Registeren
Wachtwoord vergeten?
Tortillachips met salsa is echt heerlijk met dit zomerse weer. Het zoute van het chipje en het frisse van de salsa maakt het een ideale zomerse snack. Nog lekkerder is om het om een eigengemaakte salsa nog meer zomers te maken met behulp van fruit, bijvoorbeeld mango. Dat heb ik gedaan en het resultaat was heerlijk! Fris, zoet, en een beetje pittig, is echt lekker in combinatie met het zoute chipje.
Met het fantastische weer van de afgelopen tijd had ik zin in een makkelijk en lekker zomers pastarecept. Cherry tomaatjes (ook al zijn ze het hele jaar door te krijgen) geven mij altijd een zomers gevoel. Daarom maakte ik dit lekkere zomerse recept met lekker veel cherry tomaatjes, een rode paprika, basilicum, ui en (onmisbaar in bijna ieder hartig recept) knoflook.
In de afgelopen weken heb ik niet veel tijd gehad om te bloggen. Ik ben voornamelijk de hort op geweest met mijn nichtje, maar gelukkig had ik wel tijd om nog wat lekkere recepten te maken. Alleen het posten van de blogs daar kwam het niet zo van.
Voor het ontbijt gisteren maakte ik veganistische wentelteefjes. Ik had echt geen idee wat ik ervan moest verwachten, immers je mist toch standaard ingrediënten als eieren en melk. Nou ik kan je vertellen, de wentelteefjes waren heerlijk en niet aan te slepen. Lekker met stroop, suiker, of ahornsiroop en vers fruit.
Ik ben echt een grote fan van zoute sticks bij de borrel. Niet per se van die kleintjes, maar van die mooie grote gedraaide zoute knapperige broodstengels. Hoewel het natuurlijk super makkelijk is om ze te kopen, is zelf maken natuurlijk veel leuker! Je moet er wel geduld voor hebben, want het deeg moet een nachtje in de koelkast blijven liggen, maar je geduld wordt zeker beloond met heerlijke zoute sticks.
Om nom nom, ik vond het hoog tijd om weer eens een lekkere crostini (of eigenlijk twee) te maken. Het hoofdingrediënt voor de topping van beide crostini’s is ricotta, een zachte Italiaanse kaas met een weinig uitgesproken smaak. Dat laatste maakt de kaas erg geschikt om er een eigen draai aan te geven door deze te mengen met bijvoorbeeld kruiden. De kaas geeft beide crostini’s iets lekker fris.
Deze spinazie-spek quiches zijn erg makkelijk om te maken en lekker als een klein voorgerechtje of als bijgerecht. Je zou ze zelfs kunnen serveren als borrelhapje op een verjaardag. Ik maakte ze in een cupcake bakblik, dan heb je gelijk de ideale maat. Let daarbij wel op dat je steeds een vakje leeg laat tussen de quiches.
Vanille extract gebruik ik in de meeste van mijn baksels. Het is echt een geweldige toevoeging voor een goede vanille smaak en ook heerlijk in combinatie met allerlei andere smaken zoals chocolade, balsamico en appel.
Als je een keertje weinig tijd hebt, maar niet terug wil vallen op een kant-en-klare maaltijd, dan is dit een ideaal soepje. Lekker gekruid, een beetje pittig en met de mie erdoor is het ook behoorlijk vullend. Voor als je even geen zin hebt in de standaard kippensoep, tomatensoep of groentesoep. Die zijn natuurlijk ook altijd lekker, maar soms is het gewoon tijd om even wat anders te eten.
Eén van mijn favoriete taarten is appelkruimeltaart, o.a. vanwege de kruimels. Daarom besloot ik om afgelopen weekend eens wat anders te proberen qua kruimelgebak. Het werd een lekkere vanille cupcake met daarop vanille koekkruimels en witte chocolade. Wat mij (en de scoutingkinderen) betreft was het een geslaagd experiment. Een lekkere zachte cupcake met een knapperige koeklaag bovenop.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.