Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit gerecht geeft een heerlijk tapas gevoel, nou helpt het natuurlijk ook dat het ook gewoon een tapas gerecht is. Sinds ik het voor het eerst at in een klein tapas restaurantje de woonplaats van mijn ouders ben ik er echt helemaal gek op. Dit gerecht is overigens ook enorm lekker om als borrelhapje op tafel te zetten. Net even anders dan een gewoon stukje kaas of worst. Grote bonus is dat het echt enorm simpel is om te maken, er zijn maar twee ingrediënten. Dat kan gewoon niet fout gaan
Heerlijk, hapjes! Eens in de zoveel tijd, eten we bij mijn ouders hapjes, eigenlijk een soort tapas, maar dan niet noodzakelijk met een Spaans tintje. Ik mag het graag eten, maar mijn broer krijgt liever een groot bord eten voor zijn neus. Nou heeft hij ook een hekel aan gourmetten (snap je dat nou, juist gezellig toch?!).
Bijna oud en nieuw, de avond dat mensen gezellig met familie en/of vrienden bij elkaar komen om te borrelen en samen het nieuwe jaar in te luiden. De combinatie van geitenkaas met honing en pijnboompitten is zo enorm lekker met zoveel dingen, niet alleen op een salade, maar ook op een lekker sandwich of als vulling voor bijvoorbeeld champignons. Zoet samen met zout vind ik ook al zo lekker, vandaar ook de toevoeging van bacon. Tussen de borrelhapjes met het oud- en nieuw feest mogen deze champignons dan ook zeker niet ontbreken.
Onlangs bereikte de geweldige leeftijd van 28 jaar. Van vrienden kreeg ik het fantastische kookboek “United States of Cakes” van Roy Fares met allemaal heerlijke zoete recepten uit de Verenigde Staten. Een boek dat goed bij mij past, aangezien ik nog wel eens naar de V.S. ga en er zelfs een aantal maanden gewoond en gestudeerd heb. In dit boek staat ook een recept voor worteltaart, een taart die ik zelf ook voor het eerst eens in de V.S. at.
In 2009 gaf de Albert Heijn een leuke serie kookboekje uit genaamd “Eten met plezier”. Dit recept voor zalm in basilicum-roomsaus komt uit het boekje “tis vis” uit deze serie. Voor de zalmliefhebber wat mij betreft een echte must om eens te proberen, omdat de room niet overheersend is ten aanzien van de zalm, maar net dat beetje extra toevoegt.
Altijd lekker een soepje, of het nou als voorgerecht is bij een uitgebreid diner, of gewoon bij de lunch. Vandaag maakte ik deze simpele en erg lekkere tomatencrèmesoep. Ik raad hem zeker aan als voorgerecht voor bij het kerstdiner. Bewaar dan een klein beetje van de soep en je kunt als hoofdgerecht de ribeye met stroganoffsaus maken.
Appels, appels, appels. Het klinkt een beetje saai, maar het is mijn favoriete soort fruit. Lekker met muesli, in taart, bij een mooi vleesgerecht, of gewoon lekker simpel appelmoes. Voor het kerstdessert maakte ik een apple crumble.
De ribeye met stroganoffsaus is een populair gerecht bij ons op de kersttafel. Niet zo verrassend, want het is echt heerlijk en past helemaal bij de sfeer van kerst.
Kerst is bij ons altijd een gezellig samenkomen van het gezin en het is eigenlijk een wonder dat er ’s avonds nog gegeten wordt als je soms ziet wat er overdag allemaal voorbij komt. Hier in huis is het gebruikelijk dat mijn moeder en ik samen het kerstdiner bereiden.
Lang geleden, nou ja toen mijn moeder ongeveer mijn leeftijd had, kon je je abonneren op recepten en dan kreeg je elke week één of meerdere kartonnen kaartjes met daarop een recept toegestuurd. Mijn moeder is nogal een verzamelaar wat recepten betreft, dus wij hebben thuis drie bakken vol met van die recepten kaartjes. Op één van deze kaartjes stond ook dit recept voor een knisperige kaneelcake, één van de favorieten van mijn moeder van vroeger.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.