Registeren
Wachtwoord vergeten?
Honeycomb is een luchtige harde karamel die je met maar drie ingrediënten maakt. Het staat onder vele namen bekend en wordt veelal in diverse Engelstalige landen gegeten. Zo is een andere naam ervoor bijvoorbeeld hokey pokey (Nieuw Zeeland) of cinder toffee (Groot Brittannië). Je maakt honeycomb met suiker, baksoda, een beetje water en honing of golden syrup. Deze laatste is hier niet heel makkelijk te krijgen, daarom heb ik honing gebruikt. Dat wil ook gelijk zeggen dat de smaak van de honing heel erg van invloed is op de smaak van de honeycomb. Ga voor een honing met een relatief lichte smaak, de smaak van de honeycomb is namelijk vrij sterk. Daarom is de combinatie met melkchocolade extra lekker. De romigheid van de chocolade is namelijk heerlijk met de honing karamelsmaak van de honeycomb.
Als het lekker warm is vind ik het altijd heerlijk om een salade te eten. Salades kun je natuurlijk op allerhande manieren maken, maar als ik er eentje voor bij de maaltijd maak doe ik er eigenlijk altijd hetzelfde in. Gewoon voor het gemak uiteraard, want dan ben ik extra snel klaar. Maar zodra ik een maaltijdsalade maak vind ik het heerlijk om te variëren. Zo maakte ik ook deze heerlijke spinaziesalade met feta. Deze super simpele salade met yoghurtdressing is zo gemaakt en vult goed dankzij avocado en uiteraard de feta.
Hummus! Je houdt ervan of je vind er niks aan, volgens mij zit er weinig tussenin. Ik vind vooral zelfgemaakte hummus lekker. Je zult mij nooit in de supermarkt zien om een bakje hummus te kopen. Het is ook gewoon heel makkelijk om te maken. Met het oog op het weekend leek het me lekker om een hummus variatie te maken. Ik maakte de hummus met geroosterde paprika en topte hem met een klein beetje gerookt paprikapoeder. Let op een klein beetje gerookt paprikapoeder, want dat spul is vrij sterk van smaak, maar ook verdraaid lekker. Deze hummus serveerde ik ook nog eens met heerlijke knoflook pitachips.
Ik ben gek op dingen met kaneel. Zeker aan veel baksels vind ik het een heerlijke toevoeging. Kaneelbroodjes at ik ooit voor het eerst in de Verenigde Staten samen met mijn tante die daar woont en sindsdien ben ik er echt gek op. Niet dat ik nu wekelijks kaneelbroodjes maak en eet, want laten we wel wezen ze zijn nou niet echt gezond. Maar zo af en toe kan ik er echt enorm van genieten. Deze keer besloot ik een bekende variant te maken. Namelijk pecan-kaneelbroodjes. In feite gewoon kaneelbroodjes, maar dan met een heerlijke vulling van fijngehakte pecannoten en een topping van gekaramelliseerde pecannoten.
Het is geen groot geheim dat ik gek ben op soep. Het liefste eet ik het elke dag met de lunch en soms zelfs twee keer op een dag. Ja zo gek kun je zijn op soep. Nou zijn er natuurlijk allerhande soorten soepen, van een lichte bouillon tot een goedgevulde soep. Mijn voorkeur gaat over het algemeen uit naar het laatste. Marokkaanse Harira soep is een heerlijk gevulde soep met onder andere kikkererwten en linzen en heerlijk gekruid. Het is echt een ware smaakexplosie en een heerlijke maaltijdsoep. De perfecte avondmaaltijd met gewoon een stukje brood ernaast.
Ik weet niet wat jullie doen nadat je ruim twee uur gesport hebt, maar ik ga rustig aan de bak om een super zondig baksel te maken. Als je nu denkt dat kan toch prima na het sporten je hebt, dan nog de hele dag voor je, dat is toch niet zo raar? Neem dan wel even in acht dat ik ’s avonds sport en op zijn vroegst om kwart over tien weer thuis ben en toen dus bedacht “Weet je wat, die chocolade sticky toffee cake, die kan ik ook best nu maken”. En daar heb ik dus absoluut geen spijt van! Deze chocolade sticky toffee cake is namelijk super lekker en smeuïg.
Het is alweer enige tijd geleden dat ik gnocchi maakte. Hoewel ik het ontzettend lekker vind en het super makkelijk is, zit het om de één of andere reden toch niet tussen mijn standaard uitwijkrecepten. Je kent ze wel, van die recepten waar je naar uitwijkt als je even makkelijk wilt koken zonder al te veel na te denken. Gisteren had ik dan ineens trek in gnocchi, maar dan wel net een anders. Dus maakte ik een heerlijke licht pittige variant met rode peper en chorizo.
Wil je een keer iets anders bij het ontbijt dan een boterham, cracker of bakje muesli. Ga dan voor deze lekkere ontbijtwafels met hangop en gebakken abrikozen. Deze wafels zijn voor de helft gemaakt met havermoutmeel, maar als je daar niet van houdt kun je het ook makkelijk voor bloem vervangen. Het zijn geen zoete suikerwafels zoals je misschien uit de supermarkt of van de wafelkraam gewend bent. Voor het ontbijt wilde ik het toch iets gezonder houden. Voor een extra zoetje heb ik het geheel wel bedropen met een klein beetje honing.
Ook zo gek op ijs? Wie niet?! Het lekkerst of in ieder geval het leukst is misschien nog wel om je ijs zelf te maken. Met het warme weer van vorige week besloot ik om weer eens sorbetijs te maken. Deze keer werd het een heerlijke combinatie van frambozen en maracuja. Een maracuja is het gele en iets grotere zusje van de passievrucht en net zo lekker. En laten we wel wezen, van zelfgemaakt ijs is het toch wel extra genieten.
Pesto kun je natuurlijk in een potje kopen, maar nog lekkerder is het om het zelf te maken. Het leuke aan het zelf maken is dat je dan ook heerlijk kan variëren met smaken. Zo gebruikte ik in deze pesto niet alleen basilicum maar ook rucola, om het net even wat pittiger te maken. Ook verving ik de pijnboompitten voor walnoten voor nog een lekkere twist.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.