Registeren
Wachtwoord vergeten?
Als je op Pinterest zit heb je deze beauty vast voorbij zien komen. De ‘salad in a jar’ is een veel gezien item daar. Daarom wilde ik het ook eens proberen. Niet alleen omdat het er leuk uitziet en je er natuurlijk ook precies in kunt stoppen wat je zelf lekker vindt, maar ook omdat ik benieuwd was hoe goed het nou allemaal te bewaren is. Er zit natuurlijk wel een zekere logica achter het opbouwen van de salade.
Dit is alweer het honderdste recept dat ik op mijn blog deel. Dat vond ik reden om voor een minifeestje, oftewel ik maakte deze lekkere aardbeienschuimtaart.
Af en toe moet je gewoon een makkelijk en snel recept hebben. Ik heb dat bijvoorbeeld als ik moet dansen, want ja dan wil je niet te laat eten, maar wel goed gegeten hebben. Het staat namelijk toch wel erg slordig als je op de dansvloer van je stokje gaat. Dit is zo’n recept. Het lijken misschien veel ingrediënten, maar je hebt het hele spul zo bij elkaar gegooid en kan dit binnen 20 minuten op tafel hebben staan. Ik heb ervoor gekozen om het gerecht vegetarisch te houden, maar je kunt er prima biefstuk of kipfilet aan toevoegen. Maak dan natuurlijk wel wat extra saus, om te zorgen dat het net zoveel smaak heeft.
Het klinkt misschien een beetje vreemd, broodpudding, oftewel pudding van brood. Niet iets wat je in Nederland heel vaak voorbij hoort komen, daarom is het des te leuker om een keer te maken. Er zijn twee soorten broodpudding die je kunt maken, namelijk gewoon broodpudding, of brood en boter pudding. Je zult begrijpen dat de laatste variant het minst gezond is. Niet dat ik ga beweren dat er aan dit hemelse gebeuren, in welke vorm dan ook, ook maar iets gezond is, maar uiteindelijk koos ik er toch voor om de iets minder vette variant te maken. Ik had nog wat suikerbrood over van vorige week, dus dat kon als een mooie basis dienen.
Het weekend is bijna begonnen, dus waarom niet een lekker suikerbroodje bakken om morgen het ontbijt mee in te luiden. Dit lekkere broodje is zo gemaakt en blijft lekker smeuïg. Natuurlijk eet je het met een goede laag roomboter, want het kan immers niet smeuïg genoeg zijn. Misschien is dit niet het gezondste ontbijt, maar zeg nou zelf dat kan toch best in het weekend.
Op een quesadilla kun je praktisch alles doen. Dat maakt het een leuke variabele snack die je met verjaardagen op tafel kunt zetten of een lekker licht (of minder licht) avondmaal. Dus besloot ik om eens aan de slag te gaan met het maken van een lekkere quesadilla.
Er zijn van die dingen die je makkelijk zelf kunt maken, maar vaak uit gemak gewoon kant-en-klaar koopt. Tacokruiden zijn in mijn geval daar een voorbeeld van, want zeg nou zelf zo’n kant-en-klaar zakje kruiden is toch ideaal. Nou vind ik het ook een uitdaging om het ook zelf eens te maken, en kijken of je het natuurlijk veel lekkerder kan krijgen dan uit een zakje. Dat zou natuurlijk niet super moeilijk moeten zijn, want je stemt het immers af op je eigen smaak. Mijn variant heeft wel wat pit, maar is zeker niet zo heet als dat ze het in Mexico zouden maken.
Een stukje zalm op z’n tijd vind ik altijd een goede afwisseling. Ik ben niet iemand die eindeloos bergen vlees naar binnen kan proppen. Geen enorme steaks voor mij (wel een kleintje), maar net zo graag eet ik een stukje vis en bij voorkeur dan zalm.
Ik vind het altijd lekker om aan witte rijst wat toe te voegen om het net dat beetje meer te geven. Aangezien ik gek ben op tomaten is tomatenrijst iets wat ik graag maak. Deze keer heb ik ervoor gekozen om naast gewone tomaten ook zongedroogde tomaten toe te voegen. Een heerlijke toevoeging al zeg ik het zelf. Je moet wel van klef eten houden, want door de combinatie van tomaten, tomatensaus en zongedroogde tomaten is er van een droge witte rijst echt niks meer over.
Onlangs kocht ik een heerlijke beker mango-passievrucht sorbetijs. Ik vond het zo lekker dat ik het zelf wilde proberen te maken, dus ging ik gisteren aan de slag. Sorbetijs is lekker makkelijk om te maken. Ook is het hartstikke gezond, toch? Er zit namelijk voornamelijk vruchten in, en een paar scheppen suiker ;-). Dat laatste mag de pret natuurlijk niet drukken, een ijsje op z’n tijd kan echt geen kwaad.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.