Registeren
Wachtwoord vergeten?
Na alle zoetigheden voor Sinterklaas is het tijd voor wat anders. Een lekker makkelijke wrap die net even wat anders is. Het is dus geen Mexicaans gerecht, ondanks de wrap, maar wel ontzettend lekker. Nou ben ik sowieso gek op geitenkaas en deze combinatie met warme kip en honing is echt een perfecte combi. Het is trouwens niet alleen lekker op een wrap maar zou heerlijk zijn in een lauwwarme geitenkaas salade.
Deze appelflappen zijn de nieuwe generatie appelflappen. Zo ontzettend lekker de toevoeging van amandelspijs, denk dat ik ze nooit meer anders wil eten. De amandelspijs heb ik ook zelf gemaakt, maar je kunt hem ook kant in klaar in diverse supermarkten kopen. Deze appelflappen zijn de perfecte toevoeging voor een Sinterklaasavond of met de kerst bij de koffie of thee en met een bolletje vanille-ijs zijn ze ook nog eens een heerlijk toetje.
Met pakjesavond om de hoek is er heel wat lekkers om uit te kiezen. De lekkerste Sinterklaasrecepten heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.
Dit is het perfecte toetje voor een sinterklaasavond of welke andere avond dan ook. Een heerlijke warme rood fruit speculaascrumble. Een makkelijk toetje waar je op pakjesavond geweldig van kunt genieten en weinig omkijken naar hebt.
Deze aardappelpartjes zijn zo onwijs lekker!! Ik kon me helaas niet inhouden om er voor de foto al wat op te eten, dus er staan er iets minder op dan de bedoeling was. Als je het nou hebt over een simpel en super lekker bijgerecht dan moet je echt dit recept maken. Je hebt er haast geen omkijken naar.
Ik ben dus gek op appelmoes dus vond het hoog tijd om mijn perfecte appelmoesrecept te delen. Appelmoes maken is ontzettend simpel en als je het mij vraagt honderd keer lekkerder als je het zelf maakt dan wanneer je het uit een potje eet. De beste appelmoes maak je maar met drie ingrediënten, namelijk appels, kaneel en een klein beetje water. Ik had nog een paar heerlijke appels uit eigen tuin (als je ze in de koelkast bewaard blijven ze heel lang goed), dus die heb ik in mijn appelmoes verwerkt.
Wat zeg je nou, chips bij het avondeten?! Jazeker! Dit is een gerecht dat je eet met chips, nachochips welteverstaan. Dit gerecht mag je lekker met je handen eten. Ook leuk voor met de kinderen, al zou ik dan misschien de cayennepeper er toch even uit laten. Niet dat het gerecht super scherp is, maar voor kinderen kan het toch net iets te uitgesproken zijn. Deze lekkere vegetarische nachobowl heb je trouwens zo op tafel staan. Iets wat mij betreft een flinke pré is.
Wie houdt er nou niet van pannenkoeken?! Nou ja eigenlijk ken ik genoeg mensen die niet van pannenkoeken houden en daar snap ik eerlijk gezegd helemaal niks van! Deze pannenkoekjes zijn een variatie op de Amerikaanse buttermilk (karnemelk) pannenkoeken, maar dan gemaakt met yoghurt. Dat maakt ze net iets frisser, maar minstens net zo lekker. Eventueel zou je de bloem ook voor (zelfgemaakte) havermeel kunnen vervangen. Het recept is zo makkelijk dat deze pannenkoekjes het ideale ontbijtrecept zijn.
Af en toe wil je gewoon wat anders met het ontbijt. Daar had ik nou ook last van. Nou eet ik op zich vaak zat granola, maar ik had geen zin om een grote portie te maken die ik dan 2 weken lang in een enorme weckpot bewaar. Dus dacht ik, waarom niet gewoon een eenpersoonsportie in een koekenpan maken. Super makkelijk en zo klaar. Dus zo gezegd en zo gedaan en zo had ik een simpel, voedzaam, maar vooral ook lekker ontbijtje.
Met aardappels kun je ontzettend veel. Koken, bakken, poffen, roosteren, frituren, om maar een paar dingen te noemen. Als ik heel eerlijk ben, ben ik niet zo dol op gekookte aardappelen (behalve in stamppot of puree), wat misschien wel de meest Hollandse manier van aardappels eten is. Gebakken of geroosterd daarentegen vind ik ze echt helemaal fantastisch. Op Pinterest kwam ik onlangs een ontzettend leuke vorm van in de oven geroosterde aardappels tegen. Een aardappel die qua smaak heel lekker is, maar vooral ook erg leuk is om te presenteren bij een etentje.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.