Registeren
Wachtwoord vergeten?
Hoog tijd voor weer eens een risotto recept, absoluut één van mijn favoriete gerechten. Deze keer met pompoen en knapperige ontbijtspek. De pompoen maakt de risotto nog romiger, terwijl de spek het een lekkere bite geeft. Dat klinkt toch gewoon heerlijk?! Risotto is altijd een behoorlijke klus om te maken, maar dit recept valt best mee qua hoeveelheid tijd die je er aan kwijt bent. Al moet je het nog steeds niet maken als je veel haast hebt. Daar ben ik zelf al eens ingetuind, dan moet je zo gehaast eten en dat is gewoon zonde van dit heerlijke gerecht.
Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor mijn blog schreef. Helaas ben ik te druk de laatste tijd om blogposts te schrijven, maar gelukkig niet te druk om te koken. Als er iets is wat ik echt lekker vind, dan is het wel pulled pork. Echter moet de perfecte pulled pork wel een hele dag braden voordat deze helemaal perfect is. Dat is helaas niet altijd ideaal, dus besloot ik om eens barbecue pulled chicken te maken. Dit heerlijke kipgerecht kun je in zo’n 1,5 uur op tafel zetten. Zeg nou zelf, dat is toch perfect voor de vrijdagavond?!
Pulled pork is een gerecht waar je veel geduld voor moet hebben, maar waar ook je geduld rijkelijk mee beloond wordt. Het vlees moet namelijk heel langzaam garen, zo’n 5-7 uur waardoor het heel mals wordt en het als het ware smelt in je mond. Traditioneel gezien wordt het vlees heel langzaam gegaard op de barbecue, maar je kunt het ook heerlijk bereiden in de slowcooker. Het heerlijke daaraan vind ik dat je het gelijk kunt stoven als het waren in de bijbehorende barbecuesaus. Hierdoor wordt het vlees nog veel smaakvoller. Praktisch voordeel is ook gelijk dat je de slowcooker ’s morgens aan kunt zetten, naar je werk kunt gaan en bij thuiskomst heerlijke pulled pork hebt, zonder dat je er verder naar om hoeft te kijken.
Tijd voor weer eens een Mexicaanse tosti, oftewel een quesadilla. In dit geval een quesadilla met chorizo, gehakt en twee soorten kaas. Een echte succesformule als je het mij vraagt. Heerlijk dat beetje pittige van de chorizo in combinatie met het zachte van de kaas en crème fraîche. Een gerecht waar de echte vleeseters onder ons heel gelukkig van zullen worden. Ben je iets minder een vleeseter? Maak er dan een lekkere salade naast en geniet verder gewoon van deze heerlijke quesadilla.
Op een quesadilla kun je praktisch alles doen. Dat maakt het een leuke variabele snack die je met verjaardagen op tafel kunt zetten of een lekker licht (of minder licht) avondmaal. Dus besloot ik om eens aan de slag te gaan met het maken van een lekkere quesadilla.
Ken je dat? Je bedenkt een combinatie van ingrediënten en weet eigenlijk niet wat je moet verwachten, maar dan blijkt het resultaat nog veel lekkerder dan gehoopt. Dat had ik met dit recept. Niet dat quesadilla’s heel bijzonder zijn, maar vanaf de eerste hap van deze variant was het genieten! Door de combinatie van cherrytomaten, puntpaprika, en paprikapoeder neigen ze een beetje naar de zoete kant, maar door de toevoeging van het spek en de tacokruiden is het gewoon een heerlijke combinatie.
Ravioli is niet iets wat je elke dag klaarmaakt. Behalve misschien als je kok in een Italiaans restaurant bent. Juist omdat het geen alledaagse kost is, is het des te leuker om klaar te maken. Als ze goed lukken geeft het echt een super tevreden gevoel, bij mij dan in ieder geval. Vaak is ravioli gevuld met spinazie en ricotta. Ik wilde echter eens wat anders, dus koos ik voor een mengsel van onder andere salami en zongedroogde tomaat. Dat gaf een heerlijk resultaat en paste perfect bij de simpele saus van geroosterde tomaten die ik erbij maakte.
Wanneer bij mijn ouders in huis Indonesisch gegeten wordt, dan wordt dat zeer uitgebreid gedaan. Dan staan er soms wel drie verschillende vleesgerechten op tafel, plus een eiergerecht, rijst en natuurlijk groente en wat kroepoek. Heerlijk is dat! Iedereen gaat echt rollend van tafel. Deze rendang is ook één van de standaardgerechten. Een lekker pittig stoofvleesgerecht.
De ribeye met stroganoffsaus is een populair gerecht bij ons op de kersttafel. Niet zo verrassend, want het is echt heerlijk en past helemaal bij de sfeer van kerst.
Het ene moment weet je niet wat je wilt eten en het volgende moment denk je RISOTTO(!!!). Ja zo gaat dat zo’n beetje in mijn hoofd. Maar ja wat voor risotto wil je dan. Ik had zin in een combinatie die ik nog niet eerder gemaakt had en dat werd deze heerlijke combinatie met geroosterde paprika, spekjes en rode wijn. Een echte winnaar als je het mij vraagt!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.