Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik had zin om eens geheel wat anders te proberen. Ik had er al regelmatig van gehoord en met name in Amerikaanse kookprogramma’s wil het nog wel eens aan bod komen, de vistaco. Ik had het nog nooit gegeten, laat staan gemaakt, maar het stond alweer een tijdje op mijn to-do lijstje.
Zoete aardappel heb ik voor het eerst in de Verenigde Staten gegeten als zoete aardappelfriet. Mijn huisgenootje had het bij de lokale supermarkt gehaald en we vonden het allebei echt enorm lekker. Het lekkerst was om het met een beetje honing-mosterddressing te eten, ja inderdaad sladressing, wellicht wat vreemd, maar echt heel erg lekker.
In mijn zoektocht naar een variatie aan voorgerechten voor een eetclub die ik samen met vrienden heb, kwam ik langs een variatie op deze beauty. Ik ben er echt helemaal weg van en heb het zelfs al twee maal klaargemaakt in de afgelopen week.
De basis van dit recept kreeg ik een paar jaar terug van een vriendin nadat ik de avocadodip bij haar had geproefd, het is eigenlijk een fancy vorm van guacamole. Ik was nooit gek op guacamole, maar toen ik deze versie proefde was ik helemaal verkocht. Het recept is sindsdien iets aangepast, maar ook over deze versie is iedereen tot op heden laaiend enthousiast.
Ik heb bij mijn ouders aan huis een kantoor. We hebben ook nog een ander kantoor, maar uit praktische overwegingen kies ik er meestal voor om op dit kantoor te werken. Het leuke daarvan is dat ik praktisch iedere middag gezellig met mijn moeder een kopje thee drink. Bij zo’n lekkere kop thee hoort natuurlijk ook wat lekkers. Dit lekkers is meestal een lekker chocolaatje, een bonbon, of een koekje.
Dat pasta niet enorm gezond is weten de meeste mensen wel. Met name witte pasta, maar ook volkorenpasta is niet het niet helemaal, al is die laatste wel gezonder dan de eerste variant. Het zit hem, zoals met veel dingen, natuurlijk in hoeveel je ervan eet.
Vandaag had ik even geen zin of tijd om een uitgebreide warme maaltijd klaar te maken. Ik ben al sinds vanmorgen vroeg druk bezig, dus ga ik vandaag voor een lekkere salade met gerookte kip en zelfgemaakte croutons. Croutons maak je heel makkelijk in de oven van een paar sneetjes oud brood. Iets wat ik zelf eigenlijk lekkerder vind dan de croutons die je bij de supermarkt koopt. Door zowel de kip als het broodcroutons vult de salade goed en zal je het warme avondeten niet eens missen.
Ontbijtkoek is iets waarvan veel mensen het beeld hebben dat het erg gezond is. Niet zo vreemd aangezien het in diëten nog wel eens als tussendoortje wordt voorgeschreven. Dit is omdat het een laag vetgehalte heeft, helaas zitten er wel ladingen suiker in een ontbijtkoek. Stiekem toch niet heel erg gezond dus. Ik wilde al een tijdje een gezonde versie maken, dus ik ben eindelijk eens aan de slag gegaan.
Ik vond het weer eens hoog tijd voor een avondmaaltijd. Niet een hapje, geen taart en ook geen feest eten. Hierbij dus een lekker kruidig en zeker niet ongezond gerecht. Bereid met yoghurt en heerlijk met rijst en wokgroenten past het goed in de gezonde januari sferen. De lijst met ingrediënten is lang, maar ondanks dat is het zeker niet moeilijk om te maken.
Ik ga lekker op de gezonde weg verder en maakte vandaag een ciabatta broodje met een avacadospread, gerookte kip, rucola en tomaat. Een recept dat ontstaan is uit een nieuw gevonden liefde voor guacamole en daarmee ook avocado.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.