Registeren
Wachtwoord vergeten?
Al klaar met de paasbaksels? Maar nog niet met de zoetigheid die het voorjaar met zich meebrengt. Nu de heerlijke Hollandse aardbeien weer te krijgen zijn vond ik het hoog tijd om die eens in te zetten voor één van mijn baksels.
Eerder zagen jullie al foto’s voorbij komen die Monique voor mij maakte. Nou kan Monique behalve dat ze geweldig foto’s maakt ook fantastisch koken en bakken. Speciaal voor het blog maakte ze een citroen-maanzaadcake. Wat mij betreft een echte aanrader voor de Pasen! Serveer hem met een beetje lemon curd om het helemaal af te maken en je paasdag kan niet meer stuk.
Niet te geloven, het is alweer bijna Pasen. Voor mij betekent dit dat ik de zaterdag voor Pasen gezellig met alle scoutingkinderen paaseieren ga zoeken. Oftewel ongeveer honderd paaseieren verstoppen en hopelijk terugvinden op ons terrein. Natuurlijk gaat er hier in huis ook lekker gegeten worden met de Pasen. Voor de paasbrunch komen dan ook deze heerlijke kaneel-kwarbroodjes op tafel.
Ken je dat? Je loopt door de supermarkt, ziet een product liggen en hebt gelijk inspiratie voor een gerecht of een drankje, en je kunt niet wachten om het te maken. Bij voorkeur zou je het zelfs ter plekke maken in de supermarkt, maar helaas is dat nooit een optie. Ik had het laatst toen ik een mango zag liggen en vlak daarvoor langs de Hollandse aardbeien gelopen was. Ik kreeg gelijk zin in een mango-aardbei smoothie. Eerlijk toegegeven heb ik de smoothie niet gelijk gemaakt, de mango moest nog rijpen en dus werd het uiteindelijk gisterochtend, een heerlijke zondag ontbijtsmoothie.
Heerlijk ’s morgens ontbijten met granola (muesli), yoghurt en wat fruit. Ik ben er al jaren gek op. Eerlijk gezegd vind ik het zo lekker dat ik het ook weleens eet zonder iets erbij, gewoon droog. Misschien een beetje raar, maar iedereen heeft zo zijn rare gewoontes, toch? Helaas wordt er aan de muesli in de supermarkten meestal ladingen suiker toegevoegd, daarom lijkt het vaak gezonder dan het daadwerkelijk is.
Ik zal eerlijk bekennen, ik had al eens eerder (niet heel succesvol) vegetarische burgers gemaakt. Maar omdat ik niet van zomaar opgeven houd (en binnenkort voor dertig man waaronder één vegetariër ga koken) wilde ik het nog eens proberen. Met wat inspiratie van het internet en de chefkok van ons laatste scoutingkamp moest het toch zeker kunnen lukken. Nou dat deed het zeker!! Ik ben echt helemaal enthousiast over de burgers en alle kanten die je ermee op kan!
Deze koekjes zijn echt super lekker!!! Ik heb ze vorige week samen met vriendinnetje Monique gebakken en behalve dat het recept geheel haar idee was heeft ze er ook schitterende foto’s van gemaakt. Ik ben dan ook heel blij om nu het resultaat met jullie te kunnen delen.
Pastasalade vind ik echt zo’n ding dat je lekker vindt, of je vindt er echt niks aan. Je moet natuurlijk ook wel van koude pasta houden. Wat een geluk, dat doe ik! Dus maakt ik deze heerlijke pastasalade caprese met rucoladressing. Ik heb er voor gekozen om buffelmozzarella te gebruiken, simpelweg omdat het honderd keer meer smaak heeft dan reguliere mozzarella. Geloof me dit is zo’n product waarvan het ’t waard is om er het extra geld aan uit te geven.
Onlangs ging ik met twee vrienden voor een scoutingkamp een tocht uitzetten in het bos bij Zeist. Na een paar uur door het bos dwalen hadden we toch echt zin om wat op te warmen met een kop koffie (of thee). Zo kwamen we bij hotel Oud Londen terecht, wel ietwat underdressed in ons oude kloffie met modder, maar dat mocht de pret niet drukken. Aldaar vond ik op de kaart een recept voor Oud Londense chocoladelollies, eigenlijk gewoon truffels op een stokje, en gelijk had ik zoiets van die ga ik deze week nog maken!
Heerlijk, een soepje! Deze soep is lekker kruidig en enorm vullend, een echte maaltijdsoep. Ik moet eerlijk bekennen dat ik linzen nooit zo aantrekkelijk vond klinken, maar sinds ik een tijdje geleden voor het eerst linzensoep at ben ik er echt verzot op.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.