Registeren
Wachtwoord vergeten?
Bij een goede maaltijd is een lekker bijgerecht net zo belangrijk als de rest van de maaltijd. Hoewel het natuurlijk leuk is om ook voor een bijgerecht uitgebreid in de koken te sloven, is het soms ook fijn als het zo klaar is, zeker als je laat uit je werk komt, of als je bezoek hebt. Deze gewokte spinazie kun je met veel dingen combineren en is staat binnen enkele minuten op tafel.
Deze lekker knapperige koekjes zijn ontstaan op basis van een recept voor knapperige kaneelkoekjes. Die koekjes zijn al enorm lekker, maar als een echte chocoladefreak had ik gelijk inspiratie voor een chocoladekoekje.
Even geen zin om uitgebreid te koken, of gewoon de tijd niet. Maak dan dit gerecht! Je bent zo klaar en het is nog eens super lekker ook. De gegrilde paprika’s kun je gewoon in de winkel halen, maar als je er net even wat meer werk in wilt steken kun je ze ook gewoon lekker zelf grillen.
Een lekker soepje is zo gemaakt en hoeft heus niet uit een blik of een pak te komen. Liever niet zelfs! Het hangt natuurlijk een beetje af van wat je koopt. Zo zijn er fantastische biologische soepen te koop en kun je bij de slager ook huisgemaakte ingevroren soep halen, maar veel voorverpakte soepen vind ik toch een kunstmatig smaakje hebben.
Ik ben echt gek op tiramisu, maar dan wel zelfgemaakt uiteraard. De eerste keer dat ik dit recept maakte was het Amerikaanse deel van mijn familie op bezoek en ik wilde voor het toetje eens wat anders proberen. Het viel die avond goed in de smaak en sindsdien is dit toch wel één van favoriete recepten.
Wat houd ik toch van deze tijd van het jaar. Het wordt wat kouder, de openhaard kan weer aan, de winkelcentra zijn gezellig versierd met lichtjes en andere decoraties, en overal zijn heerlijke lekkernijen te krijgen. Gevuld speculaas is er daar één van.
Ik maak altijd mijn eigen spijs. Het is niet moeilijk, maar ik vind het vaak het lekkerst als je het een paar dagen van tevoren maakt. Dan kunnen de smaken er lekker intrekken, al gaat op de dag zelf maken ook prima. Daarnaast vind ik het ook altijd iets toevoegen als je net dat beetje extra werk en liefde in je baksel gestoken hebt door ook de spijs zelf te maken.
Zoals de naam al zegt een recept van mijn moeder en absoluut één van de favoriete recepten hier in huis. Deze pasta staat hier toch wel bijna wekelijks op tafel. Dit is zelfs de eerste pastasaus die ik zelf als kind at en klaarmaakte.
Op dit moment zijn ze overal te vinden. Pompoenen! Pompoen at ik voor het eerst in de pompoentaart van mijn tante, een recept dat ik zeker nog eens met jullie zal delen. Sindsdien mag ik graag iets eten waar pompoen in zit. Pompoen is namelijk een fantastisch ingrediënt voor allerlei lekkere gerechten.
Bruschetta is een heerlijk gerecht voor bij de lunch of als voorgerecht voor een heerlijk diner. Gezien de knoflook die erin zit raad ik wel af om het te eten vlak voordat je een afspraak met iemand hebt. Wij mogen dit thuis zo graag eten, dat het zaak is om op tijd aan tafel te zitten, want anders is het al op.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.