Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik had echt zo’n zin om weer eens een lekkere curry te maken. Dus hoog tijd om aan de slag te gaan. Stap één, huisgenootje uitnodigen om mee te eten, ik maak namelijk qua hoeveelheid nooit curry voor één persoon. Stap twee, zelf naanbrood maken (tenminste in mijn geval, want je kunt het ook kopen). Als je dat trouwens wilt doen, moet je wel wat extra tijd uittrekken voor dit gerecht, het deeg moet immers rijzen. Voordeel is wel dat je ondertussen gewoon de curry kunt maken. Stap drie, was dan ook de curry maken. Man o man, wat was dat een lekkere curry. Ik had echt een flinke pan curry gemaakt, ruim voldoende om met drie personen van te eten, mijn huisgenootje en ik hebben de pan echter helemaal leeg geschraapt.
Zo’n gerechtje in bladerdeeg vind ik altijd net een cadeautje dat je aan tafel uitpakt. Hoe leuk is het dan ook om met kerst een bladerdeeggerecht te serveren. Nu klinkt het gelijk alsof het gerecht vooral uit bladerdeeg bestaat, wat natuurlijk niet zo is, want in dat bladerdeeg zit namelijk een heerlijke kip met mosterd, brie, appel, tijm en honing. Zeg nou zelf, dat klinkt toch heerlijk?!
Tijd om weer eens een recept van mijn moeder te delen. Afgelopen week maakte zij deze heerlijke kip in mosterd-tomatensaus en oh wat hebben we weer gesmuld. Mijn moeder verzameld ongeveer alles wat los en vast zit aan recepten betreft. Oftewel wij hebben hier dozen vol recepten uit kranten, de Libelle, Allerhande en de Tip.
Ik vond het weer eens hoog tijd voor een avondmaaltijd. Niet een hapje, geen taart en ook geen feest eten. Hierbij dus een lekker kruidig en zeker niet ongezond gerecht. Bereid met yoghurt en heerlijk met rijst en wokgroenten past het goed in de gezonde januari sferen. De lijst met ingrediënten is lang, maar ondanks dat is het zeker niet moeilijk om te maken.
Hoog tijd voor weer een recept! Ik had namelijk even geen tijd om te koken vanwege drukte met werk en dat gaat natuurlijk soms gewoon voor. Ik was dan ook super blij dat ik weer de keuken in kon duiken en lekker kon kokkerellen. Dit recept, waar ik al een tijdje mee in mijn hoofd liep, was dan ook het eerste dat ik maakte. Het is echt zo’n gerecht wat altijd lekker is, misschien nog wel lekkerder met dit enorm warme weer, want de chorizo geeft het een heerlijk Spaans tintje.
Dit simpele gerechtje maakte ik vooral toen ik jaren geleden in de Verenigde Staten woonde. Ik ben gek op gerechten met een klein beetje zoet erin. De perziken vind ik dan ook een heerlijke toevoeging. Overigens vind ik perziken warm misschien nog wel lekkerder dan koud. Geen idee wat dat is, maar dat heb ik wel vaker. Zo vind ik ananas ongebakken en koud helemaal niet lekker en vind ik warme appels (met kaneel uiteraard) nog veel lekkerder dan koude appels.
Ik ben gek op Italiaans! Deze keer maakte ik geen pasta, maar een heerlijke kip Parmezaan. Oftewel, kip met een kruidige tomatensaus, met daarover broodkruimels gemengd met Parmezaanse kaas. Zeg nou zelf, dat klinkt toch heerlijk?!
Dit receptje ziet er luxe uit en smaakt ook nog eens heel erg lekker, maar is echt een werkje van niks om te maken. Zeg nou zelf, dat is toch één van de betere combinaties. Ik heb ervoor gekozen om kipdijfilet te gebruiken omdat dat net iets mooier te portioneren is en ook makkelijker op te rollen. Controleer wel goed of er nog kleine stukjes bot in zitten, dat is namelijk niet zo lekker.
Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik weinig wraps eet. Net als pasta staat dit toch regelmatig op tafel. Vooral als ik haast heb, omdat ik te lang aan het werk geweest ben en als een razende door moet naar de dansles is dit één van de makkelijke dingen die ik zo klaar heb. Ik zal niet gaan beweren dat ik dan altijd mijn eigen salsa erbij maak. Gemak dient de mens, toch? Maar als er tijd is om het zelf te maken, valt het bijkomende werk best mee en is het natuurlijk extra lekker.
Ik had weer eens zin in lekker wat anders. Daarom maakte ik deze heerlijk kruidige couscous met kip en abrikozen. Echt genieten met al die kruiden en super simpel om te maken. Couscous eet ik niet heel vaak, het staat eigenlijk gewoon niet zo standaard op mijn menu. Neemt niet weg dat ik het wel heel lekker vind, vooral omdat het zo lekker alle smaken opneemt.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.