Registeren
Wachtwoord vergeten?
Door heel veel drukte vorige week had ik helaas maar tijd om één recept te posten. Gelukkig had ik wel tijd om in de keuken te staan en lekker te koken. Daarom maakte ik vorige week deze fantastische bladerdeeghapjes met spinazie, fêta en gegrilde paprika. Lekker dat het was! Ik ben echt enorm enthousiast over het resultaat en ga het waarschijnlijk deze week weer maken. Dit is zo’n gerechtje wat goed neer te zetten is als voorgerecht, of als je ze iets kleiner maakt, als hapje bij de borrel.
Onlangs maakte ik voor Valentijnsdag koekjes met een hart van jam. Dat koekjesdeeg beviel me zo goed dat ik besloot om er nogmaals koekjes mee te maken. Deze keer werden het knapperige amandelkoekjes, gebaseerd op de koekjes die mijn moeder en ik regelmatig bij de banketbakker halen. De koekjes vielen erg in de smaak bij iedereen aan wie ik ze uitdeelde waarbij het zelden bij één koekje bleef, dus wat mij betreft een geslaagd recept.
Gisteren maakte ik biefstuk met teriyaki-honingsaus, daarbij at ik deze lekkere zoetzure komkommersalade. Lekker fris in combinatie met de kruidige teriyaki, maar ook heel lekker bij andere (wok)gerechten. Deze salade wordt vaak gemaakt met een fijngesneden chilipepertje. Zelf ben ik daar niet zo gek op, dus die heb achterwege gelaten. Ik heb er voor gekozen om in plaats van reguliere suiker lichtbruine basterdsuiker te gebruiken, die lost wat makkelijker op dan kristalsuiker en is wat zachter en karamelachtiger van smaak.
In de supermarkt kun je allerlei lekkere woksauzen kopen en ik moet eerlijk bekennen dat ik dat best wel eens doe. Maar gisteren dacht ik waarom niet gewoon m’n eigen woksausjes maken, zonder alle gekke toevoegingen en helemaal naar eigen smaak.
Valentijnsdag, de dag van liefde en de dag dat je waar je ook kijkt alles in de vorm van een hart tegenkomt. Daar kon ik natuurlijk niet bij achterblijven, daarom maakte ik deze lekkere vanillekoekjes met een hart van jam. Zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan iemand iets heerlijk zelfgemaakts geven. Dat maakt zo’n dag toch extra speciaal. Dus kom op, sla aan het bakken en verras iemand met een lekker zelfgemaakt koekje.
Ik had al dagen zin om wat te bakken en vandaag kwam het er eindelijk van. Het resultaat is appelcupcakes met kaneel en een vleugje nootmuskaat. Het koste me moeite om ze volledig te laten afkoelen, ze roken namelijk zo lekker dat ik het liefst er gelijk twee had willen eten. Maar ik kon mijn geduld enigszins bewaren en heb er lekker bij een kop thee eentje (nouja twee) gegeten.
Als echte geldbewuste Hollander houd ik natuurlijk enorm van aanbiedingen. Nou ja, een echte koopjesjager ben ik niet, maar als er iets in de aanbieding dat ik regelmatig gebruik dan sla ik wel even in. Daarom vond ik het een leuke uitdaging voor mezelf om een gerecht te maken dat voornamelijk bestaat uit producten die deze week in de aanbieding zijn.
Hertenstoofpot, of eigenlijk Bambi zoals het hier in huis bekend staat, is een gerecht waar je mij echt heel blij mee kunt maken. Het klinkt met die naam misschien een beetje zielig, maar dit gerecht is zo enorm lekker!! Het smaakt lekker, het ruikt lekker, en het ziet er lekker uit (tja het oog wil ook wat). Ik vind zo’n stoofpotje ook echt iets winters hebben, iets dat helemaal past bij het koude en gure weer van de laatste tijd. Lekker met aardappelpuree of met frites, en gebakken groente.
Onlangs maakte ik vistaco’s en daar deed ik rauwe rode kool in. Daarbij hield ik behoorlijk wat rode kool over en omdat het zonde is om weg te gooien maakte ik gisteren rode kool met appeltjes.
Tijd om weer eens een recept van mijn moeder te delen. Afgelopen week maakte zij deze heerlijke kip in mosterd-tomatensaus en oh wat hebben we weer gesmuld. Mijn moeder verzameld ongeveer alles wat los en vast zit aan recepten betreft. Oftewel wij hebben hier dozen vol recepten uit kranten, de Libelle, Allerhande en de Tip.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.