Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit recept stond al een hele tijd op mijn lijstje om eens te maken. Ik zag er altijd een beetje tegenop, want ik had het idee dat het echt ongelooflijk moeilijk zou zijn. Nou dat is het dus absoluut niet, het kost alleen wel ongelooflijk veel tijd. Mijn spekkoek heeft wel 20 laagjes en al die laagjes moeten allemaal één voor één gebakken worden. Dus als je even wat wilt bakken moet je niet voor dit recept gaan. Het is echter wel een heel lekker recept en ook echt leuk om die koek met al zijn laagjes één voor één op te bouwen. Als je dus een keer indruk wilt maken is het zeker aan te raden om dit een keer te maken. Natuurlijk kun je de laagjes ook wat dikker maken, dan kost het bakken wat minder tijd.
Ben jij ook zo gek op pasta? Ik in ieder geval wel. Hoewel ik een paar standaard recepten heb die ik graag maak, vind ik het ook heerlijk om er mee te variëren. Deze keer deed ik dat met een heel snel en simpel recept met zalm, spinazie en cherrytomaten. Je kunt dit hele recept in 20 minuten op tafel hebben staan, sneller als je een beetje vlot kunt snijden.
Het stoofperen seizoen is weer begonnen. Nou zijn stoofperen op zichzelf natuurlijk al super lekker, maar je kunt ze ook heerlijk combineren met een dessert of een taartje. Het stoofperensap kun je ook nog eens inkoken tot een lekkere siroop voor een echte smaakexplosie. Hieronder vind je vier heerlijke stoofperen recepten die makkelijk te maken zijn en een heerlijke toevoeging zijn aan ieder diner.
Herfst! Dat betekent hier in huis onder andere stoofperen. Ik ben altijd zo blij als het seizoen voor deze peren weer is aangebroken. Heerlijk twee of drie peertjes bij gebakken aardappels, of als dessert met vanille-ijs. Om over de geweldige geur die zich door het huis verspreid tijdens het stoven nog maar niet te spreken. Het kost wel wat tijd om ze klaar te maken, maar dat is het zeker waard!
Tijd voor een lekker makkelijk herfstrecept. Want nu de dagen langzaam korter worden en het weer een heel stuk guurder (had vandaag zowaar mijn winterjas aan), is het wel weer tijd voor een lekker warm recept. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Deze heerlijke gehaktballetjes gestoofd in rode wijn zijn zo gemaakt en hartstikke lekker. Perfect voor op een gure herfstdag. En zeg nou zelf ze zijn in rode wijn gestoofd, dat is op zichzelf toch al perfect?
Eierkoeken zijn misschien wel de makkelijkste koek om even zelf te bakken. Zo op zijn tijd vind ik eierkoeken hartstikke lekker en dan is het natuurlijk het leukst om ze even zelf te maken. Daarnaast vind ik het ook ideale koeken om te gebruiken in een trifle, omdat ze heerlijk smaken op kunnen nemen, eigenlijk net als lange vingers dat doen in tiramisu.
Afgelopen zondag was mijn vader jarig en om dat te vieren bakte ik een heerlijke appelkruimeltaart. Eén van mijn vader zijn favoriete taarten. Eigenlijk eet mijn vader al een tijdje geen suiker meer, maar voor mijn appelkruimeltaart maakt hij graag een uitzondering. Grote plus deze keer was dat ik appels van de appeltak (een boom wil het nog steeds niet worden) in de tuin gebruikt heb, dat maakte het nog even wat bijzonderder. Het stuk hiervoor schreef ik alweer 5 jaar geleden. Inmiddels heb ik het recept iets aangepast en deel ik het nu dus vernieuwd opnieuw. De taart hierboven bakte ik wederom met appels uit eigen tuin en ook voor een verjaardag, deze keer die van mijn moeder.
Tiramisu! Het is één van mijn favoriete desserts. Met de klassieke tiramisu kun je ook eindeloos variëren. Eerder maakte ik al eens een aardbeientiramisu. Ook een echte aanrader, maar deze keer leek het me leuk om iets met een citroensmaak te maken. Vaak als tiramisu met een citroensmaak gemaakt wordt gaat men voor een volledige citroensmaak. Dat is uiteraard hartstikke lekker, maar ik ben gek op contrasterende smaken, daarom heb ik de lange vingers heerlijk in de koffie gedoopt. En dat was een goede beslissing, want het leverde een heerlijke tiramisu op!
Ik ben gek op Mexicaans eten. Met name wraps eet ik graag en veel te vaak. Daarom leek het me lekker om eens te variëren. Dat werden deze mini wraps met heerlijk zachte pulled chicken die ruim een uur zachtjes heeft staan stoven. De wraps zijn daarnaast gevuld met een lekkere frisse pico de gallo, avocado en een dot crème fraîche. Deze wraps zijn niet alleen lekker bij het avondeten of de lunch, maar ook heerlijk als appetizer (dan moet je het natuurlijk wel bij eentje houden).
Zelf ijs maken is natuurlijk fantastisch om te doen, maar niet iedereen heeft een ijsmachine en als het goed heet is zoals nu kan het met een ijsmachine die niet zelfvriezend is ook een flinke uitdaging zijn. Gelukkig is er ook een makkelijke niet tijdrovende manier om ijs te maken zonder ijsmachine. Voor de basis heb je maar enkele ingrediënten voor nodig, namelijk slagroom, gecondenseerde melk en eventueel een likeur naar keuze. Deze laatste helpt met de textuur van het ijs, maar hoef je er niet per se in te doen. Verder kun je er door doen wat je lekker vindt. Zo maakte ik er vanille-ijs van en verwerkte ik er mijn eerder gemaakte honeycomb met chocolade in. Dat resulteerde in goddelijk lekker ijs!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.