Registeren
Wachtwoord vergeten?
Lekker en simpel, dat zijn deze gehaktballetjes. Ideaal voor bij de borrel, maar je kunt ze natuurlijk ook prima iets groter maken voor bij het avondeten. Ook misstaan ze niet als je hapjes eet, dat is hoe ik ze gisteren gegeten heb. Om te zorgen dat de gehaktballetjes lekker zacht worden moet je wel de tijd nemen om ze te bakken en ze rustig bakken op laag vuur.
Geïnspireerd door mijn tante in de Verenigde Staten maakte ik dit knoflookbrood. Zij maakt meerdere keren per jaar een variant van dit brood en de hele familie is er gek op. Ik zeg bewust een variant omdat ik het recept wel wat aangepast heb. Waarom zal je misschien denken, want het originele recept is toch zo lekker? Dat is absoluut lekker, maar één van de dingen waar ze in de VS heel goed in zijn is het gebruik van allerhande kunstmatige smaken. Mijn tante gebruikt als topping een kaaspoeder, ik ben daarentegen toch iets meer van de minder kunstmatige producten dus heb ik heerlijke Parmezaanse kaas gebruikt.
Even geen zomers gerecht, zo zomers is het weer immers niet, maar gewoon een gerecht dat alle dagen kan. Namelijk een heerlijk pasta gerecht met gemengde paddenstoelen, spek, rozemarijn, witte wijn, room en nog meer heerlijke smaken. Als je op topsnelheid kunt werken kun je dit gerecht binnen een kwartier op tafel hebben staan. Maar er van uitgaande dat de meeste mensen niet zo snel zijn als Superman zou ik 20 tot 25 minuten voor dit gerecht rekenen, wat nog steeds vrij snel is als je het mij vraagt. Zeker voor een heerlijk pastagerecht.
Dit recept wilde ik al enige tijd maken. Ik ben dan ook super blij dat ik er eindelijk aan toe gekomen ben en nog blijer dat de taart echt fantastisch goed gelukt is. Ik heb niet alleen citroenrasp en citroensap in de taart gedaan, maar ook nog eens heerlijke swirls van lemon curd. Dat laatste geeft de taart net even dat beetje extra. Het zure van de citroen is ook fantastisch lekker met het zoete van het rode fruit. Daarnaast ziet de taart er gewoon fantastisch uit met al dat fruit erop en het oog wil natuurlijk ook wat. Alleen bij het aansnijden is het wel een dingetje, maar gelukkig gaat de taart ook niet in één stuk naar binnen.
Tijd voor nog een lekker barbecuerecept. Ik ben gek op uitgesproken smaken zoals de combinatie van zoetzuur. Daarom dat ik ook helemaal weg ben van deze zoetzure kipspiesjes die rijkelijk ingesmeerd zijn met een zoetzure marinade. Een makkelijk recept voor bij een heerlijke barbecue. Het lekkerst is het natuurlijk als je de marinade lekker lang laat intrekken.
Bij lekker weer hoort een lekker drankje zoals deze witte wijn perzik spritzer. Perfect voor om een warme zomeravond of bij de middagborrel in het zonnetje. Het lekkerst is het om de spritzer een paar uur te laten staan voordat je hem opdrinkt, want dan kunnen alle smaken zich goed met elkaar verenigen. Kies daarnaast voor een wijn die je normaal ook al lekker vindt om te drinken, want een wijn die je gewoon zo niet lust ga je natuurlijk niet in een recept verwerken.
De afgelopen dagen was het niet echt barbecueweer, maar gelukkig gaat dat in de aankomende dagen veranderen. Daarom dat ik nu vast dit simpele en erg lekkere barbecue dessert recept met je deel. Want ja ook een toetje kun je gewoon op de barbecue maken. Of in dit geval een gedeelte, want ik raad nou niet echt aan om een bolletje ijs op de barbecue te leggen.
Oei, zo ga je van 24 graden buiten ineens naar 10 graden. Brr, koud! Gelukkig maakt het niet uit wat voor weer het is om dit lekkere borrelstokbrood te eten. Het is lekker en nog eens simpel om te maken ook. Ideaal dus als je in het weekend lekker wil borrelen maar niet al te veel tijd in de voorbereiding wil steken.
Het is alweer enige tijd geleden dat ik een recept plaatste. Ik was helaas ontzettend druk met werk waardoor ik er niet aan toe kwam. Wat in mijn geval betekent een nieuwe versie van een website de lucht in hijsen. Mijn blog hangt namelijk aan de website Chef99 die ik samen met mijn broer bouw en beheer. Nou ja, hij bouwt en ik beheer, en we zijn al enige tijd bezig om de site compleet te moderniseren. Wat goed gelukt is, al zeg ik het zelf.
De sinaasappel curd die ik gisteren maakte kun je gebruiken als heerlijke vulling voor taart of in dit geval cupcakes. Deze sinaasappel cupcakes zijn dan ook een heerlijke oranje toevoeging aan Koningsdag. Ze zijn niet overmatig zoet en hebben een subtiele sinaasappelsmaak.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.