Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies. Lees ons cookiebeleid voor meer informatie.  
Inloggen met Facebook
Inloggen met Google+
Inloggen met Twitter

Registeren

Wachtwoord vergeten?

  • Home
  • Vlogs
  • Recepten
  • Over Suus
  • Contact
  • SHOP VIA CHEF99
  • De keuken van Suus
  • Home
  • Vlogs
  • Recepten
  • Over Suus
  • Contact
  • Social
  • Inloggen met Facebook
  • Inloggen met Google+
  • Inloggen met Twitter
  • Wachtwoord vergeten?

  • Registeren

Vergelijk OXO spatels op Chef99.nl
Pommes duchesse

Wil je toch net iets meer op tafel zetten dan gebakken aardappels of friet, maak dan deze pommes duchesse eens. Niet moeilijk en natuurlijk erg lekker. Het kost natuurlijk wel wat tijd, want je moet de aardappels eerst koken, maar je hebt wel gelijk iets wat er super feestelijk uitziet.

Rood fruit met balsamico en meringue

Het klinkt misschien een beetje als een vreemde combinatie, maar balsamico en rood fruit gaan echt zo goed samen. Dit toetje heb ik al meer dan eens gemaakt en valt altijd goed in de smaak. De zachte smaak van de mascarpone, het lekkere zoet van de meringue en de uitgesproken smaak van het rood fruit in combinatie met de balsamico is bij elkaar gewoon heerlijk.

1
Stoofpot van Wild Zwijn

Een kersthoofdgerecht van mijn moeder. Dit is zo ontzettend lekker!! En gezien de lijst ingrediënten en de benodigde tijd is dit misschien wel het ideale gerecht om met kerst te maken. Het is enorm vol van smaak, lekker met zowel aardappels (in welke vorm dan ook) als rijst, je kunt er dus alle kanten mee op.

1
Zoete gepofte aardappel met kaneelboter

Deze zoete gepofte aardappel met kaneelboter is een ideaal bijgerecht met de kerst. Dit gerecht heb ik zelf ooit in Amerika gegeten en is me altijd bijgebleven. Kaneel en zoete aardappel zijn dan ook een heerlijke combinatie en geeft je bijna het gevoel dat je een gebakje aan het eten bent. Ideaal voor de feestdagen.

Vijg met geitenkaas, peer en spek

Daar is hij dan! Het eerste gerecht voor de kerst en in dit geval een voorgerecht. Tot aan de kerst zal ik met name kerstrecepten publiceren, zodat iedereen genoeg inspiratie op kan doen. Deze beauty van vijg met zachte geitenkaas, gebakken peer, uitgebakken spek en honing is in ieder geval heel makkelijk om te maken.

Speculaasmeringues met chocolade

5 december! Tijd voor pakjes en veel lekkers! Ik vond het tijd om eens wat anders te maken dan de standaard Sinterklaas dingen. Daarom maakte ik deze speculaasmeringues met chocolade. Geen hele overheersende speculaassmaak, maar precies genoeg, en in combinatie met de chocolade natuurlijk extra lekker.

Kipwraps met salsa

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik weinig wraps eet. Net als pasta staat dit toch regelmatig op tafel. Vooral als ik haast heb, omdat ik te lang aan het werk geweest ben en als een razende door moet naar de dansles is dit één van de makkelijke dingen die ik zo klaar heb. Ik zal niet gaan beweren dat ik dan altijd mijn eigen salsa erbij maak. Gemak dient de mens, toch? Maar als er tijd is om het zelf te maken, valt het bijkomende werk best mee en is het natuurlijk extra lekker.

Andijvie rucola stamppot

Oei wat een weer de afgelopen dagen! Echt Hollands, nat en koud. Daar hoort natuurlijk een echte Hollandse maaltijd bij, oftewel stamppot. Mijn favoriete stamppot is absoluut rauwe andijvie stamppot, daarom besloot ik om er eens een variatie op te maken met rucola. Een geslaagde actie, die komt zeker nog een keer terug op tafel.

Thaise kipcurry

Tijd om weer eens wat oosters te maken! En daar gaat natuurlijk een lange lijst met ingrediënten mee gepaard. Geen zorgen, een groot deel gaat in de keukenmachine en wordt tot een heerlijk kruidige pasta verwerkt dus je bent niet eindeloos aan het snijden. Schrik niet van de hoeveelheid pepers die erin gaat, de kokosmelk weet de hitte behoorlijk te temperen.

Zoute karamel

Dit goedje is pas ultiem genot! Lekker over ijs, met koekjes, op brood of op pannenkoeken, of gewoon zo uit het potje. In Utrecht staat een ijskraam aan de gracht en die verkoopt zoute karamelijs. Daar wordt je toch gewoon blij van!

  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39

Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.

Vind de beste prijs via Chef99.nl
GEFU Pureepers
Jouw beste prijs bij
Blokker.nl
€46.95
Vind de beste prijs via Chef99.nl
GEFU Slacentrifuge Rotare - kunststof - 25cm
Jouw beste prijs bij
bol.com
€21.90
De keuken van Suus

Aan de inhoud van De keuken van Suus kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2014-2025 Alle rechten voorbehouden. Teksten van blogs alsmede beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Cookiebeleid
  • Over Suus
  • Disclaimer
  • Contact
Chef99.nl - 2025