Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit recept is een typisch voorbeeld van waarom ik ’s avonds laat eigenlijk geen (of juist wel) 24kitchen moet kijken. Zeker geen programma’s die gaan over het bakken van taarten, daar krijg ik namelijk altijd enorme honger van en ik moet me dan echt inhouden om niet gelijk de keuken in te duiken en iets zoets te bakken.
Dit gerecht at ik jaren geleden voor het eerst in een Grieks restaurant. Paprika en fêta is echt een super lekkere combinatie, zeker als je er ook nog eens wat balsamicosiroop overheen giet. Helaas werd het uiteindelijk van het menu gehaald, iets met een nieuwe eigenaar en andere vernieuwingen, en dus werd ik genoodzaakt om het zelf maar te maken. Gelukkig is dat niet zo moeilijk en kan ik dus van dit heerlijke gerechtje smullen wanneer ik maar wil.
Ik vond het weer eens hoog tijd om iets zelf klaar te maken dat je ook zo kant en klaar in de supermarkt kan kopen. Namelijk zoetzure saus! Ik moet toegeven dat je echt prima woksauzen kunt verkrijgen van vele merken, maar puntje bij paaltje zit je dan toch veel onnodige toevoegingen te eten. Het leuke van het zelf maken is dat je precies weet wat erin gaat en je het natuurlijk naar eigen smaak kunt aanpassen.
Lekker! Het is weer de tijd van asperges. Hoewel ik de witte asperges altijd erg lekker vind, vind ik de groene asperges minstens net zo lekker. De groene asperges zijn wat knapperiger (als je ze beetgaar klaarmaakt) en subtieler van smaak. Ze zijn ook erg geschikt om in een salade te verwerken. Dus dat is exact wat ik afgelopen week gedaan heb en at ik dus deze heerlijke salade.
Een barbecuesaus is altijd lekker bij diverse soorten vlees. Ik wilde in plaats van barbecuesaus eens wat anders proberen, een barbecuemarinade. Het recept baseerde ik op een recept voor barbecuesaus, maar hierin verving ik onder andere de ketchup voor tomatenpuree, dat bakt namelijk stukken beter en het scheelt een lading suiker die vaak in ketchup verwerkt wordt.
Als je nog nooit roti gegeten hebt moet je het zeker eens proberen! Het heeft echt enorm veel smaak, is makkelijk om te maken (ondanks het grote aantal ingrediënten) en de grote bonus je hoort het met je handen te eten. Kom op, zeg nou zelf, af en toe is met je handen eten echt heel leuk. Gewoon steeds lekker een stukje rotivel afscheuren en daarmee wat van het mengsel grijpen.
Woensdag is pannenkoekendag hier in huis. Geïntroduceerd door mijn moeder toen ik op de basisschool zat en ik kan me niet anders herinneren dan dat ik elke woensdagmiddag met de lunch pannenkoeken te eten kreeg. Hoewel we nu niet meer elke woensdag pannenkoeken eten, vind ik het nog steeds even lekker als vroeger.
Gnocchi is een pasta op basis van aardappelen en echt heel erg lekker. Ik at het deze zomer voor het eerst toen ik met een vriendinnetje op vakantie was en dit is zo ongeveer hoe we het gemaakt hebben. Ik ga niet beweren dat dit recept enorm gezond is gezien de spekjes en de crème fraîche die er doorheen gaan, maar het is wel enorm lekker.
Dit is zo makkelijk om te maken en zo lekker! Geitenkaas is een kaassoort waar je echt van moet houden en wat mij betreft het allerlekkerst met een beetje honing. Ik koos er deze keer voor om een lekkere geitenkaastosti met peer en verse tijm (en uiteraard honing) te maken. Het lekkerst vind ik het om een tosti te maken van dikke sneden brood. Kies er dan bij voorkeur ook voor om een ongesneden brood te kopen bij de bakker en snijd dan lekker zelf je eigen boterhammen. Zeg nou zelf, hoe lekker is dat?!
Ik houd echt van zoet! Of het nou in de vorm van koekjes bij de thee is of bij het ontbijt, maar ook gewoon in de avondmaaltijd. Daarom vind ik het altijd leuk om fruit in gerechten te verwerken. Dit super simpele kip mango recept is ooit ontstaan toen ik een halve mango over had en zin had in een zoetere maaltijd dan ik oorspronkelijk gepland had. Het lekkerst is het om een goed rijpe mango te gebruiken, in combinatie met het kleine beetje bruine suiker dat er bij gaat karamelliseert deze ietwat en dat geeft een heerlijke smaak aan het gerecht.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.