Registeren
Wachtwoord vergeten?
Tijd voor een lekker een gezond Italiaans gerecht. Heerlijke lasagne met gegrilde groenten! Hoewel het gerecht helemaal niet moeilijk is om te maken moet je er wel eventjes de tijd voor uittrekken. Vooral het grillen van de groenten moet je wat extra tijd voor nemen. Maar het is het meer dan waard, want het is echt een superlekker gerecht!
Het is alweer enige tijd geleden dat ik gnocchi maakte. Hoewel ik het ontzettend lekker vind en het super makkelijk is, zit het om de één of andere reden toch niet tussen mijn standaard uitwijkrecepten. Je kent ze wel, van die recepten waar je naar uitwijkt als je even makkelijk wilt koken zonder al te veel na te denken. Gisteren had ik dan ineens trek in gnocchi, maar dan wel net een anders. Dus maakte ik een heerlijke licht pittige variant met rode peper en chorizo.
Wat smaakt er nou niet lekkerder met tortillachips? Ok, een heleboel dingen, maar dat geldt niet voor deze lekkere Mexicaanse gehaktschotel. Ik denk dat je veel kinderen heel erg blij maakt met deze schotel, er zit toch immers chips op. Misschien dat je er dan wel een beetje minder cayennepeper op moet doen, maar voor volwassenen mag het wat mij betreft zeker een beetje pit hebben. De ingrediëntenlijst lijkt misschien lang, maar geloof mij als ik zeg dat je dit gerecht met een half uur op tafel kan hebben staan, als je tenminste een beetje snel kan snijden.
Wat zeg je nou, chips bij het avondeten?! Jazeker! Dit is een gerecht dat je eet met chips, nachochips welteverstaan. Dit gerecht mag je lekker met je handen eten. Ook leuk voor met de kinderen, al zou ik dan misschien de cayennepeper er toch even uit laten. Niet dat het gerecht super scherp is, maar voor kinderen kan het toch net iets te uitgesproken zijn. Deze lekkere vegetarische nachobowl heb je trouwens zo op tafel staan. Iets wat mij betreft een flinke pré is.
Zin in een lekker en supermakkelijk wok gerecht? Probeer dan eens deze lekkere noedels met kip en mango. Geïnspireerd op een gerecht van Yotam Ottolenghi van noodles en mango dat ik vorige week bij vrienden at, besloot ik om ook aan de slag te gaan met deze lekkere combinatie. Nou dat is zeker goed gelukt!
Ik heb geen idee hoeveel mensen in Nederland gourmetten met de kerst, maar het zijn er een hele hoop. Wij gingen vroeger altijd op tweede kerstdag gourmetten. Helaas zijn alleen mijn moeder en ik daar nog voor te porren. Mijn vader en broer vinden het een Karwei maaltijd, oftewel een doe-het-zelf maaltijd. Hoe lief ze ook zijn, gourmetten hebben ze niet meer voor ons over. Ze willen gewoon aan tafel gaan zitten en een maaltijd voorgeschoteld krijgen. Maar voor diegenen die wel gek zijn op gourmetten heb ik dit lekkere gourmethapje deluxe bedacht. Lekkere ossenhaastournedos rolletjes gevuld met brie en rucola.
Hier is nou een voorbeeldje van een gerecht dat er leuk uitziet en niet moeilijk is om te maken. Handig voor als je een keer een etentje geeft, maar stiekem niet veel tijd hebt. Het is natuurlijk wel zo handig als de paprika niet omvalt tijdens het bakken. Zorg daarom dat je paprika’s gebruikt die een enigszins vlakke onderkant hebben, of dat je het met een mes een beetje bijsnijdt. Doe dat laatste natuurlijk wel op zo’n manier dat je geen gat maakt aan de onderkant, want dan loopt de vulling eruit. Het is een beetje afhankelijk van hoe je de paprika zelf het lekkerst vindt hoe lang je deze in de oven bakt. Ik vind het lekker als hij nog een beetje knapperig is, wil je de paprika wat zachter, bak hem dan wat langer in de oven.
Oftewel pasta met knoflook en olie, en in dit geval ook spinazie en een gepocheerd eitje. Knoflook is echt zo’n heerlijk basis ingrediënt dat super veel smaak toevoegt aan een gerecht. Dus waarom niet gewoon een gerecht wijden aan dit fantastische spul moeten de Italianen gedacht hebben. Het is namelijk een klassiek gerecht uit de Italiaanse keuken. Hopelijk beledig ik dan ook niemand met de aanpassingen die ik gemaakt heb. Ik vind ze namelijk heerlijk en weet zeker dat ieder ander dat ook zo zal ervaren.
Zoals de naam al zegt een recept van mijn moeder en absoluut één van de favoriete recepten hier in huis. Deze pasta staat hier toch wel bijna wekelijks op tafel. Dit is zelfs de eerste pastasaus die ik zelf als kind at en klaarmaakte.
Waar zal ik beginnen? Ik denk dat ik maar eens begin met zeggen dat deze bolognesesaus echt SUPER lekker is. Niet geheel mijn eigen recept, of eigenlijk grotendeels niet, want het recept is namelijk van mijn moeder. Het enige wat ik aangepast heb is de manier van koken. De saus moet namelijk een uur pruttelen en ik heb er voor gekozen om dat in de oven te doen. De saus wordt hierdoor extra dik en krijgt een hele mooie donkere kleur. Overigens is de saus niet alleen heerlijk over de pasta heen, je kunt hem ook gebruiken om een heerlijke bolognese lasagne te maken. Dat recept zal ik binnenkort delen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.