Registeren
Wachtwoord vergeten?
Gnocchi! Heerlijk! Ik ben een groot fan van de Italiaanse keuken, eigenlijk is het dus vreemd dat ik tot ruim een jaar geleden nooit gnocchi gegeten had. Ach, zo hebben we denk ik allemaal wel van die dingen waar je nooit aan toegekomen bent om ze uit te proberen. Daarom geniet ik er nu gewoon extra van en maakte ik deze lekkere gnocchi met biefstuk. Een simpel, en lekker recept. Zeg nou zelf, het moeilijkste aan gnocchi is de naam goed spellen, moeilijker dan dat kan het toch niet worden.
Oei, alweer een pompoenrecept. Je kan er ook zoveel mee! Geen zorgen dit is voorlopig het laatste pompoenrecept dat ik post, maar ik wilde jullie dit receptje zeker niet onthouden. Pompoenbrood kun je veel in Amerika verkrijgen rond deze tijd van het jaar. Het wordt danwel een brood genoemd, maar heeft eigenlijk veel meer weg van een cake.
Pompoensorbetijs, gewoon omdat het kan! Uiteraard moest ik ook wat bereiden met de pompoenpuree die ik laatst maakte en dat werd pompoensorbetijs. Als je van andere dingen met pompoen houdt, moet je dit ook zeker proberen. Met het kleine beetje kaneel erdoor krijgt het iets lekker kruidigs en lekker herfstachtigs. En zeg nou zelf, nu het weer wat mooier weer is, is een herfstachtig ijsje toch precies wat je nodig hebt?
Heerlijk! Het is weer die tijd van het jaar dat de pompoenen in de winkel liggen. Oftewel tijd voor pompoensoep, pompoentaart, gebakken pompoen, of pompoensorbetijs. Alles pompoen, gewoon omdat het kan! Voor veel van deze gerechten is pompoenpuree de basis. Pompoenpuree is echt heel makkelijk zelf te maken.
Dit receptje ziet er luxe uit en smaakt ook nog eens heel erg lekker, maar is echt een werkje van niks om te maken. Zeg nou zelf, dat is toch één van de betere combinaties. Ik heb ervoor gekozen om kipdijfilet te gebruiken omdat dat net iets mooier te portioneren is en ook makkelijker op te rollen. Controleer wel goed of er nog kleine stukjes bot in zitten, dat is namelijk niet zo lekker.
Risotto is echt zo lekker!!!! Ok, misschien overdrijf ik licht mijn uitroeptekens, maar wat ik gewoon wil zeggen is dat ik er echt gek op ben. Helaas moet je er altijd wel even de tijd voor uittrekken om het te maken, maar goed dan is het natuurlijk gewoon extra genieten als het klaar is.
Dit leuke koekje is eigenlijk een doodgewoon shortbread koekje, maar dan half chocolade en half vanille. Zoals je op de foto kunt zien ben ik niet echt een kei in ronde koekjes maken. Deze koekjes zijn dan ook niet uitgestoken, maar gesneden. Ik vind het wel een erg leuk effect hebben en geen koekje is exact hetzelfde, het heeft eigenlijk wel iets gezelligs.
Hier is nou een voorbeeldje van een gerecht dat er leuk uitziet en niet moeilijk is om te maken. Handig voor als je een keer een etentje geeft, maar stiekem niet veel tijd hebt. Het is natuurlijk wel zo handig als de paprika niet omvalt tijdens het bakken. Zorg daarom dat je paprika’s gebruikt die een enigszins vlakke onderkant hebben, of dat je het met een mes een beetje bijsnijdt. Doe dat laatste natuurlijk wel op zo’n manier dat je geen gat maakt aan de onderkant, want dan loopt de vulling eruit. Het is een beetje afhankelijk van hoe je de paprika zelf het lekkerst vindt hoe lang je deze in de oven bakt. Ik vind het lekker als hij nog een beetje knapperig is, wil je de paprika wat zachter, bak hem dan wat langer in de oven.
Witlof met ham en kaas is toch wel een beetje een klassieker. Sommige mensen vinden dat je klassiekers niet moet aanpassen, ik vind dat je zelfs een goed recept altijd een beetje beter kunt maken. Daarom besloot ik deze week om de witlof een Italiaans tintje te geven door te werken met prosciutto en buffelmozzarella in plaats van achterham en Hollandse kaas. Het resultaat? Nog steeds een heerlijk stronkje witlof, met een lekkere maar niet overheersende smaak van de ham en heerlijk zachte mozzarella.
Soms is er niks lekkerder dan gewoon een Oerhollandse maaltijd. Gewoon aardappels, groente en vlees. Ik zal eerlijk toegeven dat ik het niet heel vaak eet, vandaar ook de soms, maar na het maken van mijn eigen tacokruiden ben ik zo enthousiast over het samenstellen van mijn eigen kruidenmelanges dat ik nu ook gehaktkruiden heb gemaakt.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.