafel zetten dan gebakken aardappels of friet, maak dan deze pommes duchesse eens. Niet moeilijk en natuurlijk erg lekker. Het kost natuurlijk wel wat tijd, want je moet de aardappels eerst koken, maar je hebt wel gelijk iets wat er super feestelijk uitziet.
Het klinkt misschien een beetje als een vreemde combinatie, maar balsamico en rood fruit gaan echt zo goed samen. Dit toetje heb ik al meer dan eens gemaakt en valt altijd goed in de smaak. De zachte smaak van de mascarpone, het lekkere zoet van de meringue en de uitgesproken smaak van het rood fruit in combinatie met de balsamico is bij elkaar gewoon heerlijk.
Een kersthoofdgerecht van mijn moeder. Dit is zo ontzettend lekker!! En gezien de lijst ingrediënten en de benodigde tijd is dit misschien wel het ideale gerecht om met kerst te maken. Het is enorm vol van smaak, lekker met zowel aardappels (in welke vorm dan ook) als rijst, je kunt er dus alle kanten mee op.
Deze zoete gepofte aardappel met kaneelboter is een ideaal bijgerecht met de kerst. Dit gerecht heb ik zelf ooit in Amerika gegeten en is me altijd bijgebleven. Kaneel en zoete aardappel zijn dan ook een heerlijke combinatie en geeft je bijna het gevoel dat je een gebakje aan het eten bent. Ideaal voor de feestdagen.
Daar is hij dan! Het eerste gerecht voor de kerst en in dit geval een voorgerecht. Tot aan de kerst zal ik met name kerstrecepten publiceren, zodat iedereen genoeg inspiratie op kan doen. Deze beauty van vijg met zachte geitenkaas, gebakken peer, uitgebakken spek en honing is in ieder geval heel makkelijk om te maken.
5 december! Tijd voor pakjes en veel lekkers! Ik vond het tijd om eens wat anders te maken dan de standaard Sinterklaas dingen. Daarom maakte ik deze speculaasmeringues met chocolade. Geen hele overheersende speculaassmaak, maar precies genoeg, en in combinatie met de chocolade natuurlijk extra lekker.
Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik weinig wraps eet. Net als pasta staat dit toch regelmatig op tafel. Vooral als ik haast heb, omdat ik te lang aan het werk geweest ben en als een razende door moet naar de dansles is dit één van de makkelijke dingen die ik zo klaar heb. Ik zal niet gaan beweren dat ik dan altijd mijn eigen salsa erbij maak. Gemak dient de mens, toch? Maar als er tijd is om het zelf te maken, valt het bijkomende werk best mee en is het natuurlijk extra lekker.
Oei wat een weer de afgelopen dagen! Echt Hollands, nat en koud. Daar hoort natuurlijk een echte Hollandse maaltijd bij, oftewel stamppot. Mijn favoriete stamppot is absoluut rauwe andijvie stamppot, daarom besloot ik om er eens een variatie op te maken met rucola. Een geslaagde actie, die komt zeker nog een keer terug op tafel.
Tijd om weer eens wat oosters te maken! En daar gaat natuurlijk een lange lijst met ingrediënten mee gepaard. Geen zorgen, een groot deel gaat in de keukenmachine en wordt tot een heerlijk kruidige pasta verwerkt dus je bent niet eindeloos aan het snijden. Schrik niet van de hoeveelheid pepers die erin gaat, de kokosmelk weet de hitte behoorlijk te temperen.
Dit goedje is pas ultiem genot! Lekker over ijs, met koekjes, op brood of op pannenkoeken, of gewoon zo uit het potje. In Utrecht staat een ijskraam aan de gracht en die verkoopt zoute karamelijs. Daar wordt je toch gewoon blij van!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.