Registeren
Wachtwoord vergeten?
Gisteren spotte ik bij de groenteboer heerlijke wilde perziken. Zo’n perzik die er enigszins platgeslagen uitziet. Dus uiteraard heb ik er gelijk een stel van gekocht en maakte ik er vanmorgen met wat mango een heerlijke oranje ontbijtsmoothie van.
Deze lekkere simpele salade kun je neerzetten als bijgerecht of eten als maaltijd salade. Couscous zijn kleine deegbolletjes en wordt veel gegeten in Noord-Afrika. Couscous op zichzelf is erg neutraal van smaak, daarom vind ik het extra lekker om het met ingrediënten te mengen die allemaal een uitgesproken smaak hebben. Zorg daarom ook dat je een goede feta gebruikt, het voegt qua smaak zoveel meer toe.
Met dit enorm zomers weer mag een recept voor ijs natuurlijk niet ontbreken. Daarom maakte ik gisteren vanille ijs met balsamicostroop en verse aardbeien. Balsamico in combinatie met aardbeien is echt een heerlijke combinatie. Ik ben voor het ijs begonnen met een basis van vanilleijs, waarin ik later mijn eigengemaakte balsamicostroop verwerkte.
Raita is zo’n beetje de Indiase variant van tzatziki. Niet zo vreemd want hiervan is ook de basis komkommer en yoghurt. Raita is het verkoelende sausje dat je naast al het hete Indiase eten echt nodig hebt om te voorkomen dat je echt een vuurspuwende draak wordt. Mensen proberen die heetheid vaak te blussen met water, de best werkende methode is echter toch iets op basis van yoghurt of melk.
Behalve saffraanrijst maakte ik afgelopen weekend in mijn Indiase driegangendiner ook deze Indiase lamsstoof. Dit is zo’n onwijs lekker recept! Lamsvlees is een soort vlees dat je lang moet laten stoven. Minstens zo’n drie uur, tot het punt waarop het zo mals is dat het uit elkaar valt en praktisch smelt op je tong.
Afgelopen weekend kookte ik een driegangendiner Indiaas voor vrienden. Kruidig, soms wat pittig, en erg lekker. Eén van de bijgerechten die ik maakte was deze saffraanrijst. Saffraan is de duurste specerij ter wereld. De oranje stempels van de saffraankrokus worden namelijk met de hand geplukt. De stempels worden met name gebruikt om een gele kleur aan gerechten te geven. Wel oppassen dat je niet te veel saffraan gebruikt, daar wordt je gerecht scherp en bitter van.
Ik ben gek op rijst en op pannenkoeken, maar had nog nooit een combinatie van beiden geprobeerd. Het werd dus hoog tijd om daar eens verandering in te brengen. En wat blijkt, het is echt een geweldige combinatie! Door de rijst zijn de pannenkoekjes wel enorm vullend, maar je hebt absoluut niet het idee dat je een enorme bak rijst zit weg te werken.
Gek op worteltaart, probeer het eens in de vorm van een koekje. Deze koekjes worden lekker chewy, zoals veel Amerikaanse koekjes ook zijn. In wortel zit natuurlijk behoorlijk wat vocht en dat gaat tijdens het bakken in het deeg zitten, waardoor de koekjes zacht blijven. Je moet de koekjes voor het bakken niet platdrukken, maar gewoon als een bolletje op de bakplaat leggen. Druk je ze wel plat, dan loop je het risico een wat taai koekje te krijgen en dat is natuurlijk niet lekker.
Dit vind ik nou echt zo’n lekker zomers broodje. Lekker fris vanwege de tzatziki, maar ook lekker kruidig vanwege de gyroskruiden. Je zou dit ook ideaal mee kunnen nemen op een picknick. Uiteraard wel alles even apart verpakken, anders heb je van die zompige broodjes bij aankomst en dat is natuurlijk niet lekker.
Weinig tijd, maar liever toch gewoon vers eten? Dat overkomt ook mij wel eens (lees: regelmatig) en ik heb echt een gruwelijke hekel aan magnetron maaltijden (ik heb niet eens een magnetron). Ik vind ze stinken en schrik me altijd wezenloos van de dingen die ze erin stoppen om te zorgen dat alles er enigszins appetijtelijk (als je het dat al kunt noemen) blijft uitzien. Gelukkig heb ik altijd wat snelle recepten achter de hand, zodat het ook echt niet nodig is om aan kant-en-klare maaltijden te beginnen. Waaronder ook deze pastasaus met chorizo.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.